با انتشار یک نامه سرگشاده به آکادمی اسکار، فهرستی بلند بالا از فیلمسازان درجه یک شامل برندگان و نامزدهای اسکار از شاخههای مختلف فیلمبرداران، تدوینگران، طراحان تولید، صدا و جلوههای تصویری از آکادمی خواستهاند تا در تصمیم اخیرش صرف نظر کند.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، همه این چهرههای سرشناس آکادمی را برای جا دادن مراسم اهدای چهار جایزه اسکار در وقت تبلیغات بازرگانی سرزنش کردهاند.
آنها نوشتهاند هیچ چیز هیچ چیز مهمتر از این نیست که بتوانند در لحظه تعیین برترینهای سال برای کاری که برای آن زندگی کردهاند، شاهد آن لحظه باشند.
این چهرهها تصمیم اسکار را یک «توهین» خواندهاند و نوشتهاند: نمیتوان در این صنعت جایگاه کمتری را برای برخی از بخشها در نظر گرفت. اگر قرار باشد کسانی که از سینمای برجسته حمایت میکنند به این نحو به ما توهین کنند دیگر نمیتوان به روح آکادمی برای پیمانی که برای حمایت از فیلم به عنوان یک هنر جمعی و مشارکت جویانه دارد، امید داشت.
آکادمی اسکار به تازگی اعلام کرد در مراسم اهدای جوایز که ۲۴ فوریه به صورت مستقیم از شبکه ایبیسی پخش میشود، اهدای جوایز ۴ بخش را زمانی انجام خواهد داد که تبلیغات بازرگانی از تلویزیون پخش میشود و تماشاگران مستقیم نمیتوانند شاهد اهدای این جوایز و دریافت کنندگان آن باشند.
در ایمیلی که روز دوشنبه جان بیلی رییس آکادمی برای اعضای آکادمی ارسال کرد اعلام کرد که قصد دارند نمایش امسال را به صورت تلویزیونی کوتاهتر کنند و به همین دلیل چهار بخش فیلمبرداری، تدوین، فیلم کوتاه زنده و آرایش مو جوایز خود را در زمانی دریافت میکنند که تلویزیون در حال پخش تبلیغات بازرگانی است.
در حالی که بیلی خودش از شاخه فیلمبرداران است افزود که هنوز آکادمی برای هر ۲۴ جایزه خود به یک سان ارزش قایل است و سخنرانی دریافتکنندگان این جوایز از سوی برندگان همزمان به صورت زنده پخش خواهد شد.
امضا کنندگان این نامه نوشتهاند این به نوعی تخفیف مراسم و سانسور محسوب میشود که خلاف روح آکادمی است و در عین حال آکادمی را از ماموریت اصلی خود که تلاش برای رسیدن به سرگرمی است باز میدارد.
آنها افزودهاند که این نوع برگزاری نود و یکمین دوره اهدای جوایز اسکار به معنی بیاحترامی و توهین به همه دست اندرکاران سینما است.
۳۳ فیلمبردار و ۵۳ فیلمساز و ۹ کارگردان شامل دمین شازل، کری جوجی فوکوناگا، اسپایک جونز، آنگ لی، اسپایک لی، دی رییس، ست روگن، مارتین اسکورسیزی و کوئنتین تارانتینو نیز نام خود را پای این نامه گذاشتهاند.
همچنین گیلرمو دل تورو در صفحهی توئیتر خود نوشت: «نمیخواهم پیشنهاد کنم که چه جوایزی از پخش زندهی مراسم اسکار حذف شود اما… فیلمبرداری و تدوین درست در دل هنر ما جای دارد. این شاخهها از تئاتر یا ادبیات به میراث برده نشده: اینها خود سینما هستند.»
کارگردانان، فیلمنامهنویسان، فیلمبرداران و بسیاری دیگر از اهالی سینما به این اقدام آکادمی معترض شدهاند. «آلفونسو کوارون» یکی از فیلمسازانی بود که در ابتدا با بازنشر کردن متن ارسالی یکی از کاربران توئیتر واکنش نشان داد. این کاربر مستقیماً خطاب به او نوشته بود: «از تریبون خود بهره بگیر. ما در کنارت هستیم. بیاهمیت شمرده این شاخهها بیاحترامی به تلاش و خلاقیت فیلمسازان است. بدون تدوین و فیلمبرداری نه فیلمی در کار است و نه بازیگری. این فنون ستونهای مستحکم صنعت فیلمسازیاند!»
فیلم «رما» (Roma) به کارگردانی کوارون امسال نامزد ۱۰ جایزهی اسکار است و یکی از مدعیان اصلی کسب بهترین کارگردانی و بهترین فیلم. همچنین پیشبینی میشود که این فیلمساز جایزهی بهترین فیلمبرداری را هم از آن خود کند و تاریخ ساز شود، چراکه تاکنون هیچ کارگردانی که فیلم خودش را فیلمبرداری کرده باشد برندهی اسکار نشده است. با این حال، اهدای این جایزه به صورت زنده از شبکهی ABC پخش نخواهد شد. آکادمی میگوید اهدای جایزه به برندگان این چهار بخش را به صورت ضبط شده در حین پخش زنده میگنجاند، بدین معنا که بیننده سخنان برندگان را خواهد دید اما نه به صورت زنده.
کوارون در شبکههای اجتماعی خود در مورد این تصمیم آکادمی نوشت: «در تاریخ سینما، شاهکارهایی بدون صدا، بدون رنگ، بدون داستان، بدون بازیگر، و بدون موسیقی به وجود آمدند. اما حتی یک فیلم بدون «فیلم»برداری و تدوین وجود نداشته است.»
«استیو یدلین» فیلمبردار «جنگ ستارگان: آخرین جدای»، «برایان وودز» و «اسکات بک» نویسندگان «یک جای آرام»، و «امانوئل لوبزکی» فیلمبردار افسانهای نیز به این اقدام آکادمی معترض شدهاند. لوبزگی تاکنون سه بار با فیلمهای «بردمن» (Birdman)، «جاذبه» (Gravity) و «ازگوربرخواسته» (The Revenant) برندهی اسکار بهترین فیلمبرداری شده است. وی در صفحهی اینستاگرام خود نوشت آکادمی تصمیمی تأسفبرانگیز اتخاذ کرده زیرا «فیلمبرداری و تدوین ابتداییترین اجزای سینما را تشکیل میدهند.»
آکادمی از تصمیم خود برای افزودن بخش «جایزهی مردمی» و طرح خود برای حذف اجرای زندهی تمامی نامزدهای بهترین ترانهی اریجینال پا پس کشید، بنابراین هنوز مشخص نیست که این اعتراضات دوباره در تصمیم گردانندگان مراسم اثرگذار خواهد بود یا نه.
نود و یکمین مراسم اهدای جوایز اسکار یکشنبه ۲۴ فوریه (۶ اسفندماه) از شبکهی ABC پخش میشود.
ثبت نظر