Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 12 و 15 دقیقه

اهمیت تبلیغ و هدایت جامعه از هر حرفه‌ای بالاتر است

اهمیت تبلیغ و هدایت جامعه از هر حرفه‌ای بالاتر است

تولیت آستان قدس رضوی گفت: ما اگر به هدایت جامعه به عنوان یک حرفه نگاه کنیم که البته حرفه نیست، باید بگوییم که هیچ شغل و هیچ حرفه‌ای به سنگینی و اهمیت تبلیغ و هدایت جامعه نمی‌رسد.

شنبه 14 اردیبهشت 1398 ساعت 18:30

، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی که در همایش «طلایه‌داران هدایت» ویژه مبلغان ماه مبارک رمضان سخن می‌گفت، اظهار کرد: انسان‌ها بر اساس شرایط و موقعیت خودشان هر کدام کار، مسئولیت و حرفه‌ای دارند و انسان باید تأمل و تدبر کند که چه کاری و چه حرفه‌ای از اهمیت بیشتری برخوردار است. ما اگر به هدایت جامعه به عنوان یک حرفه نگاه بکنیم که البته حرفه نیست و طلبگی شغل نیست؛ هیچ شغل و هیچ حرفه‌ای به سنگینی و اهمیت تبلیغ و هدایت جامعه نمی‌رسد.

وی ادامه داد: در سوره حمد که گنج نفیس عرش الهی و خلاصه قرآن مجید است، خدا از بندگانش یک چیز را خواسته که از خدا بخواهند و آن هدایت است. ما در سوره حمد به امر فقط یک درخواست از خدا داریم و آن درخواست هدایت است که نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه هدایت و هدایت‌گری در جامعه بشری است و وقتی انسان اهمیت آن را بداند، تحمل سختی‌ها و دشواری‌ها برایش آسان می‌شود. اجر و پاداشی که خداوند در برابر هدایت یک انسان به هادی او می‌دهد، قابل بیان نیست و اجر و اهمیت و پاداش و تأثیر تبلیغ، درست تبلیغ کردن، درست به مردم عمق و فهم دینی بخشیدن بسیار حائز اهمیت است.

تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: وقتی ما تاریخ تحلیلی صدر اسلام را می‌خوانیم، متوجه می‌شویم که بنی‌امیه از نبوغ و هوش فوق‌العاده‌ای برخوردار نبودند و بسیار معمولی بودند. مسلمانان دارای عمق دینی نبودند و فقط به ظواهر، مناسک و شعائر دین بسنده کرده بودند و ابوذرها، سلمان‌ها، مقدادها و عمار یاسرها و ابن عباس‌ها کم بودند که با همه وجودشان دین را دریافت کرده باشند؛ اکثریت مردم تظاهر و مناسکی از دین را گرفته بودند و تصور می‌کردند که همه دین همین است و لذا دشمنان قسم‌خورده دین و پیغمبر (ص) به عنوان جانشین پیغمبر (ص) مسلط می‌شوند؛ این اهمیت تبلیغ دین است و اهمیت کار ما طلبه‌هاست که به مردم عمق و درک دینی بدهیم.

مروی خاطرنشان کرد: اگر مردم در دینشان عمیق نباشند و فقط به ظاهر بسنده کنند، همان بلایی که در صدر اسلام بر سر اسلام آمد، تکرار خواهد شد و این نشان می‌دهد که تبلیغ صحیح دین تا چه حد اهمیت دارد.

آنچه به ما در تبلیغ کمک می‌کند، اخلاص است‌

وی با بیان این‌که آن چه که ما را به کمال می‌رساند و به ما در تبلیغ کمک می‌کند، اخلاص است‌، افزود: یکی از خصوصیات بارز شهید مطهری، این معلم بزرگ، اخلاص او بود و اخلاص بود که او را به اینجا رساند؛ همانطور که اخلاص امام بود که ایشان را امام و اینطور برجسته کرد. آنچه به عمر و کار انسان برکت می‌دهد، اخلاص انسان است؛ کار برای خدا کردن و رضای خدا را لحاظ کردن.

تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: ترس این نیست که انسان فقط از جانش بترسد؛ گاهی ما از آبرویمان می‌ترسیم و برای این‌که آن شئونات کاذب که خودمان برای خودمان درست کردیم را از دست ندهیم، از بیان حقایق دین می‌ترسیم؛ این‌که من یک مطلب و حقیقت دینی را بیان نکنم، که ممکن است مستمع خوشش نیاید و بترسم که مستمع را از دست بدهم، نوعی ترس است.

