Fa En شنبه 26 آبان 1403 ساعت 16 و 0 دقیقه

از رویش‌های قرآنی انقلاب تجلیل شد

از رویش‌های قرآنی انقلاب تجلیل شد

مراسم تجلیل از رویش‌های قرآنی انقلاب اسلامی به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در فرهنگسرای قرآن با حضور علاقه‌مندان و فعالان قرآنی برگزار شد.

جمعه 26 بهمن 1397 ساعت 23:45

، مهدی قره شیخ لو – رئیس سازمان دارالقران - گفت: مراسم تجلیل از رویش‌های قرآنی که عصر امروز (جمعه) ۲۶ بهمن با حضور علاقه‌مندان و فعالان قرآنی برگزار شد با تاکید بر این موضوع که منطق قرآنیان و افرادی که سال‌ها در راه توسعه قرآن زحمت کشیدند طبق گفته قرآن "لا نرید منکم جزائا و لا شکورا" است که نه پاداش می‌خواهند و نه جزایی اما وظیفه جامعه اسلامی است که به این قشر توجه کنند.

وی با تاکید بر این موضوع که قاری و حافظ قرآن به دلیل انتسابش به قرآن مورد توجه قرار می‌گیرد و باید در مناسبت‌های مختلف از این افراد تجلیل و تکریم شود یادآور شد: پس از ۴۰ سال که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد شاهد درخشش‌هایی در رشته‌های مختلف قرآنی، پرورش قاری و حافظ بوده‌ایم. همچنین در سال‌های گذشته در حدود بیش از ۷ هزار نفر در آزمون‌های تخصصی حفظ با یکدیگر به رقابت پرداخته‌اند که ۸۱ درصد آن‌ها بانوان بوده‌اند و این آمار قابل توجهی است.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در آغازین روزهای دهه پنجم انقلاب گفت: ما باید در جامعه اسلامی به دنبال فرهنگ‌سازی قرآن باشیم و باید قرآن با بدنه جامعه انس بگیرد. اینکه پس از گذشت ۴۰ سال فعالیت‌های قرآنی در فرهنگ عمومی جایگاه خود را پیدا نکرده‌اند و هنوز آن گونه که باید و شاید مردم نتوانسته‌اند با قرآن ارتباط بگیرند، باید مورد توجه قرار گیرد که چرا مردم نتوانسته‌اند ارتباط لازم با قرآن را داشته باشند. فعالیت‌های قرآنی در دهه پنجم انقلاب فقط نباید در قالب شعار و تشریفات باقی بماند بلکه باید به عرصه عمل برسیم.

قره شیخ‌لو اضافه کرد: ساختارهای قرآنی، تربیت و پرورش نیروی انسانی باید در فعالیت‌های جامعه مورد توجه قرار بگیرد. مسئولان ارشد کشور وظیفه اصلی خود را باید توجه به قرآن بدانند. اینکه در طی سال‌های گذشته گرفتار نوسانات بودجه قرآنی بوده‌ایم زیبنده جامعه اسلامی و قرآنی نیست. بودجه قرآنی کشور در مجموع ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است که معلوم نیست در هر سال چه مقدار از این بودجه به دستگاه‌ها تخصیص پیدا می‌کند. اگر می‌خواهیم فرهنگ قرآنی در کشور جاری و ساری باشد، اولویت اول مسئولان باید توجه به قرآن باشد.

وی در ادامه با تاکید بر این موضوع که بنیاد و اساس انقلاب قرآن بوده است و بقای آن نیز بر اساس قرآن و اهل بیت شکل می‌گیرد گفت: در دهه پنجم انقلاب اسلامی باید فرهنگ قرآنی به زندگی مردم ربط پیدا کند و لازمه این کار تلاوت و حفظ آیات قرآنی است. همچنین باید در عرصه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی نیز فعالیت کنیم. امیدواریم فکر و عمل‌مان به اصول قرآنی نزدیک‌تر شود. این فاصله هرچقدر کمتر شود جامعه به معنای واقعی اسلامی‌تر می‌شود. از جمله مأموریت‌های ما این است که مردم با قرآن و عمل به قرآن آشنا شوند تا جامعه رنگ و بوی اسلامی بگیرد. طی سال‌های گذشته مسابقه‌های سنتی قرآن تحت عنوان "سراج" برگزار نشده است. کار قرآنی نباید تعطیل شود و تمام دستگاه‌ها باید به این امر اهتمام داشته باشند.

در ادامه این مراسم علی‌اکبر توپچی – رئیس فرهنگسرای قرآن – گفت: یکی از افتخارات کشور پس از پیروزی انقلاب، درخشش قاریان ما در بین دیگر کشورهای اسلامی است. اما این موضوع جای گلایه هم دارد که چرا در کنار تجلیل و بیان درخشش قاریان، در حوزه‌هایی همچون قرائت، حفظ و مفاهیم آنچنان که باید و شاید به پژوهش‌های قرآنی توجه نشده است.

وی تاکید کرد: دو سالی است که مسابقه‌های قرآنی سراج برگزار نمی‌شود اما طی برپایی چندین دوره از این مسابقه‌ها، قریب هزار جلسه قرآنی برگزار شده است که امیدواریم با عنایت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران شاهد رونق بیشتر فعالیت‌های قرآنی در تهران باشیم.

، در این مراسم از امین پویا، معتز آقایی، محمد ضرغام، حنانه خلفی و حجت‌الاسلام و المسلمین سید حمیدرضا محمودزاده حسینی از فعالان فضای مجازی در حوزه قرآن تقدیر و تجلیل شد. مبنای انتخاب این افراد سن و آغاز فعالیت‌های قرآنی‌شان پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. همچنین در ادامه مراسم از ۷ حافظ کل قرآن فرهنگسرای قرآن به همراه مربی که طی چند سال گذشته به درجه حفظ کل نائل شده‌اند، تقدیر شد.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 195

ثبت نظر

ارسال