Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 19 و 15 دقیقه

امیدواریم به‌زودی ابهامات ناپدید شدن امام موسی صدر مشخص شود

امیدواریم به‌زودی ابهامات ناپدید شدن امام موسی صدر مشخص شود

دختر امام صدر و مدیر موسسه امام موسی صدر گفت: منظومه فکری امام موسی صدر به ویژه در موضوعات فقهی و تمدنی پاسخگوی بسیاری از مسائل پژوهشی و تحقیقاتی روز است.

جمعه 16 آذر 1397 ساعت 16:10

، حورا صدر، دختر امام موسی ظهر امروز در نشست علمی کرسی فقه و تمدن از منظر امام موسی صدر که به همت مرکز همکاری های علمی و بین المللی و پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع) و موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در تالار امام مهدی(عج) پژوهشگاه برگزار شد، عنوان کرد: موسسه امام موسی صدر فعالیت های گسترده ای در معرفی اندیشه های وی در حوزه های مختلف داشته است.

مدیر موسسه امام موسی صدر افزود: منظومه فکری و اندیشه و تفکرات و ایده‌ها و نظریه‌های امام موسی صدر به ویژه در موضوعات فقهی و تمدنی پاسخگوی بسیاری از مسائل پژوهشی روز است.

وی تصریح کرد: مشارکت پژهشگاه و موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر فرصت مغتنمی را در جهت بررسی علمی موضوعات و مسائل به وجود می‌آورد و این تعامل ظرفیت مهمی در معرفی دیدگاه‌های امام موسی صدر و همچنین بهره‌گیری از ظرفیت پژوهشگران و محققان است.

حورا صدر بیان کرد: ایشان در بررسی مسائل فقهی و تمدنی بحث های جدید اقتصادی را مطرح می‌کند که هنوز پس از گذشت چند دهه تازگی دارد و اگر به خوبی تبیین شود حتی می‌تواند مسائل و مشکلات اقتصادی امروز جوامع اسلامی را رفع کند.

وی خاطرنشان کرد: کارآمدی پژوهش ها و تحقیقات و مباحث ایشان موجب شده تا این مسائل کاربردی شود و پژوهشگران و علاقه‌مندان بتوانند بر اساس اندیشه های او به بررسی مسائل بپردازند.

مدیر موسسه امام موسی صدر تصریح کرد: یکی از اقدامات در جهت معرفی آثار و تقریرات تولید نمایه آثار ۱۲ اثر پژوهشی و تحقیقی و فقهی و تمدنی امام موسی صدر با مشارکت پژوهشگاه است که به زودی رونمایی می‌شود.

وی گفت: تقریرات و نوشته های امام موسی صدر به دلیل سفرهای زیادی که به نجف و لبنان داشته از دست رفته است اما تقریرهایی وجود دارد که در آن مسائل مهمی از بزرگان حوزه در اختیار است که این مبانی فقهی نیز از سوی موسسه ارائه خواهد شد.

حورا صدر عنوان کرد: چهار دهه از ربودن و ناپدیدسازی امام موسی صدر می‌گذرد و هنوز خبری از وی نداریم و امیدواریم به زودی ابهامات درباره ناپدید شدن وی مشخص شود.

در این نشست که با دبیری علمی حجت الاسلام والمسلمین مهدی نورمحمدی برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محسن الویری و حجت الاسلام والمسلمین سیف اله صرامی سخنانی پیرامون دیدگاه‌های فقهی و تمدنی امام موسی صدر ارائه دادند.

در ادامه دبیر علمی این نشست خاطرنشان کرد: امام موسی صدر کارشناس مسائل اسلامی و فقهی و دینی و اخلاقی بود و در بطن بسیاری از موضوعات سیاسی و اجتماعی خاورمیانه قرار داشت.

حجت الاسلام والمسلمین نورمحمدی تصریح کرد: در اندیشه او رشد و تعالی جهان اسلام و امت اسلامی و رفع بسیاری از مشکلات و دغدغه‌ها وجود دارد.

وی گفت: نگاه تمدنی و تمدن پرور در اندیشه‌های امام موسی صدر موج می‌زند و انسان محور بودن اندیشه‌های وی و توجه به وحدت گره‌گشای بسیاری از مسائل بود.

دبیر علمی نشست فقه و تمدن از منظر امام موسی صدر متذکر شد: شعار گفت‌وگو و تفاهم و همزیستی مسالمت‌آمیز از سوی امام موسی صدر در کشورهای اسلامی منطقه مطرح شد و از همان ابتدا نگاهش کلان و تمدنی بوده و منظومه فکری‌اش را بلافاصله با ورود به لبنان پیاده سازی می کند.

وی عنوان کرد: امام موسی صدر با برنامه های کوتاه‌مدت و بلندمدت با رویکرد فقهی و اقتصادی اش در لبنان در طول یک سال تکدی گری را در منطقه طیر سور ریشه کن می‌کند و ما امروز متاسف هستیم که چنین اندیشمندانی را از دست داده ایم.

حجت الاسلام والمسلمین نورمحمدی عنوان کرد: خانواده امام موسی صدر نقش مهمی در تلاش های علمی این فیلسوف داشتند و سفرهای طولانی مدت ایشان هیچ گاه خانواده را خسته نکرد پس از ربوده شدن ایشان نیز رنج و مرارت دوری را تحمل کردند و سالهاست پیگری های زیادی برای یافتن ایشان دارند.


انتهای پیام

تعداد بازدید : 211

ثبت نظر

ارسال