Fa En یکشنبه 27 آبان 1403 ساعت 3 و 13 دقیقه

اعرافی: پاسداشت وحدت حوزه و دانشگاه نباید تشریفاتی تلقی شود

اعرافی: پاسداشت وحدت حوزه و دانشگاه نباید تشریفاتی تلقی شود

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور پیوند حوزه و دانشگاه را از مصادیق پیوند اجتماعی عنوان کرد و گفت که پاسداشت این پیوندها فریضه‌ای است که نباید تشریفاتی تلقی شود.

سه شنبه 27 آذر 1397 ساعت 22:1

، آیت‌الله علیرضا اعرافی در مراسم بزرگداشت شهادت شهید مفتح که در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: جامعه ما سهامدار اصلی حوزه و دانشگاه است و بنابراین پیوند حوزه و دانشگاه حق الناس است. در واقع جامعه‌ای که پشتوانه‌ ماست این حق را دارد که از ما بخواهد در کنار یکدیگر برای رشد و تعالی جامعه هم افزایی کنیم.

وی اضافه کرد: پیوند حوزه و دانشگاه از مصادیق پیوند اجتماعی است و پاسداشت آن فریضه‌ای است که نباید تشریفاتی تلقی شود. در این زمینه دیدگاه افراط و تفریطی وجود دارد. برخی ممکن است خوشبینانه بگویند این دو نهاد دائما در حال تعامل بوده‌اند که البته شاید نتوان این را گفت. اما برخی هم با نگاه منفی ممکن است این موضوع را ارزیابی کنند. ما معتقدیم در این زمینه کارهایی انجام شده ولی نیاز است که اقدامات میدانی دقیق‌تری انجام شود.

اعرافی در ادامه با بیان اینکه در تصویر کلان در تعامل حوزه و دانشگاه شاهد دستاورد بزرگی هستیم، گفت: این دستاورد در قلمرو تولید علم، فرهنگسازی، تقنین، قضا و اجرا بوده و در واقع یک پرونده خالی و منفی به شمار نمی‌آید. البته آفاقی پیش چشم ماست و آسیب‌ها و آفت‌هایی است که کمتر به آن توجه شده است.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه وحدت حوزه و دانشگاه لایه عمیقی دارد که همان بحث علم و دین است افزود: حوزه و دانشگاه می‌توانند در جهت توسعه مرزهای دانش اسلامی با یکدیگر تعامل و همگرایی داشته باشند. ما نیاز به فلسفه علوم انسانی داریم که کاری حوزوی – دانشگاهی است و اگر نقشه جامع تطور علوم انسانی و آفاق پیش روی گسترش مرزهای علوم انسانی را طراحی کنیم تحولات بیرونی، پرسش‌های نو و گسترش مرزهای اثرگذار خواهد شد.

وی با بیان اینکه در برخورد جریانات علمی و متون دینی دنیاهای جدیدی کشف می‌شود خاطرنشان کرد: اگر نگاه ما معطوف به حل مشکلات جامعه باشد توسعه علوم اسلامی را شاهد خواهیم بود. در واقع دانشگاه و علم می‌تواند در زمینه تطور علوم اسلامی نقش آفرین باشد و از سوی دیگر دانشگاه و علم می‌تواند به شکل پسینی در الگوپردازی‌های اجتماعی از دین الهام بگیرد و آن را مجسم کند.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 199

ثبت نظر

ارسال