مسئول شورای سیاستگذاری جشنواره عمار بیان کرد: این جشنواره میگوید چه نکاتی در سینما و رسانه و تلویزیون به آنها پرداخته نمیشود و سعی دارد که یک جشنواره سانسور شکن باشد.
، دومین نشست نهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار، ظهر سهشنبه 4 دی ماه در پژوهشگاه «رویان» و با حضور نادر طالب زاده _دبیر جشنواره_، وحید جلیلی _مسئول شورای سیاستگذاری_ و سیدرسول منفرد _دبیر اجرایی جشنواره_ برگزار شد.
عبدالحسین شاهوردی رئیس پژوهشگاه رویان که در این نشست حضور داشت در ابتدای این برنامه بیان کرد: پژوهشگاه رویان مولود انقلاب و از دستاوردهای علمی انقلاب است. مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی تقریبا همزمان با این جشنواره و در ۱۴ دی ۱۳۸۴ فوت کردند که فرد موثری در توسعه علمی کشور بودند و میتوان از او به عنوان هنرمند عرصه علمی یاد کرد که برای سربلندی کشور کارهای ماندگار انجام داد و حضورش همچنان تاثیرگذار است. امیدوارم این جشنواره تجربیات دکتر کاظمی را مکتوب کنند تا او مانند الگو در جامعه باقی بماند.
در ادامه وحید جلیلی مسئول شورای سیاستگذاری این جشنواره هم بیان کرد: ما روایتی از تحقیقات سلولهای بنیادی هم آماده کردهایم و در بخش دیگری از فعالیتهای زیست شناسی هم آثاری تولید شده است.
او اضافه کرد: بیش از ۳۰۰ فیلم در تجلیل و روایت فعالیتهای تخصصی در علم در سینمای هالیوود انجام شده است و جشنواره عمار هم سعی داشته تا نشان دهد چه خلاهایی در سینما وجود دارد و چه موضوعاتی در فیلمها به آنها پرداخته نشده است.
جلیلی همچنین گفت: چرا هر چه پیشرفتهای کشور بیشتر میشود بازنمایی تصویر کشور ضعیفتر میشود؟ ایا این دانشمندان حق ندارند از سینمای ایران توقع داشته باشند که اینهمه پیشرفت ایجاد شده و توده مردم از آب بهرهمند میشوند، اما سهمشان از سینمای ایران چیست؟
او در ادامه درباره تجلیلهایی که در این دوره جشنواره انجام خواهد شد گفت: در این دوره از شیخ زکزاکی تقدیر خواهد شد که به خمینی آفریقا شهرت دارد. علت تجلیل از او این است که شیخ زکزاکی نماینده اسلام ناب در افریقا است و از سالها پیش برای سینما برنامه جدی داشته، شهرک سینمایی تاسیس کرده و یک فیلم سینمایی هم تولید کرده است. بیشتر بازیگران فیلم "عثمان دن فودیو" هم شهید شدهاند. این فیلم تاکنون رونمایی نشده و در این جشنواره برای نخستین بار به نمایش درخواهد آمد. برای تجلیل دوم بنا داریم از سیروس مقدم کارگردان سریال «پایتخت» که یک کار ممتاز را تولید کردند، به خصوص شجاعتی که در ساخت پایتخت ۵ به خرج دادند که مانند دفاع مقدسی بود از دفاع در سوریه تقدیر شود. در افتتاحیه هم از حامد زمانی(خواننده) تجلیل خواهد شد.
وی همچنین اضافه کرد: نگاه به آینده در ژانر سینمایی کشور بسیار محدود است. یک بخشهایی از موفقیتهای دانشمندان غربی مرهون تخلیل و جسارت هنرمندانشان است. بنابر این در این دوره رمان " زایو" را معرفی خواهیم کرد و تلاش میکنیم با معرفی آن در شرایط مختلف تیراژ آن بالاتر رود.
جلیلی با انتقاد از صداوسیما هم گفت: تلاش داریم تا هم صدا و هم سیمای جمهوری اسلامی ایران باشیم و وقتی رسانه ملی این کار را نمیکند ما مجبور میشویم چنین کاری انجام دهیم. اکنون قشر مرفه نوکیسه بیآرمانی این رسانه را گرفتهاند. فیلمسازی هزینه دارد و صداوسیما میگوید که من میخواهم بودجهام را برای ساخت اثر دیگری اختصاص دهم به همین دلیل شما آثارتان را مجانی به ما بدهید تا نمایش دهیم، در غیر این صورت میگویند اسم صداوسیما را به عنوان تهیه کننده بنویسید درصورتیکه هیج نقشی در تولید آن نداشتهاند.
