مدیرکل حمایت از تولید صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی از همکاریهای این وزارتخانه و سازمان ملی استاندارد برای پیگیری موضوع استانداردسازی رشتههای مختلف صنایعدستی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ارگ خبر به نقل از شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران
از سال ۱۳۸۸ معاونت صنایعدستی کشور با همکاری سازمان ملی استاندارد، اقدام به تهیه و تدوین استاندارد کیفیت ۱۸۰ رشته صنایعدستی کرد که همه آنها به تصویب سازمان ملی استاندارد رسید. این استانداردها به صورت تشویقی بوده و الزام اجرایی تا این تاریخ نداشته؛ اما در سال ۱۳۹۸ برای اولین بار تولیدات هفت کارگاه چاقوسازی کرند غرب در کرمانشاه، گواهی تشویقی استاندارد دریافت کردند.
مدیرکل حمایت از تولید صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، افزود: با توجه به اینکه ارائه گواهی استاندارد و الصاق نشان استاندارد بر روی محصولات صنایعدستی میتواند در افزایش صادرات نقش مهمی داشته باشد، این ادارهکل در جلساتی با مدیرکل و کارشناسان دفتر تدوین استاندارد، لزوم اجباری کردن استاندارد بعضی از محصولات و رشتههای صنایعدستی نظیر شیشه دستساز، فیروزهکوبی، خاتم، قلمزنی، قلمکاری و مینا را تائید کردند و در حال حاضر در صدد تدوین روش آزمون رشتههای یاد شده هستیم که پس از تصویب باید تمام تولیدکنندگان این شش رشته نشان استاندارد و گواهی استاندارد برای محصولات خود دریافت و به مبادی ذیربط مانند گمرک برای صادرات ارائه کنند.
فلاح خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۹ صنایعدستی نیز بهعنوان هفدهمین عضو کمیته استاندارد ایسمیک (استاندارد کشورهای مسلمان) مورد پذیرش قرار گرفت و تا کنون دو جلسه با کارشناسان استاندارد کشورهای مسلمان برگزار شد تا بتوانیم استانداردهای مورد وثوق این کشورها را در زمینه صادرات صنایعدستی تهیه و اجرایی کنیم.
برچسب ها
ثبت نظر