رئیس ملی کمیته المپیک گفت: اگر امروز در جامعه با شکاف نسلی مواجه شدهایم و نسل جدید ما آنگونه که باید با نسل قبل نتوانسته ارتباط عمیق فرهنگی برقرار کند، با وجود شخصیتهایی همچون آیتالله جوادی آملی میتوانیم این شکاف را پر کنیم. حضور این بزرگان میتواند نیازهای نسل امروز را جواب بدهد و ما بیش از هر زمان دیگری در جامعه امروز نیازمند بازشناسی شخصیت آیتالله جوادی آملی هستیم.
، سیدرضا صالحی امیری امروز چهارشنبه ۱۷ بهمنماه در مراسم تجلیل از آیتالله جوادی آملی که با حضور علما و اندیشمندان فلسفه، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و… در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، با تاکید بر این موضوع که باورم این است که وجود آیتالله جوادی آملی نیاز امروز و ضرورت فردا است، اظهار کرد: اگر امروز در جامعه با شکاف نسلی مواجه شدهایم و نسل جدید ما آنگونه که باید با نسل قبل نتوانسته ارتباط عمیق فرهنگی برقرار کند، با وجود شخصیتهایی همچون آیتالله جوادی آملی میتوانیم این شکاف را پر کنیم. حضور این بزرگان میتواند نیازهای نسل امروز را جواب بدهد و ما بیش از هر زمان دیگری در جامعه امروز نیازمند بازشناسی شخصیت آیتالله جوادی آملی هستیم.
وی گفت: اولین ویژگیای که در شخصیت این بزرگوار وجود دارد «هویتآفرینی» است. وقتی از هویت صحبت میکنیم یعنی ارزشهایی که بنای یک جامعه بر آن نهاده میشود و نمیتوانیم این ساختمان را بدون بنیانهایش بنا کنیم. بنیانهای اخلاقی و فرهنگی جامعه که میتواند نظام فرهنگی و اجتماعی بر آن استوار شود.
وی ادامه داد: هویت بقای یک جامعه است و ملت با آن تداوم پیدا میکنند. از این منظر آیتالله جوادی آملی حق حیات بر گردن جامعه دارد چراکه هویتبخش هستند.
وی در ادامه یادآور شد: ویژگی بعدی اخلاقی ایشان این است که در جامعهای که با نحلههای مختلف روبهرو هستیم این شخصیت اجماعآفرین است. یعنی میتوانیم به عنوان محور وحدت ملی بر روی این شخصیت حساب کنیم. ویژگی دیگر ایشان این است که سرمایه نمادین ملت هستند که تا قرنها ماندگارند. آیتالله جوادی آملی نهتنها سرمایه امروز ما بلکه سرمایه نسلهای بعدی نیز هستند. این سرمایه اعتماد را در جامعه از منظر کلام نافذ و نفوذ معنوی ترویج میدهند و میتوانند آنگونه که میاندیشند جامعه را هدایت کنند.
رئیس ملی کمیته المپیک اضافه کرد: وقتی از سرمایههای بزرگ فقهی و دینی صحبت میکنیم تمام اینها سرمایههای نمادین ما هستند. قطعاً آیتالله جوادی آملی برای روحانیت و جوانان و در مجموع برای کل هستی میتواند یک سرمایه نمادین باشد. ویژگی دیگر آیتالله خلاقیت در عرصههای دینی و فقهی است. مطمئناً آیتالله جوادی آملی چشمه جوشانی است که اگر به خوبی معرفی شود تمام انسانها میتوانند از این چشمه معرفت سیراب شوند و نکته آخری که به آن میتوانم اشاره کنم نگرشی تشکیلاتی و سیستماتیک است که در حوزه علمیه وجود دارد. ما نیازمند اینگونه شخصیتها هستیم که بتوانند حوزه را آنگونه که است برای نسل جوان معرفی کنند و آنها را سیراب کنند. برداشت برخی این است که حوزه ساختار و سیستم مناسبی ندارد اما میبینیم که آیتالله جوادی آملی حوزه را به صورت یک تشکیلات و سیستمی خاص معرفی میکند.
انتهای پیام
ثبت نظر