Fa En شنبه 26 آبان 1403 ساعت 4 و 30 دقیقه

«مشروطه، زنان و تغییرات اجتماعی» نقد می‌شود

«مشروطه، زنان و تغییرات اجتماعی» نقد می‌شود

کتاب «مشروطه، زنان و تغییرات اجتماعی» نوشته علی باغداردلگشا نقد می‌شود.

یکشنبه 6 مرداد 1398 ساعت 15:10

، نشست بررسی این کتاب روز دوشنبه (هفتم مردادماه ۹۸) از ساعت ۱۶ تا ۱۸ توسط گروه ارتباطات و اطلاع‌رسانی انجمن زنان پژوهشگر در کتابخانه انجمن زنان پژوهشگر تاریخ (واقع در بزرگراه حقانی (شرق به غرب)، نبش خیابان کوشا، روبه‌روی ورزشگاه شهید کشوری، ساختمان آرشیو ملی ایران، طبقه چهارم) برگزار می­‌شود. 

کتاب «مشروطه، زنان و تغییرات اجتماعی» که از سوی انتشارات روشنگران و مطالعات زنان منتشر شده، در یازدهمین «جشنواره ملی حرکت»، رتبه اول را در بخش «کتاب» کسب کرده است.

علی باغداردلگشا درباره این کتاب می‌گوید: دوره مشروطه را یکی از مهم‌ترین ادوار تجددگرایی در جامعه‌ ایران می‌توان دانست. دوره‌ای که جامعه‌ سنتی ایران برای نخستین‌بار خواهان تغییرات اجتماعی شد. توجه به مسئله‌ زن و پس از آن مطالبات زنان در این دوره را یکی از اصلی‌ترین مسائلی می‌توان دانست که به دلیل وجود ساختارهای سنتی و مردم‌دار در جامعه‌ ایران ابتدا توسط مردان مدافع حقوق زنان و پس از آن توسط زنان، مورد طرح و تحلیل قرار گرفت. نتیجه‌ ابتدایی این تغییرات اجتماعی برای زنان آن بود که به عنوان نیمه‌ دیگر جامعه شناخته شدند. در تغییرات زبانی، به جای الفاظی چون ضعیفه و مخدرات از واژگانی چون زنان و بانوان برای معرفی آن‌ها استفاده شد، اجازه‌ حق تحصیل و تاسیس مدارس دخترانه را پیدا کردند و با انتشار مطبوعات منتشرشده توسط خود زنان از ۱۲۸۹ شمسی به بعد به طرح گسترده‌ مطالبات حقوقی خود پرداختند. مطالباتی که برخی از آن‌ها به نتیجه رسید و برخی دیگر نیز همچنان در جدال سنت و تجدد، بی‌پاسخ مانده است.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 193

ثبت نظر

ارسال