او با تاکید بر اینکه این جشنواره یک جشنواره سانسور شکن است، خاطر نشان کرد: ما به نقد سینما بیشتر از نقد فیلم نیاز داریم. باعث تاسف نیست که حتی یک فیلم بعد از بهارعربی نداریم؟ «الیور استون» از ما پرسید که چرا انقلابتان را در قالب سینمایی مطرح نکردهاید؟ در سینما برخوردهای عجیبی با برخی اثار صورت میگیرد و چندین فیلم را به خاطر محتوا در جشنوارهها نپذیرفتهاند و همینها جشنواره عمار را به عنوان یک جشنواره محتوایی متهم و محکوم میکنند. این جشنواره میگوید چه نکاتی به آنها پرداخته نمیشود. مطمئنم که در سالهای اینده گروهی از فیلمسازان حرفهای حزبالهی ظهور خواهند کرد.
وی اضافه کرد: سایت عمار یار را ایجاد کردهایم که کارش انتشار فیلمهاست اما چطور میتوانم فیلمی را که چند میلیون تومان هزینه ساختش شده است به صورت رایگان در اختیار دیگران بگذارم؟!
تلاشمان است تا امتیاز این جشنواره را رعایت کنیم
در ادامه نادر طالب زاده دبیر جشنواره عمار با بیاناینکه "این جشنواره هر سال بهتر شده است" اظهار کرد: امروزه حق اعتراض به مسایل اقتصادی و مشکلات از فیلم مستند آغاز میشود. مستند میتواند تبدیل به قانون، سیاست و تغییرات شود که فیلمسازان جوان به تولید آنها میپردازند. در این دوره برخی کارها سیاسی، منتقد و دغدغهمند است. خوشحالم که اینجشنواره به بازویی برای اصلاح جامعه خودمان تبدیل شده است.
او همچنین به کلاس کارگاهی خود که در حسینیه هنر برگزار میشود هم اشاره کرد که با همکاری فیلمسازان و مستندسازان برگزار میشود.
طالب زاده به لایحه AFTF هم اشاره و به آن انتقاداتی وارد کرد.
سید رسول منفرد دبیر اجرایی این جشنواره نیز به ارائه توضیحاتی درباره ایندوره جشنواره عمار پرداخت و گفت: از شهریورماه که فراخوان این جشنواره داده شد تا کنون دوهزار و ۱۳۲ اثر ارسال شده است که بیشترین اثار در بخش مستند بوده و ۸۱۲ اثر ارسال شد. سپس به بخشهای دیگری مانند بخش داستان، برنامه تلویزیونی ، پویانمایی، کلیپ و نماهنگ، فیلمنامه ، نقد و مقالات فیلمها و ... هم آثاری ارسال شده است.
او ادامه داد: در این دوره آثاری ارسال شدهاند که از دانش آموز تا مهندس و نخبگان و زنان خانهدار تولید کردهاند که همین اثر به خاطر کیفیت خوب ممکن است، برگزیده شود. همچنین علاوه از کشورهای مختلف، در مورد روستاهای ایران هم اثاری ساخته و ارسال شده است.
دبیر اجرایی جشنواره درباره زمانبندی این دوره جشنواره عمار هم گفت: افتتاحیه بخش مرکزی ۹ دی ماه در فرهنگسرا بهمن برگزار خواهد شد. سپس اکرانهای مرکزی از ۱۰ دیماه در سینما فلسطین از ساعت ۱۰ و نیم صبح تا ۲۲:۳۰ شب خواهد بود. سانس ویژه کودک و نوجوان هم داریم که در پایان اختتامیه ۲۰ دیماه برگزار خواهد شد.
منفرد درباره "بخش فیلمهای سفارشی" که در این دوره اضافه شده است بیان کرد: در این بخش استقبال خوبی از طرف مردم و مراکز مردم نهاد داشتیم. جوایزی که مردم به برترین اثار این دوره جشنواره اعلام کردهاند و به برگزیدگان اهدا خواهند کرد شامل جوایز مادی و معنوی است. از تندیس تا کتاب و انگشتر و اثر هنری و حتی آموزش در جوایز دیده میشود. ۶۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان جایزه نقدی هم جمع آوری شده است و شرایط به شکلی بوده که به نظر میآید در دوره بعدی کل جوایز را مردم اهدا کنند.
انتهای پیام
ثبت نظر