Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 21 و 26 دقیقه

انتشار دو مجموعه شعر

انتشار دو مجموعه شعر

دو مجموعه شعر «منظومه‌ی بی‌قطر و قد» و «یک سر و هزار صدا» سروده بهار الماسی منتشر شد.

یکشنبه 12 آبان 1398 ساعت 21:54

بر اساس خبر رسیده، بهار الماسی در پی انتشار این دو مجموعه که توسط انتشارات سیب سرخ منتشر شده است، اظهار کرد: از زمانی که به یاد دارم علاقه‌مند به سرودن شعر بودم و یکی از بازی‌های کودکی‌ام این بود که حرفم را به شکل موزون و آهنگین می زدم. نخستین‌بار در ۱۴سالگی چند شعر طنز کلاسیک در ونکوور به چاپ رساندم. از سال ۱۳۸۸، بعد از فارغ‌التحصیلی بالاخره فرصتی فراهم شد تا به طور تخصصی شعر را بشناسم و در کنار متون نظری و تئوریک شاعران نوسرا و کلاسیک و امروزی را با شناخت عمیق‌تری بخوانم. خوشبختانه زندگی حرفه‌ای من در این سال‌ها هر چند ارتباطی به شعر نداشته، همیشه فضایی برای مطالعه و مشق شعر ایجاد کرده که من غنیمت شمرده‌ و از کنارش نگذشته‌ام.

او افزود: محدودیت‌های رسانه فرم و شکل هر خلق هنری را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و شعر از این جهت که چیزی جز کلام صرفش نمی‌شود برای من همیشه هموارترین و بی‌واسطه‌ترین شکل خلق بوده است. این‌که بتوانی جهانی از تصاویر را که فقط در سر توست با آهنگی که فقط گوش می‌شنود و حسی که در قلب تو می‌تپد روی کاغذ بیاوری معجزه‌ای است که لااقل از من جز از طریق سرودن شعر برنمی‌آید. اما فکر می‌کنم ریشه‌های فرهنگی و تاریخی زبان و کلام به ندرت اجازه ترجمه‌ و انتقال شعر را به زبانی دیگر با همان فرم در هم تافته‌ تصویر و آهنگ و تخیل ارگانیک می‌دهد. به همین دلیل شعر را هنری بی‌مرز اما در مضیقه می‌دانم.

الماسی همچنین گفت: کتاب «منظومه‌ی بی‌قطر و قد» روایت سرزمینی‌ است بی آب و بی زن و سرگذشت آن‌هایی که در این سرزمین زندگی می‌کنند و آن‌هایی که آن را ترک می‌کنند. کتاب چیدمانی از شعرهای پست‌مدرن است که قصه را در دو بخش روایت می‌کند. بخش نخست شعری بلند است که کلیت داستان را بازگو می‌کند و بخش دوم که چیدمانی از شعرهای کوتاه‌تر است به جزئیات سرگذشت این دو گروه می‌پردازد.

این شاعر به مجموعه دیگر خود «یک‌سر و هزار صدا» اشاره و بیان کرد: این کتاب در ۹۵ صفحه و سه بخش شامل یک شعر بلند به عنوان مقدمه و دو دفتر با عنوان‌های یک‌سر و هزار صدا و آدان، زمین حاصل‌خیر از سوی انتشارات سیب سرخ منتشر شده است.  در بخش نخست این مجموعه به موضوعاتی درباره آسیب‌های اجتماعی زنان ایرانی و مسائل زنانه و در بخش سوم به مادرانگی پرداخته‌ام. این کتاب به نوعی سرگذشت خود من است و وجوه گوناگون زن بودنم. بخش دوم کتاب که شامل ۳۰ شعر کوتاه‌تر است، از دوراهی رفتن و ماند سخن می‌گوید. در ۱۵ شعر نخست راوی هنوز در اوج دل‌سردی دل‌بسته‌ وطن است و با نوعی میهن‌پرستی به مرزهای غرب می‌نگرد. اما در شعر پانزدهم سرانجام عزم ترک وطن می‌کند.

در معرفی بهار الماسی عنوان شده است: متولد سال ۱۳۶۴ تهران و دانش‌آموخته دو رشته مهندسی برق و طراحی رسانه و اطلاعات و ساکن تورنتو کانادا است. از الماسی پیش‌تر دو مجموعه شعر «دختر خرداد» و«حروف سربی» مشترک با رضا روزبهانی منتشر شده است.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 225

ثبت نظر

ارسال