Fa En جمعه 2 آذر 1403 ساعت 2 و 23 دقیقه

کشف پایه ستون تخت جمشید در یک خانه/ثبت ملی انگشتر حاج قاسم

کشف پایه ستون تخت جمشید در یک خانه،تحویل گرفتن کلید وزارت میراث فرهنگی توسط ضرغامی، احیای مخمل بافی صفوی و ثبت ملی انگشتر حاج قاسم از جمله خبرهای حوزه گردشگری و میراث فرهنگی در هفته گذشته بود .

دوشنبه 15 شهریور 1400 ساعت 10:9

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ارگ خبر به نقل از شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران

در این هفته خبر رسید که انگشتری شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی محفوظ نزد همسر شهید، پس از تشریفات قانونی لازم در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

در نامه‌ای که علی اصغر مونسان وزیر سابق وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به محسنی بندپی استاندار تهران نوشته آمده است: در اجرای قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب آبان ۱۳۰۹ مجلس شورای ملی و نظام نامه اجرایی آن مصوب ۱۳۱۱ هیأت وزرا بند «ج» از ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب بهمن ۱۳۶۴ مجلس شورای اسلامی و بند ششم از ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی ماده ۲۲ آئین نامه حفاظت از میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۸۱ شورای امنیت کشور فصل دوم آئین نامه مدیریت ساماندهی و نظارت و حمایت از مالکان و دارندگان اموال فرهنگی تاریخی منقول مجاز مصوب ۱۳۸۴ هیأت وزیران مراتب ثبت اثر منقول فرهنگی تاریخی به شرح زیر است:

انگشتری شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی (ره) محفوظ نزد همسر شهید شماره ثبت ۱۹۹۸ مورخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ پس از تشریفات قانونی لازم در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده اعلام می‌شود.

 

مرکز پژوهش های مجلس خواستار تفکیک بافت تاریخی از فرسوده شد

مرکز پژوهش‌های مجلس خواستار تفکیک بافت تاریخی از فرسوده شد

در این هفته خبر رسید که معاونت مطالعات آموزش و فرهنگ این مرکز در گزارشی به بررسی جایگاه بافت‌های تاریخی در طرح بازآفرینی شهری پرداخت.

در کلامی موجز «بازآفرینی شهری» را می‌توان «فرایند زیست پذیر کردن مناطق شهری کم کیفیت با حداکثر مشارکت ذی نفعان شهری و مدیریت یکپارچه در سطح محلی»، دانست. فلسفه شکل گیری این مفهوم را می‌توان به انقلاب صنعتی، پیشرفت‌های تکنولوژیکی و افزایش جمعیت شهرها و به تبع آن پاسخگو نبودن بافت‌های ناکارآمد شهری به نیاز شهروندان، مرتبط دانست.

در ادامه این گزارش آمده: مفهومی که در آن اصولی نظیر نقش حمایتگر و تسهیل گر دولت، توجه به محوریت مدیریت شهری، رویکرد چند وجهی، رویکرد محله محور، رویکرد تقاضا محور، توجه به بستر فعالیت، مشارکت مردمی، تأکید بر توسعه درونی و پایدار، اولویت بندی محلات و همچنین توجه توأمان به پیشگیری و حل مسئله بر آن، حاکم است. در هر روی، این جریان در کشور ما نیز عقبه‌ای قابل توجه دارد.

ضرغامی وزارت میراث فرهنگی را تحویل گرفت/مونسان:امضای طلایی نداشتم

ضرغامی وزارت میراث فرهنگی را تحویل گرفت

این هفته مراسم تودیع و معارفه وزرای پیشین و جدید وزارت میراث فرهنگی مونسان گفت که در این وزارتخانه انتصابات سیاسی و امضای طلایی نداشته است.

پس از آنکه عزت الله ضرغامی رئیس سابق سازمان صدا و سیما به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی از سوی دولت سیزدهم معرفی و با رأی بالای اعتماد نمایندگان مجلس برای وزارت منصوب شد، به وزارت میراث فرهنگی رفت تا مراسم تکریم از علی‌اصغر مونسان و معارفه سید عزت‌الله ضرغامی بدون حضور خبرنگاران برگزار شود. در این جلسه البته مدیران و معاونان و برخی از نمایندگان مجلس که پیش از این در تلاش بودند تا جای ضرغامی را در وزارت بگیرند نیز حضور داشتند.

در این مراسم، ضرغامی گفت: این وزارتخانه سه حوزه تخصصی دارد که نگاه من به هر سه بخش مساوی و متعادل است. در تمام این حوزه‌ها در سراسر کشور گنجینه‌ای از کارشناسان، نخبگان، فعالان بخش خصوصی و… وجود دارد. وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی وزارتخانه‌ای کم‌نظیر است که سازمان‌های مردم‌نهاد و بخش خصوصی جدی دارد.

