Fa En شنبه 26 آبان 1403 ساعت 4 و 52 دقیقه

اعلام تقدیر از سه طرح برتر تماشاخانه‌های خصوصی در تئاتر فجر و پیام دبیر

اعلام تقدیر از سه طرح برتر تماشاخانه‌های خصوصی در تئاتر فجر و پیام دبیر

مدیر بخش "به علاوه‌ی فجر" از تقدیر سه طرح برتر تماشاخانه‌های خصوصی در جشنواره‌ی تئاتر فجر امسال خبر داد و همچنین پیام دبیر این جشنواره منتشر شد.

یکشنبه 21 بهمن 1397 ساعت 20:30

به نقل از روابط عمومی سی و هفتمین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر؛ ندا هنگامی به حضور ۱۰ سالن خصوصی در بخش "به علاوه‌ی فجر" این جشنواره اشاره کرد و گفت: بخش به علاوه‌ی فجر امکانی برای حضور سالن‌های خصوصی در ویترین تئاتر کشور است، این امکان سبب می‌شود تا بخش دولتی و خصوصی طی تعاملی دو جانبه فرایند رشد تئاتر را در جشنوارهی فجر تعیین کنند.

مدیر بخش به علاوهی فجر در خصوص فراخوان این بخش اضافه کرد: جشنوارهی امسال با همراهی ده سالن خصوصی همراه خواهد بود؛ سالن‌های «مان»، «استاد مشایخی»، «مستقل»، «نوفل لوشاتو»، «دا»، «ایران تماشا»، «مکتب تهران»، «سه نقطه»، «همای سعادت»، «دیوار چهارم» و «شانو» با ۷۷ اجرا در بخش صحنهای حضور داشته که بخشی از این نمایشها تولیدات تازه هستند و بخشی از آنها برآیند بهترین اجراهای سال گذشته‌ی این تماشاخانه‌ها هستند.

هنگامی همچنین افزود: برخی از این تماشاخانهها در بخش مسابقه کنار ما خواهند بود. برنامهی دیگر سالن‌ها نیز اعم از کنفرانس‌های خبری، جلسات نقد و بررسی، جلسات گریم و لباس، نشستهای تخصصی، نشستهای آموزشی و اجراهای محیطی جداگانه اطلاع رسانی خواهند شد. با توجه به برنامه‌ریزی همکاران ما برای برنامه‌هایی که جدا از اجرای نمایش‌ها تدارک دیده شده، لازم است برای هرکدام از آنها اطلاع رسانیهای جداگانه صورت بگیرد. به طور مثال اجرایی با بیماران اعصاب و روان در میان اجراهای عمارت نوفل لوشاتو وجود دارد که از منظر تئاتر درمانی بسیار حائز اهمیت است. تماشاخانهی "دا" دو پژوهش با عنوان بدن در تئاتر و کاربرد بدن در هنرهای نمایشی ارائه خواهد کرد و مکتب تهران با برآیند یک سال آموزش در کنار ماست.

ندا هنگامی در خصوص نحوه‌ی همیاری جشنوارهی تئاتر فجر با سالنها اینگونه توضیح داد: حتی الامکان جشنوارهی تئاتر فجر از تماشاخانه‌ها حمایت خواهد کرد و نادر برهانی مرند در تعاملی گروهی برای تخصیص کمک هزینه به سالن‌ها تلاش کرده است.

وی در پایان صحبت‌های خود گفت: مسئولیت بزرگی بر عهده تماشاخانه‌ها برای اجرای مدون برنامه‌ها خواهد بود و به همین علت بنا داریم تا از سه طرح برتر تماشاخانههای خصوصی در جشنوارهی تئاتر فجر تقدیر کنیم تا با این تقدیر رقابتی درون گروهی و جدی را شکل دهیم. تلاش شده تا علاوه بر بار هنری سالنهای خصوصی، بار علمی، آموزشی و رقابتی نیز به حضور این سالنها افزوده شود در نهایت نیز جا دارد تا از تمامی مدیران سالنها تشکر کنم که با وجود زمان کم، با همکاری و تعامل شبانه روزیشان سبب شدند تا این بخش را به سرانجام برسانیم.

