دبیر رشته کارتون و کاریکاتور یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر روند اجرایی جشنواره را مایه دلگرمی هنرمندان دانست و گفت: حضور داوران و افراد متخصص در بدنه جشنواره هنرهای تجسمی فجر سبب میشود که افراد به اینترنت یا کارهای کپی تکیه نکنند و ما شاهد خروجی مناسبتری در حوزه کارتون و کاریکاتور و سایر رشتههای هنری باشیم.
به نقل از ستاد اطلاعرسانی یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، احمد عربانی دبیر رشته کارتون و کاریکاتور یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر حضور دهگانه رشتههای هنری در این دوره از جشنواره را یک اتفاق مثبت خواند و در این باره گفت: در این دوره از جشنواره کاریکاتور، به عنوان یک هنر گسترده، حضور بهتری در جشنواره خواهد داشت. به همین خاطر کاریکاتوریستی که اثر چهره خلق میکند از کارتونیست مجزا شده است. بنابراین هر کدام از این هنرمندان میتوانند آزادانه عمل کنند و روند کاری مستقل داشته باشند. من معتقدم که با این تقسیمبندی، به نوعی تکلیف کار روشن شده است. بر همین مبنا، روند کار اینگونه نیست که هر کسی کاری را ارائه دهد و شاهد نوعی به هم ریختگی در روند ارائه آثار و قضاوت آنان باشیم؛ البته گروه داوری یکسان هستند.
وی از افزایش میزان استقبال هنرمندان بخش کارتون و کاریکاتور در جشنواره فجر خبر داد و گفت: من با هنرمندان بسیاری صحبت کردهام که از روند این دوره از جشنواره و حضور افراد شاخص خوشحال و خرسند هستند به همین خاطر من فکر میکنم که هنرمندان با شعف در این دوره حضور خواهند یافت و شاهد حضور افرادی که سال های پیش در جشنواره شرکت نمیکردند، خواهیم بود.
دبیر رشته کارتون و کاریکاتور یازدهمین جشنواره تجسمی فجر، جشنواره را دریچهای به سمت هنر خواند و افزود: جشنواره تجسمی فجر یک دریچه جدی برای تمام هنرها و کاریکاتور است که البته هر سال به سمت تکامل حرکت کرده است. البته باید پس از برگزاری جشنواره که روند اجرایی را لمس کردیم، درباره کمی و کاستیهای این بخش صحبت کنیم و با به چالش کشیدن کمبودها و نقصها، این رویداد مهم ملی و بینالمللی را به سمت بهبود سوق دهیم.
عربانی ادامه داد: کاریکاتور یک هنر شاخص و مهم در دنیا و ایران است که امروزه توجه خاصی به آن میشود.
وی تفکیک رشته کارتون و کاریکاتور از سایر هنرها را مایه انگیزه هنرمندان خواند و بیان کرد: به نظر من با تفکیک رشتهها، هنرمندان و شرکتکنندگان در زمینه کاریکاتور احساس میکنند که احترام بیشتری به آن گذاشته شده و به همین خاطر اعتماد به نفس بیشتری برای حضور در جشنواره نیز پیدا میکنند.
دبیر رشته کارتون و کاریکاتور یازدهمین جشنواره تجسمی فجر افزود: این مساله تفکیک هنرها بسیار مهم است زیرا با این روند و نحوه دقیق قضاوتها، هنرمند درمییابد که امکان ارائه آثار کپی وجود ندارد و صرفاً باید اثری را که به واسطه اندیشه و ایدههای خود به دست آورده ارائه کند تا بتواند بر روند جامعه نیز تأثیرگذار باشد.
عربانی تأکید کرد: حضور داوران و افراد متخصص در بدنه جشنواره سبب میشود که افراد به اینترنت یا کارهای کپی تکیه نکنند و ما شاهد خروجی مناسبتری از این هنر و سایر عرصهها باشیم.
گفتنی است کامبیز درمبخش، جمال رحمتی و حسن کریم زاده این رشته را داوری می کنند.
یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با دبیری ابراهیم حقیقی در بهمن ماه ۱۳۹۷ برگزار میشود. در این جشنواره سید امیر سقراطی دبیری هنری و محسن سلیمانی دبیری اجرایی را عهده دار هستند.
انتهای پیام
ثبت نظر