Fa En پنجشنبه 24 آبان 1403 ساعت 7 و 43 دقیقه

انتقاد آیت الله استادی‌ از صداوسیما

انتقاد آیت الله استادی‌ از صداوسیما

‌آیت الله استادی عنوان کرد: هرچه بگوییم دفتر تبلیغات و سپاه و نیروی انتظامی و سایرین کار می‌کنند تمام این کارها یک صدم کارهای صداوسیما هم نمی‌شود؛ مردم دو سه ساعت در روز تلویزیون نگاه می‌کنند و صداوسیما مستمع میلیونی دارد لذا اساس کار در ترویج سبک زندگی، صداوسیما است.

جمعه 4 مرداد 1398 ساعت 9:45

‌به گزارش ‌ایسنا‌، آیت‌الله رضا استادی شامگاه سوم مردادماه در چهارمین همایش سیدالعابدین(ع) با عنوان فرزندان و امامزادگان منسوب به امام سجاد(ع) که دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) و با حضور روحانیون و فعالان کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان هرمزگان برگزار شد، به انتقاد شدید از صداوسیما پرداخت و گفت: هر برنامه‌ای که ما در خصوص حجاب داشته باشیم توسط صداوسیما خنثی می‌شود.

وی افزود: اساس مشکل ما در بحث حجاب، عملکرد نادرست صداوسیما است؛ صداوسیمایی که وقتی می‌خواهد تبلیغ گوجه فرنگی کند یا با کسی مصاحبه کند خانمی می‌آورد با پوششی نادرست و یا همه ورزش‌های دختران را در صدا و سیما نشان می‌دهد، اثر کار دیگران را خنثی می‌کند و آن وقت انتظار داریم که دختران محجبه شوند.

‌استادی یادآور شد: ما وظیفه داریم که آنقدر بگوئیم تا شاید موثر واقع شود؛ مثلا مدام تشویق به خواندن کتاب که خوب نیست، "کتاب خوب" خواندن فضیلت است نه هر کتابی و الا می‌شود التقاط! الان صداوسیما معروف است که بودجه اش کم شده و باید بودجه اش را از راه های همین تبلیغات تامین کند، این صداوسیمای جمهوری اسلامی است که باید بودجه‌اش را با تبلیغ رب گوجه فرنگی آن‌هم چندین نوبت در شبانه روز تامین کند؟

وی همچنین با اشاره به اینکه مشکلات صداوسیما ناشی از عدم درک و جهل است و نه سوء قصد، گفت: بحث امروز ما نماز و مدارس است؛ صدا و سیما یک هفته در بحث انتخابات دائما می‌کوبد و می‌گوید که مردم بیایند و رای دهند که البته لازم است اما چرا در کارهای دینی مثلا برای مسجد و نماز این کار انجام نمی‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص امام سجاد(ع) و اولاد ایشان اظهار کرد: امام سجاد(ع) ۱۱ پسر و ۴ دختر داشتند؛  ۷مورد از پسرهای ایشان در منابع مطرح‌اند و ۴ مورد مطرح نیست که شرایط زمانه در این امر تاثیر داشته، زیرا زمان‌هایی بوده که شخص نمی‌توانسته بگوید من سید هستم.

استادی تصریح کرد: تمام سادات حسینی کلا به امام سجاد برمی‌گردند، ایضا سادات مرعشی، شبیری و سجادی نیز همه به امام سجاد(ع) بر می‌گردند، امام حسن(ع) اولاد داشته‌اند و سادات حسنی و طباطبایی منتسب به ایشان‌اند اما نسل امام حسین(ع) از طریق امام سجاد(ع) ادامه یافت.

