Fa En جمعه 2 آذر 1403 ساعت 10 و 26 دقیقه

چرا در ایام مذهبی باید سینماها تعطیل باشند؟

چرا در ایام مذهبی باید سینماها تعطیل باشند؟

دوشنبه 25 شهریور 1398 ساعت 8:26

آمار فروش فیلم‌های روی پرده ارقام نگران‌کننده‌ای را نمایش می‌دهد، سینماداران، تهیه‌کنندگان، تولید‌کنندگان و دست‌اندرکاران سینما یکصدا نگرانی خود از وضعیت پیش آمده را بیان کرده‌اند، اما ظاهرا گوش شنوا وجود ندارد. کار به جایی رسیده که نفس‌‌ها به شماره افتاده و خب در چنین شرایطی است که صاحبان پول‌های باد آورده میان‌دار شده‌اند.

کپی غیرمجاز فیلم‌ها، شبکه معیوب توزیع آثار، هزینه بالای تولید، ممیزی و چندین و چند عامل پیدا و پنهان دیگر در نهایت موجب شد صاحبان پردیس‌های سیـنمـایی بیـانـیه‌ هشدارآمیز منتشر کنند.

ایسنا گزارش داده: «فروش سینماها در روزی که به بهانه روز ملی سینما بلیت فیلم‌ها نیم‌بها بود، آماری تاسف‌برانگیز را برای سینمای کشور ثبت کردند. طبق آمار اعلام شده در سامانه فروش ایران، سینماهای کشور در روز جمعه ۲۲ شهریورماه که پس از چند روز تعطیلی دوباره باز شده بودند و بلیت‌های‌شان هم به خاطر روز ملی سینما نیم‌بها بود با افت فروش محسوسی روبه‌رو بودند که البته این افت فروش فقط مخصوص همین یک روز نبوده ولی به نظر می‌رسد بلیت نیم‌بها باید تماشاگر بیشتری را به سینماها می‌کشاند که نبود تبلیغات خوب هم به این اتفاق دامن زد.»

بیانیه هشدار مدیران پردیس‌های سینمایی

یک روز پیش از انتشار این خبر، مدیران پردیس‌های سینمایی سراسر کشور با انتشار بیانیه‌ای نسبت به وضعیت اسفبار و نگران‌کننده پیش آمده هشدار دادند.

در بیانیه مشترک مدیران این پردیس‌های سینمایی می‌خوانیم: «در اولین جلسه هم‌اندیشی مدیران پردیس‌های سینمایی کشور و بررسی شرایط بحرانی به وجود آمده در کاهش شدید فروش و جذب مخاطبان سینمایی تابستان؛ علل این کاهش و معضلات حوزه تولید، توزیع و نمایش به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.

افزایش روزانه و بی‌رویه هزینه‌های این بخش‌های مهم سینمایی (تولید، توزیع و نمایش) و بالاخص هزینه‌های کمرشکن پردیس‌های سینمایی باعث نگرانی شدید این پردیس‌هاست که در صورت ادامه این روند، خطر تعطیلی سینماهای ایران (طی ماه‌های گذشته تعدادی از سینماهای کشور تعطیل شده‌اند) و کاهش شدید امنیت شغلی دست‌اندرکاران، گلوگاه‌های اصلی و مهم سینمای ایران شده است. پردیس‌های مهم سینمایی ایران ضمن اظهار نگرانی شدید و هشدار بابت ادامه رکود سینماها در ماه‌های آتی از مدیران محترم دولتی و صنفی سینما درخواست دارند، ضمن جلوگیری از ادامه این رکود نسبت به اتخاذ تصمیم‌های عاجل و راهگشا در راستای رونق سینمای ایران اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهند.» مدیران پردیس سینمایی ایران مال، کوروش، زندگی و مگامال، باغ کتاب، هنر شهرآفتاب و گلستان شیراز، اکو مال کرج، ویلاژ توریست مشهد از جمله حاضران در جلسه مذکور بوده‌اند.

فرهنگ را در ایام مذهبی تعطیل نکنیم

شروع مطلب با گرفتاری‌های روزافزون مدیران پردیس‌های سینمایی نباید خواننده را از مشکلات و اضطراب‌های دست‌اندرکاران دیگر حوزه‌های فرهنگ غافل کند. مدیران سالن‌های خصوصی و دولتی تئاتر نیز در یکی، دو سال گذشته شاهد افت محسوس مخاطب بوده‌اند، گرچه که سرچشمه بخشی از لطمه هر دو حوزه را باید در افت کیفی آثار جست‌وجو کنیم، اما چه کسی می‌تواند افزایش فشارهای اقتصادی در بروز این معضل را نادیده بگیرد؟

مدیران گالری‌ها نیز در چنین شرایطی مساله مضاعفی دارند و آن تعطیلی مداوم مجموعه‌های سینمایی و تئاتری مصادف با روزهای سوگواری است. با وجود طرح‌های گوناگون و پیشنهادهای مداوم هنرمندان و سینماداران و فعالان فرهنگی، ما بهترین زمان برای دعوت مردم به سالن‌های سینما و نمایش را نیز از دست می‌دهیم.

یعنی مسوولان و مدیران عالیرتبه سال‌های سال است که این فرصت را از خود و جامعه سلب کرده‌اند. آیا بهتر نیست جای تعطیلی فرهنگ در روزهای سوگ، اعلام کنیم به نمایش گذاشتن آثار جدی، مرتبط و غیرکمدی بلامانع است؟ آیا نباید در این شرایط کنار فعالان تولید محتوای فرهنگی بایستیم تا بیش از این با تعطیلی دایمی مواجه نشوند؟

بارها از زبان مدیران و مسوولان ارشد کشور شنیده‌ایم که عاشورا «فرهنگ» است. آیا نباید برای این فرهنگ عاشورایی، آن ‌هم درست در روزهای اوج خروش پیروان این نهضت محتوای درخور داشته باشیم؟

اگر بنا را بر تعطیلی سینماها و سالن‌های نمایش گذاشته‌ایم، چرا تلویزیون را به کل تعطیل نمی‌کنیم و شاهد پخش سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی! از تلویزیون هستیم؟ اگر ضرر مالی ناشی از سه روز تعطیلی مستمر سالن‌ها اهمیت ندارد! لااقل لحظه‌ای به هزینه‌ها و لطمه‌ای که جامعه از تعطیلی محیط‌ها و مجموعه‌های فرهنگی می‌خورد، فکر کنیم.

بابک احمدی

تعداد بازدید : 236

ثبت نظر

ارسال