با ثبت شهر آباده در حوزه منبت، میبد یزد در رشته زیلوبافی و روستای خراشاد خراسان جنوبی در حوزه حولهبافی، تعداد شهرها و روستاهای ثبت شده ایران در شورای جهانی صنایع دستی به ۱۰ رسید و همچنان کشور ایران در صدر قرار دارد.
به گزارش ایسنا، علیاصغر مونسان ـ معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی ـ نیز امروز دوشنبه (۵ آذر ماه) اعلام کرد: بر اساس اعلام شورای جهانی صنایع دستی، بعد از بررسیهای انجام گرفته، شهر آباده از استان فارس به عنوان شهر جهانی منبت، شهر میبد از استان یزد به عنوان شهر جهانی زیلو و روستای خراشاد از خراسان جنوبی به عنوان روستای توبافی (حوله بافی) ثبت جهانی شدند.
او در تشریح روند ثبت دو شهر و یک روستای ایران در شورای جهانی صنایع دستی ادامه داد: ثبت شهرهای جهانی از سال ۲۰۱۴ در دنیا از طریق شورای جهانی صنایع دستی شکل گرفته است که به صورت هر ساله از طریق مناطق پنجگانه صنایع دستی به وسیله ارزیابی از سوی داوران بینالمللی در دنیا شکل میگیرد.
او گفت: ایران در منطقه آسیا اقیانوسیه این شورا قرار دارد و از سال ۱۳۹۴ با ثبت شهر تبریز به عنوان شهر جهانی فرش دستبافت، شهر اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی خلاق به این اتفاق بزرگ در حوزه صنایع دستی پیوسته است.
مونسان با بیان این که در حال حاضر ۲۸ شهر در دنیا به عنوان شهرهای جهانی صنایع دستی ثبت شده است، افزود: امسال نیز ارزیابان بین المللی شورای جهانی صنایع دستی از کشورهای هند، کویت، عمان و یک ارزیاب از ایران از سه استان فارس، یزد و خراسان جنوبی بازدید کردند و بازدیدهایی از مناطق مختلف بر اساس شاخص های بینالمللی به عمل آوردند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: ارزیابان بین المللی بر اساس شاخصهایی نظیر تعداد کارگاهها، میزان فروش و صادرات، مراکز عرضه و فروش و سایر شاخصهای کیفی و کمی در دوم آبان ماه امسال از استان فارس و شهر آباده سفر خود را آغاز کردند و بعد از آن از میبد بازدید کردند و در نهایت به روستای خراشاد در خراسان جنوبی رفتند و از این روستا نیز بازدید به عمل آوردند.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: پروندهها پس از ثبت ملی در کشورمان از طریق استانها آماده شده و سپس پروندههای این مناطق در دفتر منطقه غرب آسیا ویرایش، ترجمه و اصلاح نهایی شده و برای شورای جهانی صنایع دستی ارسال میشود تا توسط این اطلاعات ارزیابان بین المللی برای سفر به ایران و ارزیابی این شهرها حضور یابند.
مونسان در ادامه گفت: بعد از حضور ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در ایران و بازدید از آباده، میبد و روستای خراشاد، ظرفیتهای بالا و جاذبههای صنایع دستی در دو شهر و یک روستای ایران، منجر شد آباده به عنوان شهر جهانی منبت، میبد به عنوان شهر جهانی زیلو و روستای خراشاد به عنوان روستای جهانی توبافی (حوله بافی)، ثبت جهانی شود و خوشبختانه لوح ثبت جهانی آباده، میبد و خراشاد به ایران ارسال شده است.
او در پایان صحبتهای خود ضمن تشکر از حسن توجه ارزیابان و داوران شورای جهانی صنایع دستی و قدردانی از تلاشهای همکاران معاونت صنایع دستی در تهیه این پروندهها و تبریک ویژه این انتخاب به همه مردم ایران خصوصا مردم و هنرمندان استان های فارس، یزد و خراسان جنوبی بیان کرد: در حال حاضر ایران با هشت شهر و دو روستای جهانی، در مقام اول جهان از لحاظ ثبت شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی قرار دارد.
، پیش از این شهر تبریز برای فرش، اصفهان برای صنایع دستی خلاق، مشهد برای گوهر سنگها، شهر لالجین همدان برای سفال، شهر مریوان کردستان برای کلاش بافی(گیوه)، شهر سیرجان کرمان برای گلیم شیریکی پیچ و روستای کلپورگان در سیستان و بلوچستان برای سفالگری هفت هزار سالهاش در فهرست شورای جهانی صنایع دستی به ثبت رسیدند.
انتهای پیام
برچسب ها
ثبت نظر