وی با بیان اینکه سوالی در باب امام زاده‌ها هست که بسیاری از امام‌زاده‌ها ناشناخته و بدون شجره نامه هستند و مردم نیز در خصوص اصل و نسب آن‌ها حرفهایی بعضا مختلف میزنند، پاسخ داد: در مقبره و زیارتگاه تمام امام زاده‌هایی که در ایران و خارج از ایران هست، سال های سال، توسلات، خواندن قرآن و سایر مناسک انجام شده که آن مکان‌ را دارای برکاتی کرده‌ است، به علاوه در آن مکان ها، افرادی دیگر همچون علما و مسلمانان و... خاک شده‌اند، بسیاری از مردم نیز از این امام زاده‌های غیرمطرح حاجت گرفته‌اند، همچنین بسیاری ازاین امام‌زاده‌ها تحت نظر علمای ما ساخته شده‌اند و مورد حمایت ایشان بوده‌است.

این استاد حوزه ادامه داد: همین موارد کفایت می‌کند برای توسل و زیارت و انجام عبادات در این اماکن اما زیارت نامه نوشتن و خواندن برای جایی که شناخته نشده، درست نیست البته زیارت نامه های کلی‌را که در مفاتیح هست می‌شود همه جا خواند و منعی ندارد.

وی با اشاره به اینکه محدث قمی عالم مطمئنی هست، گفت: محدث قمی در آثارش سخنانی در مورد امامزادگان دارد؛ ایشان آورده که چهار چیز لازم است تا امامزاده بودن ثابت شود، اول اینکه باید فرزند امام بودن آن فرد در تاریخ وجود داشته باشد و دوم اینکه خوب بودن او هم ثابت شود، سوم اینکه سفر این امامزادگان از مدینه به قریه ها و بلادهای دیگر هم ثابت شود و چهارم دفن آن‌ها در مکان‌های ذکر شده هم ثابت شود مانند حضرت معصومه(س) که از امام زادگان مسلم و معین و دارای زیارتنامه مخصوص است. 

وی ادامه داد: محدث قمی بقعه‌هایی را نام برده و معتقد است که از بقیه اطلاعی نداریم؛ سلطان محمد شریف در قم و امامزاده مشهد اردهال از جمله امامزادگانی هستند که از اولاد امام سجاد هستند که محدث قمی از آن‌ها یاد و تجلیل کرده است؛ وی معتقد است که چندتن از نوادگان امام سجاد ‌در قم بوده و در کنار مقبره حضرت معصومه(س) مدفون هستند، همچنین در اصفهان و شوشتر امامزاده‌ای بسیار محترم از فرزندان امام سجاد(ع) وجود دارد.

استادی با بیان اینکه عده‌ای ایراد گرفته‌اند که چرا مثلا برای امام خمینی(ره) ضریح درست کرده‌اید، مطرح کرد: آیت الله‌العظمی اراکی معتقد است که بعضی از علمای ما که از سادات هم هستند از بسیاری از امام زاده‌های ناشناخته که بارگاه و ضریح دارند، مقامشان بالاتر است؛ مثلا سید رضی، چرا این‌ها را امام زاده حساب نکنیم؟ کسی که عالم شد که از امام زاده بودن خارج نمی‌شود، همین امام خمینی(ره) هم شجره و انتسابش کامل است هم خدماتش، خب این امام‌زاده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود  در توصیه به جوانان، عنوان کرد: نسبت به شما شاید 30 نهاد وظیفه فعالیت دارند ولی شما فرض کنید که هیچ کدام به وظیفه خود عمل نمی‌کنند، بدانید خودتان وظیفه دارید، خود جوان می‌تواند زندگیش را عوض کند و جوری زندگی کند که امام زمان(عج) از او راضی باشد و نباید کوتاهی کنید، بهترین مبلغ برای جوانانی که قدری منحرف شده‌اند، خود جوانان و دوستان متدین آن‌ها هستند و معنای آتش به اختیاربودن نیز همین است.

این استاد حوزه ‌گفت: هم ولایت اهل بیت(ع) مهم است و هم عمل صالح؛ نمی‌شود با خدا مخالفت کرد و با امام هم مخالفت کرد و ادعای دوستی و محبت اهل بیت‌(ع) را هم داشت؛ محبت اگر راست باشد نتیجه‌اش اطاعت است، ائمه این همه مصائب کشیده‌اند برای ما که ما زندگی درست داشته باشیم و زینت آن ها باشیم نه باعث ننگ آن‌ها.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 253

ثبت نظر

ارسال