آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه دین ریاکار و اقتصاد و سیاست ریاکار خالی از محتواست، اظهار کرد: یکی از شاخههای ریاکاری که امروز گرفتار آن هستیم فریب افکار عمومی است، قولهای بزرگ میدهند و عمل نمیکنند؛ در باغ سبز نشان میدهند تا رأی مردم را بگیرند، ولی بعد از انتخابات در عمل خبری از کار نیست؛ این بلایی است که دموکراسی غرب بر سر کشور ما آورده است.
، آیتالله مکارم شیرازی امروز، ۲۶ دی ماه، در درس خارج فقه و اصول خود در مسجد اعظم قم گفت: اسلام با ریاکاری مبارزه شدید کرده و آن را شاخهای از شرک و کفر میداند، زیرا ریاکاران عملاً منکر توحید افعالی هستند.
وی با بیان اینکه توحید افعالی در این است که عزت و ذلت در دست خداست، ولی فرد ریاکار قصد دارد از راهی غیر خدا در میان مردم محبوبیت بیابد،اظهار کرد: اگر ریاکاری در جامعه رواج یابد همه چیز توخالی خواهد شد؛ مثلاً نیکوکاری که برای خدا بنایی بسازد ساخت بنایش هم محکم و در منطقه مورد نیاز و محروم خواهد بود، ولی فرد ریاکار دنبال این است که جایی بسازد که در چشم مردم باشد و به به و چه چه بگویند، فارغ از اینکه این بنا محکم و خوب و مفید ساخته شود یا نشود.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه دین ریاکار و اقتصاد و سیاست ریاکار خالی از محتواست، اظهار کرد: یکی از شاخههای ریاکاری که امروز گرفتار آن هستیم فریب افکار عمومی است، قولهای بزرگ میدهند و عمل نمیکنند؛ در باغ سبز نشان میدهند تا رأی مردم را بگیرند، ولی بعد از انتخابات در عمل خبری از کار نیست؛ این بلایی است که دموکراسی غرب بر سر کشور ما آورده است.
این مرجع تقلید بیان کرد: اهل علم باید بیشتر از ریاکاری بپرهیزند و تبلیغ، منبر، درس و بحث خود را برای خدا قرار دهند تا برکت داشته باشد.
این مفسر قرآن با تأکید بر اینکه باید خدمات حوزه را به جامعه معرفی کنیم تا بداندیشان بدانند چه خبر است، افزود: بیان خدمات حوزه به جامعه، ریاکاری نیست و باید اعمال نیک را تابلو کنیم تا خبررسانی کافی باشد که متأسفانه یکی از محرومیتهای حوزه همین است.
وی با اشاره به دیدار چند روز قبل خود با اعضای شورای عالی حوزه اظهار کرد: قبل از انقلاب ما یک طلبه خواهر نداشتیم، ولی بعد از انقلاب رشد قابل توجه داشته و امروز ۴۸۸ مدرسه خواهران در سراسر کشور وجود دارد.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه امروز حوزه علمیه خواهران در کنار آمار ۶۲ هزار محصل خود، ۵۰ هزار دانشآموخته نیز دارد اظهار کرد: در حال حاضر ۷۳۰۰ استاد و ۱۸۰ رشته درسی در حوزه علمیه خواهران وجود دارد؛ البته این آمار غیر از آمار جامعةالزهراست که ۱۶ هزار طلبه خواهر را پرورش میدهد.
این استاد برجسته حوزه با بیان اینکه آیا این مباحث خدمت نیست، افزود: آیا این همه فارغالتحصیل تحویل جامعه دادن، خدمت نیست؟ این آمار مربوط به حوزه خواهران است و حوزه علمیه برادران بماند؛ قبل از انقلاب تصور هم نداشتیم چنین افرادی تربیت شوند که برخی در حد اجتهاد هستند.
این مفسر قرآن با بیان اینکه تربیت یک نفر افتخار است تا چه رسد به تربیت این تعداد نیرو،گفت تصریح کرد: حوزه علمیه خواهران این همه انسان باسواد و آشنا به مکتب اسلام، اهل بیت (ع) و قرآن پرورش داده است و آن وقت برخی آن را خدمت نمیدانند و تنها به کاستیها میپردازند.
این مرجع تقلید با ارائه پیشنهادی ادامه داد: تمام گروهها و اقشار جامعه در رسانه ملی و تقویم روز و هفته دارند مانند روز پرستار و کارگر؛ چرا برای حوزه نباید روز و هفته داشته باشیم؟.
وی تأکید کرد: برخی سؤال میکنند که وجوهات چه میشود؟ بنده به دفتر گفتم که لیستی از بناهای ساخته شده و خدمات تنظیم و در اختیار مردم قرار بگیرد و خدمات را نشان دهند تا همه مردم بدانند.
نامگذاری روزی به نام حوزه
وی با بیان اینکه امروز از صد کشور خارج از ایران افرادی به کشور آمده و درس حوزه میخوانند، ادامه داد: اینکه حوزه این همه خدمات کرده و برخی چشم خود را ببندند و تنها انتقاد کنند منصفانه نیست، البته هر تشکیلاتی کاستی دارد و ما نمیگوییم حوزه هم نقص ندارد، ولی خدمات را هم ببینید و چشم خود را نبندید و فقط کاستیها را نگویید.
این مرجع تقلید با تأکید بر اینکه انقلاب مدیون حوزه و قم است و باید روز یا هفتهای به نام حوزه گذاشته شود تا خدمات را تشریح کنند، افزود: این کار سبب میشود تا مردم امیدوار شده و بدانند روحانیت بیکار نیست که در حوزه جمع شده است.
وی افزود: آنچه از سوی دولت برای ساختمانها و مدارس داده میشود در برابر مبالغ مراجع و خیرین بسیار ناچیز است و امیدوارم روزی برسد که حوزه از این بودجه اندک هم بی نیاز شود و انشاء الله شدنی است و همین طور هم خواهد شد.
آیتالله مکارم ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س) بر لزوم توسل به آن حضرت برای رفع گرفتاریها و مشکلات تاکید کرد.
انتهای پیام
ثبت نظر