مسئول نمایندگی میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان میامی از مسجد تاریخی فرومد به عنوان اثری کمنظیر نام برد که نقوش و کاشیکاریهای چند قرن پیوسته و از جمله قرن 4 تا 7 هجری را در دل خود دارد.
، محمدصادق رضویان از انجام کار نورپردازی مسجد جامع فرومد خبر داد و افزود: با توجه به اهمیت و جایگاه مسجد جامع تاریخی فرومد و مراجعه گردشگران به این اثر تاریخی، کار نورپردازی این مسجد تاریخی انجام شد .
وی گفت: بر اساس بررسیهای انجام شده و در این مرحله، نسبت به نورپردازی ایوان شمالی و جنوبی و پایه های این مسجد تاریخی اقدام شد .
رضویان افزود: مسجد جامع فرومد، از عجایب هنری ایران با قدمتی نهصد ساله و از بناهای ماندگار دوران خوارزمشاهی در ایران است .
وی با بیان اینکه این مسجد تاریخی در جاده میامی به سبزوار و مشهد در روستای فرومد از توابع شهرستان میامی و 100 کیلومتری شرق شهر میامی واقع شده است اضافه کرد: بنای مسجد جامع فرومد در مساحتی حدود ۸۲۰ متر مربع با نقشه دو ایوانی ساخته شده و متشکل از دو ایوان شمالی و جنوبی، دو ایوانچه در طرفین ایوانها، شبستانی در ضلع شرقی ایوان جنوبی و احتمالاً شبستانی به قرینه آن در ضلع غربی، دو رشته رواق در طرفین صحن، اتاق گنبددار چهار گوش در ضلع غربی ایوان شمالی و سردری مزین، است .
وی یادآوری کرد: مسجد جامع فرومد از معدود مساجدی است که گچبری، نقشها و کاشیکاریهای زیبای قرون چهارم تا هفتم هجری در بنای آن به کار رفته است و به همین دلیل در شمار آثار تاریخی مهم و کمنظیر ایران جای دارد .
رضویان ادامه داد: مسجد جامع فرومد و آرامگاه «ابن یمین فریومدی» شاعر قرن هشتم هجری، در نیمه دوم قرن هفتم هجری به ویژه در اواخر تسلط ایلخانیان مغول (نیمه اول قرن هشتم) در روستای فرومد و آبادیهای اطراف آن از نظر سیاسی دارای اهمیت زیادی بود و ایجاد نهضت سربداران، آبادانی این روستا را که تقریباً مرکز فعالیت آنان محسوب میشد بیش از پیش افزایش داد.
-مسجد فرومد که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده دارای تزئینات معماری منحصر به فرد گچی و آجری با تلفیق کاشی فیروزهای است.
انتهای پیام
ثبت نظر