Fa En شنبه 26 آبان 1403 ساعت 9 و 19 دقیقه

انتقاد از کتاب‌سازی در ایران

انتقاد از کتاب‌سازی در ایران

مدیرعامل خانه کتاب گفت: کتاب‌سازی یکی از مشکلات امروز در سطح ملی است و اگر بحث نقد کتاب جدی گرفته شود شاید بحث کتاب‌سازی کمتر شود، چون کتاب‌سازی و ترجمه‌های مخدوش به حوزه نشر کتاب و فرهنگ مکتوب ما آسیب می‌زند.

یکشنبه 12 اسفند 1397 ساعت 23:41

، نیکنام حسینی‌پور در مراسم پایانی دومین جایزه کتاب سال ایلام، با بیان این‌که استان ایلام جزء استان‌های پیش‌رو در واگذاری فعالیت‌های فرهنگی به مؤسسات فرهنگی و هنری است و برگزاری این برنامه نمونه بارز آن است، اظهار کرد: کتاب یکی از ابزارهای تمدن‌ساز بشریت بوده که مفاهیم مختلف را به نسل‌های مختلف را در طول تاریخ منتقل کرده است.

او با بیان این‌که امروز فضای مجازی هم فرصت و هم تهدید است، تصریح کرد: تهدید و فرصت بودن فضای مجازی بستگی به نحوه و چگونگی استفاده از آن دارد؛ فضای مجازی اقیانوسی کم‌عمق است و کتاب اقیانوسی عمیق است که مفاهیم را در آن می‌توان به‌صورت عمیق مورد مطالعه قرار داد.

مدیرعامل خانه کتاب با اشاره این‌که دست‌به‌دست کردن فایل کتاب‌ها در فضای مجازی به مراقبت نیاز دارد تا حقوق معنوی نویسنده و ناشر کتاب‌ها محفوظ باشد، بیان کرد: ناشران با همین فایل‌های کتاب در فضای مجازی دچار خسارت شده‌اند و خیلی از ناشران بساط نشر خود را علی‌رغم سابقه طولانی جمع کرده‌اند.

حسینی‌پور گفت: استان ایلام استعدادهای بسیار نهفته‌ای در حوزه کتاب دارد و وظیفه مسئولان است که در این حوزه یاریگر ناشران و نویسندگان باشند. یکی از ابزارهای ارتقای سطح کتاب‌ها، برنامه نقد کتاب است که گم‌شده امروز ماست، در نقد کتاب است که فرهنگ مدارا نهادینه می‌شود اما باید مراقب بود که در حوزه نقد کتاب، نقد اندیشه با نقد انگیزه آلوده نشود.

مدیرعامل خانه کتاب همچنین متذکر شد: کتاب‌سازی یکی از مشکلات امروز در سطح ملی است و اگر بحث نقد کتاب جدی گرفته شود شاید بحث کتاب‌سازی کمتر شود، چون کتاب‌سازی و ترجمه‌های مخدوش به حوزه نشر کتاب و فرهنگ مکتوب ما آسیب می‌زند و باید مراقبت کرد در حوزه کالاهای فرهنگی حوزه‌های مختلف مانند کتاب و فیلم استانداردهای لازم و مراقبت‌های ضروری انجام شود.

او با بیان این‌که ظرفیت نشر مکتوب ایلام در طی ۴۰ سال از ابتدای انقلاب تاکنون انتشار بیش از ۱۰۰۰ عنوان کتاب بوده است، افزود: حوزه ادبیات، تاریخ و جغرافیا و علوم کاربردی از مهم‌ترین موضوعات کتاب‌های چاپ‌شده در این سال‌ها بوده است. نویسندگان این کتاب‌ها ۶۰۰ نفر بوده‌اند که ۴۰۰ نفر مرد و مابقی بانوان استان ایلام بوده‌اند.

مدیرعامل خانه کتاب، با تأکید بر این‌که در سال ۹۷ بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب توسط ۲۹ ناشر ایلامی منتشر شده است، خاطرنشان کرد: آیین‌نامه جایزه کتاب سال استان‌ها در حال تغییر است و سال‌های آینده در نیمه اول سال، داوری آثار برنامه‌ریزی می‌شود. در نیمه دوم سال با همکاری ادارات کل شهرستان جایزه سال کتاب استان‌ها برگزار می‌شود.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 170

ثبت نظر

ارسال