مروی با اشاره به این‌که مبلغ دین نباید از هیچ چیز بترسد و فقط باید خدا را درنظر بگیرد، عنوان کرد: به فهم مخاطب هم باید اهمیت داد. در نقل مطالب هم دقت کنیم، فکر کنیم، تأمل کنیم و پیش از آن دانشش را داشته باشیم که بتوانیم درست فکر کنیم و هر چیزی را برای مردم بیان نکنیم، از خودمان چیزی به دین اضافه نکنیم. یکی از اشکالات ما این است که چون نمی‌توانیم استدلال کنیم، می‌گوئیم حرام است. اگر خطایی می‌بینیم، مطلبی که در مقتل نیست، مطلبی که با منطق سازگار نیست و گاهی امام و شخصیت امام را قربانی می‌کند، باید تذکر دهیم.

وی گفت: پیامبر (ص) می‌فرمایند که ما مأمور شدیم که به مردم به قدر عقل، فهم و درک آن‌ها بیاموریم و این روش ائمه ما در تبلیغ دین و بیان معارف دین است.

نباید نسبت به مسائل سیاسی و انقلابی بی‌تفاوت نباشیم

تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: ما نباید نسبت به مسائل سیاسی و انقلابی بی‌تفاوت باشیم. چرا نباید از انقلاب حرف نزنیم؟ مگر انقلاب کم به اسلام و شیعه خدمت کرده است؟ این‌ها را باید به مردم گفت. فساد در زمان طاغوت زیاد بود؛ به‌طوری که آن‌ها تاریخ پیغمبر (ص) را هم نتوانستند تحمل کنند؛ تاریخ شمسی را برداشتند و تاریخ شاهنشاهی روی آن گذاشتند؛ آیا این‌ها اسلام و قرآن را تحمل می‌کردند؟ درست است که ما ضعف‌ها و نقایصی هم داریم اما معدل‌گیری کنیم و نیمه پر لیوان را ببینیم و نه آن درصد کوچک لیوان را. این عظمتی که اسلام، شیعه و قرآن پیدا کرد، خیلی مهم است‌.

مروی با تاکید بر این‌که باید از انقلاب با جسارت، اعتماد به نفس و مردانه و بامنطق دفاع کنیم، افزود: اگر انقلاب نبود، چه می‌شد؟ باید به مردم امید بدهیم؛ البته درست است که مشکلات زیاد است، گرانی، بیکاری شرایط سختی را برای بخش قابل توجهی از جامعه به‌وجود آورده و قابل انکار هم نیست؛ بخش قابل توجهی از جامعه زندگی رنج‌آوری دارند؛ اما در برابر این‌ها، آن نقطه‌های روشن را برای مردم بگوییم، به مردم امید بدهیم؛ این‌که ما چقدر در مسائل علمی، مسائل نظامی، مسائل هسته‌ای، مسائل کشاورزی، مسائل خودکفایی و اعتماد به نفس پیدا کردن پیشرفت کرده‌ایم. چیز کمی نیست که هر کاری به متخصصان ما بگوبید، می‌توانند انجام دهند؛ این سرمایه مهمی است، در حالی که زمان طاغوت تلاش می‌کردند که این اعتماد به نفس را بگیرند.

وی گفت: اگر انقلاب هیچ کار نکرده باشد که خیلی کارها کرده، این‌که توانست به ملت و جامعه و قشر نخبگانی جامعه اعتماد به نفس بدهد که ما می‌توانیم هر کاری که دنیا می‌کند، بکنیم تا پیشرفت کنیم و قله‌های بزرگ را کشف کنیم، بسیار سرمایه بزرگ‌تری است؛ ضمن این‌که این‌ها حرف نیست و به آن عمل هم کرده‌ایم.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: این‌که مقام معظم رهبری فرمودند من امید دارم که در سال‌های آینده دانشمندان زبان فارسی بیاموزند و یاد بگیرند که بیایند دانش را از ایران ببرند، حرف مبالغه‌آمیز و شعاری‌ای نیست و یک واقعیت است؛ انقلاب دست‌های خارجی و بیگانه‌ای که بر ما مسلط بود را قطع کرد؛ این‌ها بیش از این‌که سرمایه‌های مادی ما را ببرند، سرمایه‌های معنوی ما را هدف قرار داده بودند که از مهم‌ترین سرمایه‌های معنوی ما اعتماد به نفس است.

مروی در تکمیل سخنان خود بیان کرد: ما باید این پیشرفت‌های اعجاب‌انگیز و خدمات انقلاب که در طول این ۴۰ سال صورت گرفته را به مردم بگوییم و به نسل جدید منتقل کنیم؛ چون وقتی مردم امید داشته باشند، سختی‌ها و دشواری‌ها را تحمل می‌کنند.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 199

ثبت نظر

ارسال