پیام دبیر سی و هفتمین جشنواره‌ی بین المللی تئاتر فجر به مناسبت آغاز این جشنواره

دبیر سی و هفتمین جشنواره‌ی بین المللی تئاتر فجر به مناسبت آغاز این جشنواره پیامی صادر کرد.

متن پیام نادر برهانی مرند دبیر این جشنواره به این شرح است: این سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر است که از برابرمان میگذرد، حاصل چندین ماه و بلکه یک سال کار طاقت‌فرسا که شب و روز نمی‌شناسد. حالا این همه در برابر شماست. ما همگی بر صحنه زیر نور ایستاده‌ایم. قضاوت از آن شماست. اما تردید نکنید که از نهایت توان مان ذره‌ای فروگذار نکردیم.

بنا را بر این گذاشته‌ایم که میزبان جشنی باشیم در اندازههای تئاتر ایران‌، که باشکوه و بزرگ است، جشنی که همنوایی صداها باشد. برای نگه داشتن حریم این چند صدایی، کدام دلیل محکم‌تر از اینکه زیست هنری نسل ما وامدار این پدیده بزرگ فرهنگی است؟

ما به ذات جشن چند صدایی تئاتر هرگز شک نکرده‌ایم، چه آن زمانی که فروتنانه به استقبال تنوع رنگ‌ها و سلیقه‌ها رفتیم و چه آن هنگام که قانون‌مند در برابر نظرگاه داوران بخش‌های مختلف، سر خم کردیم. ما باور داریم هم‌آوایی و قاعده‌مندی، در ترکیب با احترام به اقسام اندیشه‌هاست که بالندگی را ضمانت می‌کند. از اندیشه بزرگانی که آخرین دستاوردهای هنری‌شان را عرضه کردند تا نوپویی جوانترهای خلاقی که با امید و شوق فراوان به جشنواره پیوستند. اما رسم جشنواره این است که تنها و تنها بخشی از این کهکشان رنگین را بر صحنه‌های پایانی ببینیم! ما عمیقاً باور داریم جشنواره فقط آثاری نیست که بر صحنه پایانی آن دیده می‌شود، نه، جشنواره آن کل فراگیری است که از هم‌آوایی تمام آثار متقاضی تشکیل می شود، دست تک تک متقاضیان و راه‌یافتگان به مرحله نهایی را می‌فشاریم و به احترامشان بر پا می‌ایستیم.

فارغ از مسئولیتی که نویسنده این سطور برعهده دارد، به عنوان عضوی از خانواده معظم تئاتر، باور دارم که اکنون تئاتر ایرانی فارغ از تعارفات معمول، سرافراز و سربلند است و در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی با ایدهها و اندیشه‌های درخشان خویش، چشم به قله ها دارد. فردای تئاتر ایرانی روشن‌تر از امروز خواهد بود. این امید مدیون درخشش ارواح بزرگی است که بر صحنه های تئاتر ایرانی از دیروزهای دور تا امروز و فرداها نفس می‌کشند.

این سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر است که از برابر ما خواهد گذشت. دست برنهادیم و به همیاری دامن زدیم تا جشنواره‌ای در خور را به تماشا بگذاریم، در تمام این سفر که گاه طاقت می‌فرسود، جز به وظیفه خویش به کاری نیندیشیدیم و ذره‌ای از ایمان خویش نکاستیم. نقدهای مشفقانه را به گوش جان شنیدیم و آموختیم و عیوب خود را دیدیم و به قدر وسع و توان درصدد اصلاح بر آمدیم. حتی نامهربانی‌های برخی را هم که اندک بودند، به حساب برادری و خویشی فرهنگی به دل نگرفتیم. باور کنید فرصت کوتاه بود و سفر جانکاه، اما یگانه بود و هیچ کم نداشت.

بیایید در کنار هم به احترام تئاتر ایرانی بایستیم و با هزاران امید تازه چشم به راه سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر باشیم.

ما خود نمی‌رویم دوان از قفای کس

آن می‌کشد که ما به کمند وی اندریم.»

انتهای پیام

تعداد بازدید : 176

ثبت نظر

ارسال