خانم «ماری آن اوانز» قدرت نویسندگی خویش را در نام مردانه جورج الیوت نهان کرد. همانسان که جین اوستین نیز برخی از کتابهایش را با نام مستعار مردانه روانه بازار کرده بود. ماری در۲۲ نوامبر ۱۸۱۹ زاده شد و۲۲ دسامبر ۱۸۸۰ چند ماه بعد از ازدواجش دار فانی را وداع گفت. او قلمش را در زمینههای روزنامهنگاری، نویسندگی، ترجمه و شاعری آزمود و هنوز هم یکی از قابل احترامترین نویسندگان عصر ویکتوریا به شمار میرود.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ معروفترین رمان الیوت «میدلمارچ» (۱۸۷۱–۱۸۷۲) است که نقطهٔ عطفی در تاریخ رمان محسوب میشود. بعد از «جین آستین»، هیچ نویسندهای به اندازهٔ الیوت در آثارش صریحاً به بیان مشکلات اجتماعی و انتقادهای سیاسی نپرداخت. رمانهای «افسانهٔ جوبال» و «فلیکس هالت افراطی» منحصراً آثار سیاسی او هستند.
در سلسله رماننویسان بزرگ انگلیسی در قرن نوزدهم، که از جین آستین و خواهران برونته آغاز میشود و به چارلز دیکنز و تاماس هاردی میرسد، جورج الیوت بهسبب مهارت و ژرفبینیاش در توصیف انگیزهها مقام منحصربهفردی دارد، بهطوری که بسیاری از نقادان مدرن او را بزرگترین رماننویس انگلیسی قرن نوزدهم میدانند. الیوت اگرچه به دلیل حجم فروش کتابهایش چندان موفق نبود، اما هنوز هم از لحاظ سبک نوشتاری مورد احترام ادبیاتدوستان است. او هفت رمان و ۱۱ کتاب شعر از خود بهجا گذاشته است.
شخصیتهای رمان میدل مارچ بهرغم سادگی ظاهریشان زندگی درونی بغرنجی دارند. بعضی بر معیارهایی پای میفشارند که همگان آنها را صرفاً تحسین میکنند و نه تشویق، بعضی دیگر بر عادیاتی متکیاند که همگان آنها را تشویق میکنند و نه تحسین. «میدل مارچ» داستان یک شهر با همهی ابعاد و مناسباتش است.
میدل مارچ از چنان جاذبهای برخوردار است که روی برخی از جملههایش توقف میکنی و دوباره و دوباره تکرارشان میکنی. ژرفای اندیشۀ جورج الیوت و نبوع خارقالعادهاش در به تصویر کشیدن افکار شخصیتها یکی از نکات برجسته این رمان بلند کلاسیک است. این سبک تجزیه و تحلیل روانشناسانه را الیوت خود بنا نهاد. ویرجینیا وولف این کتاب را رمانی نادر برای آدمهای بالغ توصیف میکند. در سال ۲۰۰۷ این اثر جزء ده رمان برتر برای تمامی اعصار شناخته شد.
نام اصلی کتاب «Middlemarch: A provincial life» است و به صورت داستانی دنبالهدار در مجله بلکوود شروع شد. نگارش کتاب دو سال (۱۸۷۱-۱۸۷۲) به طول انجامید و در نهایت در یک مجموعه هشتجلدی روانه بازار کتاب شد. این اثر زندگی چند خانواده میدل مارچی را روایت میکند.
قهرمان کتاب دورتا بروک دختر جوانی است که به درخواست ازدواج کشیشی فرتوت و دانشمند! به نام ادوارد کازوبن پاسخ مثبت میدهد. الیوت این ازدواج را نشانهای از احساسات و عقاید افراطی دورتا میداند که باعث میشود زنی جوان از خانوادهای محترم چنین خطای وحشتناکی مرتکب شود. میدل مارچ وضع زنان، طبیعت ازدواج، ایدهآلگرایی، منافع شخصی، مذهب، اصلاحات سیاسی و آموزشی، ظهور پزشکی جدید، احداث خط راه آهن و ... را در روستایی کوچک و در قالب ۸۴ فصل به نمایش میگذارد. الیوت با واقعبینی دلایل شکست یا موفقیت ازدواجهای میدل مارچ از جمله رزاموند زیبا و دکتر لایدگیت، فرد وینسی و مری گارت و در نهایت لادیزلا و دورتا را بررسی میکند.
جورج الیوت مانند زنان دیگری چون جین اوستین، لوسی مود مونتگومری و جین وبستر زیباییهای زندگی را میبیند و با قلمی جادویی به ما ارزش زندگی و چگونه زیستن را یادآوری میکند.
دوره دو جلدی«میدل مارچ، داستان یک شهر» اثر«جورج الیوت» با ترجمه «رضا رضایی»را انتشارات «نی»در یک هزار 246 صفحه چاپ کرده است.
ثبت نظر