«سه در چهار» یک مجموعه تلویزیونی طنز اجتماعی به کارگردانی مجید صالحی است که برای اولین مرتبه در سال ۱۳۸۶ از شبکه اول سیما پخش شد و مورد استقبال بینندگان قرار گرفت. این سریال تاکنون از شبکه های مختلف بازپخش شده و البته همچنان طرفداران خاص خودش را دارد. در این مجموعه به موضوع تلخ بیکاری و تنگناهای مالی و معیشتی در لفافه ای از طنز پرداخته می شود.
حضور بازیگران طنازی مانند مهران رجبی، علی صادقی، اشکان اشتیاق، شهره لرستانی و دیگران در این سریال موجب شده لطافت خاصی را در آن شاهد باشیم. کارگردانی این کار را مجید صالحی برعهده دارد که جنس طنز را به خوبی می شناسد و این موضوع بر جذابیت کار افزوده است. حضور ضمنی رضا عطاران در این پروژه که به عنوان مشاور ایفای نقش می کند نیز در کیفیت بالای کار بی تاثیر نبوده است.
«سه در چهار» روایتگر داستان دو باجناق است که تصمیم می گیرند با مشارکت اعضای خانواده شان، کار و کسبی راه بیندازند و از این طریق امرار معاش کنند. این افراد یک شرکت خدماتی تاسیس می کنند و مشغول ارائه خدمات به مشتریان خود می شوند. در این بین، اتفاقات جالب و متنوعی رخ می دهد که بیننده را با خود همراه می کند. در این سریال بازیگران زیادی حضور داشتند که از آن جمله میتوان به محمد کاسبی، مرحومه نادیا دلدار گلچین، مریم سلطانی، سولماز آقمقانی، شهرام قائدی، مجید یاسر و مجید صالحی اشاره کرد.
آناهیتا افشار نیز یکی از بازیگران این سریال است. او در نقش عروس خانواده ایفای نقش می کند و دختری ساده است. افشار متولد مردادماه سال ۱۳۶۵ بوده و تاکنون در کارهای مختلفی ایفای نقش کرده که از آن جمله می توان به فیلم های سینمایی «ایستگاه اتمسفر»، «ویلایی ها»، «پل خواب»، «یک، دو، سه... پنج»، «برف»، «همسایه»، «برف روی کاج ها»، «طاووس های بی پر» و «زندگی با چشمان بسته» اشاره کرد. او در مجموعه های تلویزیونی مختلف از جمله «ترش و شیرین»، «متهم گریخت»، «خانه به دوش»، «رستگاران»، «خسته دلان»، «زیر هشت»، «نگین»، «مدینه» و «سایهبان» نیز ایفای نقش کرده است.
به بهانه پخش سه در چهار از شبکه «آی فیلم فارسی» با آناهیتا افشار، ایفاگر نقش «مرضیه» در این سریال به گفت و گو نشستیم که در ادامه می خوانید:
خودتان به عنوان یک بیننده و مخاطب به تماشای سریال «سه در چهار» نشستید و آیا دوستش داشتید؟
بله، این سریال را پس از مونتاژ به صورت کامل دیدم، خیلی هم دوستش دارم. جزو کارهای خوب طنزی است که تا کنون ساخته شده.
چطور برای این کار دعوت شدید و چرا قبول کردید این نقش را ایفا کنید؟
«سه در چهار»، متن خوبی داشت و وقتی فیلمنامه را خواندم، احساس کردم که می تواند کار خوبی باشد. از طرف دیگر، من قبلا هم با آقای مجید صالحی و گروهش کار کرده بودم و خاطره و تجربه خوبی داشتم. تمامی این مسائل باعث شد کار را قبول کنم و در این سریال حضور داشته باشم.
بازخوردهایی که از طرف مردم بابت پخش این سریال گرفتید، چطور بود؟
مردم معمولاً لطف دارند و کارها را دنبال می کنند، به ویژه آنها کارهای طنز را دوست دارند و می بینند. بعد از پخش این سریال، بازخوردها عالی بود. بر اساس همین بازخوردها می توان فهمید این سریال یکی از پرطرفدارترین کارهای طنز بوده است.
به نظرتان چرا مردم این سریال را دیدند و با آن ارتباط برقرار کردند؟
به نظر من دلیل مهمش این بود که جنبه طنز این سریال زیاد بود و مردم به طور کلی کارهای طنز را خیلی دوست دارند و با آن ارتباط برقرار می کنند. از طرف دیگر، این سریال به موضوع بیکاری می پردازد که در حال حاضر افراد زیادی با آن درگیر هستند. به عبارت دیگر، ملموس بودن موضوع این سریال نیز دلیل دیگری است که مردم با آن ارتباط برقرار کرده اند.
شما برای انتخاب نقش های طنز و جدی اولویتی دارید؟ ترجیح می دهید نقش های طنز را ایفا کنید یا جدی؟
طنز یا جدی بودن نقش زیاد برایم فرقی ندارد؛ مساله مهم این است که نقش را دوست داشته باشم و در وهله اول خودم بتوانم با آن ارتباط برقرار کنم. چنین نقش هایی حتماً خوب از آب درمی آید و بیننده هم با آن ها ارتباط می گیرد.
«سه در چهار» چه جایگاهی در کارنامه حرفه ای شما دارد؟
«سه در چهار» کار خوب و قابل دفاعی بود. مردم دوستش داشتند و دیده شد. همین ها کافی است که کار خوب باشد. کاراکتر «مرضیه» جایگاه خوبی در رزومه کاری من دارد و از اینکه این نقش را ایفا کردم، خوشحالم. فکر می کنم «سه در چهار» یکی از بهترین کارهای طنزی است که تاکنون ساخته شده. کار همه بازیگران دیده شد و همه عوامل زحمت کشیدند. نقش من هم به خوبی دیده شد و طرفداران زیادی داشت. امیدوارم «سه در چهار ۲» هم ساخته شود.
تصمیم جدی برای ساخت سری دوم این سریال گرفته شده است؟
یک بار در این باره صحبتی مطرح شد اما دیگر خبری نشد. به نظر من این سریال ظرفیتش را دارد که سری دومش ساخته شود.
اهل بداهه هستید و در کارهایتان بداههگویی هم دارید یا خیر؟
بله، به نظر من اگر بداهه بهجا و به موقع استفاده شود، خیلی خوب است و می تواند به بهتر شدن کار کمک کند.من هم سعی می کنم وقتی که شرایطش باشد از بداهه استفاده کنم. فکر می کنم در کارهایی که طنز هستند، شرایط برای استفاده از بداهه بیشتر مهیا است. بداهه در این طور کارها خیلی هم جواب میدهد. اگر بازیگر با هماهنگی کارگردان از بداهه استفاده کند، فکر می کنم نتیجه خوبی به دست می آید.
در «سه در چهار» چقدر دستتان باز بود که بداهه کار کنید؟
سیستم کاری آقای صالحی و تیمشان این طور است که به بازیگر فرصت کافی برای ایفای نقش می دهند. بداهه هم جزئی از کار است و در کارهای آقای صالحی این اجازه به بازیگر داده می شود در بخشهایی که شرایطش مهیاست، از بداهه استفاده کند.
شهربانو جمعهپور
ثبت نظر