تمام مرم شهر سفید شهر دور هم جمع می شوند، برای پخت داوطلبانه حلیم مشارکت میکنند و با ذکر و صلوات در حین کار به راز و نیاز با خداوند و دعا برای سلامتی بیماران و ظهور امام عصر (عج) میپردازند.
، مراسم حلیم پزان سفیدشهر از صبح گاه پنج شنبه آغاز می شود و تا ظهر جمعه قبل از نماز ظهر با شستن دیگها و نظافت مکان طبخ و توزیع حلیم نذری به پایان میرسد، البته برای پخت این غذای سنتی، کار از چند ماه قبل از پخت آغاز می شود، اما به صورت عملی و عینی از سحرگاه پنج شنبه شروع میشود.
آیین سنتی پخت حلیم که به آش امام حسین (ع) نیز معروف است، طبق شواهد از آداب و رسوم شب چله و آیین های پیش از اسلام است و در منطقه سفیدشهر آران و بیدگل برگزار میشود.
سابقه این مراسم که از چند قرن پیش است، از چند روز قبل از این آیین مردم شهر به صورت خودجوش و دسته جمعی با حفر زمین به صورت جوی های آب پهن به عمق حدود ۵۰ سانتی متر و پهنای ۷۰ سانتی متر و طول چندین متر و جمع آوری چوب برای درست کردن آتش زیر دیگ ها شروع میشود؛ بیش از ۳۰ دیگ آش حلیم را برای پخت و توزیع بین مردم شهر و شهرهای اطراف بار میگذارند.
مراسم سنتی حلیم پزان سفیدشهر در جوار امامزاده بی بی سکینه خاتون برگزار می شود تا این مراسم سنتی با یاد و ذکر امام حسین در جوار این امامزاده به صورت مذهبی و دینی به پایان برسد. این حلیم در بین مردم سفیدشهر و شهرهای اطراف به خاطر ارات و نذورات برای امام حسین (ع) به آش امام حسین (ع) معروف است.
به گفته حاضرین مراسم، این آش به همت جوانان در زمان جنگ تحمیلی، به جبههها نیز وارد شد و برای تقویت روحیه رزمندگان در دوران جنگ از حلیم سفیدشهر استقبال می شد. رزمندگان سفید شهری به نیت سلامتی امام زمان (عج) و پیروزی جبهه حق بر کفر طی دوران جنگ به خصوص سال ۱۳۶۶ این مراسم را در جبههها برگزار و آش حلیم را بین رزمندگان توزیع می کردند.
آش پخته شده دراین مراسم بین ۳۰ هزار نفر توزیع می شود و مهمانانی از شهرهای دور و نزدیک برای تبرک و خوردن این غذای نذری سحرگاه جمعه پس از نماز صبح خود را به سفیدشهر می رسانند.
اما باید گفت که چنین مراسمی شکوهی و با قدمت چند صد ساله هنوز ثبت معنوی ملی نشده و به نظر می رسد برای برای حفظ و رشد این سنت قدیمی مسئولان تلاش بیشتری برای ثبت ملی چنین آثار مهمی در حوزه دین انجام دهند.
انتهای پیام
ثبت نظر