او در ادامه تأکید کرد: به علت کرونا تا بخش خصوصی ضرر و زیان‌های زیادی ببیند و این بخش با دوران سختی روبه‌رو است به این منظور برنامه‌ای در این خصوص نوشته شده است و پس از نشست کارشناسی با کارشناسان وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اعلام خواهم کرد تا بتوانیم بخش خصوصی را نجات دهیم. یکی از کارهای ما برنامه‌ریزی برای استفاده از بدنه عظیم بخش خصوصی، کارشناسان و نظرات دلسوزانه در سراسر کشور است. گنجینه‌ای از زیبایی‌ها در کشورمان وجود دارد که با هماهنگی جدی با سازمان محیط‌زیست بتوانیم امکان بازدید مناطق بکر را برای مردم فراهم کنیم.

احیاء مخمل هفت رنگ صفوی در گروه پژوهشی هنرهای سنتی

بافت اولین نمونه از مخمل هفت رنگ بعد از دوره صفوی، در گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری انجام شد.

روح الله دهقانی مجری طرح احیا مخمل هفت رنگ صفوی گفت: بی شک نساجی نخستین صنعت نیست ولی با جرأت و به صراحت می‌توان گفت یکی از صنایع بسیار قدیمی است و آنچه قطعی به نظر می‌رسد؛ انسان نخستین بعد از آشنایی با شکار و کشاورزی که وسیله‌های تأمین معاش بوده، ابتدا به سرپناهی برای مصون ماندن از صدمه موجودات دیگر و پس از آن به صرافت تهیه وسایلی برای محافظت از بدن خود در برابر سرما و گرما افتاده و هرچند پوشش‌های اولیه انسان از برگ درختان و پوست حیوانات تجاوز نمی‌کرده ولی طبعاً در رهگذر سال‌ها، بافت پارچه و دوختن لباس از آن‌ها به صورت یک صنعت در جوامع بدوی متجلی شد.

او افزود: مخمل‌بافی تولید پارچه‌ای است ابریشمی که نقش آن توسط پرزهای ریز و ظریفی که بر سطح پارچه قرار می‌گیرد ایجاد می‌شود، مخمل‌بافی در ایران از سابقه‌ای طولانی برخوردار است و آثاری زیبا در موزه‌های ایران و جهان از بافته‌های قدیمی این هنر وجود دارد.

ابلاغ دستورالعمل نظارت بر تأسیس و فعالیت مراکز اطلاعات گردشگران

در این هفته خبر رسید معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: دستورالعمل نظارت بر تأسیس و فعالیت مراکز اطلاعات گردشگران به ادارات کل استانی ابلاغ شد.

ولی تیموری با بیان این خبر گفت: دستورالعمل نظارت بر تأسیس و فعالیت مراکز اطلاعات گردشگران در داخل کشور با استناد به ماده ۳ آئین‌نامه اجرایی قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی مصوب ۱۳۷۳/۴/۱۵ و اصلاحات بعدی دستورالعمل نظارت بر تأسیس و فعالیت مراکز اطلاعات گردشگران در دفتر توسعه گردشگری داخلی تدوین و به ادارات کل استانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور ابلاغ شد.

وی افزود: مراکز اطلاعات گردشگران یکی از اجزا و مؤلفه‌های مؤثر در تأمین اطلاعات مورد نیاز گردشگران است. مطالعه مراکز اطلاعات گردشگران در مقاصد گردشگری نشانگر آن است که هر مقصد با توجه به گستردگی جاذبه‌ها، خدمات و حجم مراجعه مخاطبان معمولاً تعداد مشخصی از این قبیل مراکز را در خود جای داده است. اندازه این مراکز بسته به نوع و حجم فعالیت‌هایشان از یک باجه کوچک و ساده تا ساختمان‌های چندین طبقه، متغیر است. در کنار اطلاع‌رسانی، خدمات و فعالیت‌های دیگری نیز در راستای پاسخگویی به نیازهای گردشگران در زمینه انتخاب محل اقامت، تهیه بلیط، ویزا، تبدیل ارز خارجی و… در این مراکز صورت می‌پذیرد.

پایه یکی از ستون های تخت جمشید در یک منزل کشف شد

پایه ستون تخت جمشید در یک منزل کشف شد

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان فارس گفت: بر اساس گزارش یگان حفاظت میراث‌فرهنگی شهرستان مرودشت، در پی دریافت خبری مبنی بر نگهداری یک قطعه شالی ستون مربوط به بنای تخت جمشید در منزل شخصی واقع در یکی از روستاهای مرودشت، بلافاصله عوامل این یگان با هماهنگی دادستان شهرستان و اخذ مجوز ورود، با همکاری پاسگاه انتظامی به محل مورد نظر رفتند.

سرهنگ محمدرضا بهمنی‌نژاد افزود: پس از بررسی یک قطعه شالی ستون به ابعاد تقریبی ۵۰ در ۵۰ سانتیمتر و ارتفاع ۴۰ سانتی‌متر به رنگ سفید کشف و متهم دستگیر و همراه با پرونده برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی شد.

تعداد بازدید : 405

ثبت نظر

ارسال