Fa En یکشنبه 4 آذر 1403 ساعت 10 و 32 دقیقه

"معرفت به امام زمان"؛ بارزترین ویژگی حضرت زینب(س)

"معرفت به امام زمان"؛ بارزترین ویژگی حضرت زینب(س)

مدرس مرکز تخصصی امامت گفت: حضرت زینب(س) بالاترین معرفت را نسبت به امام زمان خویش داشته اند و یکی از جنبه هایی که حضرت زینب(س) را در میان دختران حضرت علی(ع) این چنین شاخص کرده است همین "معرفت نسبت به امام زمان" است.

سه شنبه 25 دی 1397 ساعت 5:40

حجت الاسلام والمسلمین کریم مومنی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در رابطه با فضائل حضرت زینب(س)، عنوان کرد: در زمان حکومت امیرالمومنین(ع)، حدود 25 سال از شهادت حضرت زهرا(س) گذشته بود و حضرت زینب(س) در حالی که تقریبا 28 سال داشتند، برای بانوان در کوفه به تفسیر قرآن می پرداختند.

جنبه وراثتی و الهی علم حضرت زینب(س)

وی گفت: بدیهی است بانویی که در دامان حضرت فاطمه(س) و در خانه حضرت علی(ع) پرورش یافته است، به لحاظ معرفتی، علمی و معنوی، شاخص و برگزیده است، بنابراین علم حضرت زینب(س) هم جنبه وراثتی و هم جنبه الهی داشته است که به جنبه وراثتی آن اشاره شد.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: جنبه علمی حضرت زینب(س) آنچنان شاخص بوده است که این امر در سخنرانی های این بانوی بزرگوار مشخص و هویدا است، چنانکه بزرگان شیعه جهت تفسیر و تشریح سخنرانی‌های آن حضرت، همت و تلاش ویژه ای کرده اند و در فهم برخی معانی آن دچار مشکل شده اند.

حضرت زینب(س)، عالمه غیر معلمه

مومنی با اشاره به روایتی از امام سجاد(ع) در رابطه با علم حضرت زینب(س)، خاطر نشان کرد: پس از سخنرانی و ایراد خطبه در کوفه و شام توسط حضرت زینب(س)، امام سجاد(ع) خطاب به عمه بزرگوارشان فرمودند "انتَ بحمدالله عالمه غیر معلمه" به این معنا که " شما به حمد خداوند، بانوی عالمی هستید که معلم و آموزنده ای نداشته اید".

مدرس مرکز تخصصی امامت با اشاره به اینکه "معرفت الله" در گرو "معرفت امام زمان(ع)" است، تاکید کرد: یک انسان، به مقداری به معرفت خداوند دست میابد که به همان میزان، امام زمان خویش را شناخته باشد که این امر، در جنبه های مختلف حضرت زینب(س) به وضوح آشکار است.

معنای "معرفت الله" از زبان امام حسین(ع)

وی افزود: شخصی از امام حسین(ع) در رابطه با  چیستی "معرفت الله" سوال کرد و ایشان در پاسخ به این سوال فرمودند "معرفت اهل کل زمانٍ اِمامَ هم الذی یجب علیهم طاعته"؛ معرفت الله به این معنا است که "انسان در هر زمانی امام زمان خویش را که اطاعت از او واجب است را بشناسد".

مومنی خاطرنشان کرد: حضرت زینب(س) بالاترین معرفت را نسبت به امام زمان خویش داشته اند و یکی از جنبه‌هایی که حضرت زینب(س) را در میان دختران حضرت علی(ع) این چنین شاخص کرده است؛ همین "معرفت نسبت به امام زمان" است.

علت رابطه صمیمانه حضرت زینب(س) و امام حسین(ع)

وی گفت: متاسفانه برخی از سخنرانان، وابستگی و رابطه صمیمانه حضرت زینب(س) و امام حسین(ع) را تنها به دلیل وابستگی عاطفی خواهر به برادر دانسته اند، در حالی که این رابطه صمیمی تنها به این دلیل نیست؛ بلکه این بانوی بزرگوار، وابسته و مطیع امام زمان خویش یعنی امام حسین(ع) بوده اند.

نحوه رحلت حضرت زینب(س)

این کارشناس مذهبی در رابطه با رحلت حضرت زینب(س) تصریح کرد: مدتی پس از واقعه کربلا، حضرت زینب(س) به همراه همسر خویش که تاجر بودند به شام رفتند و در همان شهر به بیماری مبتلا شده و در اثر این بیماری رحلت کردند.


انتهای پیام

تعداد بازدید : 249

ثبت نظر

ارسال