، به تازگی جلساتی با عنوان کمیته مشترک بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار به منظور ایجاد هماهنگیهای بیشتر بین این دو نهاد در سیاستگذاریهای مربوط به بازار پول و سرمایه برگذار میشود.
این اقدام پیرو تأکیدهای وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر تشکیل کمیته مشترک بین بانک مرکزی و سازمان بورس اوراق بهادار با هدف طرح مسائل و هماهنگی بیشتر در تصمیمات مؤثر بر بازار پول و سرمایه انجام میشود.
رفع محدودیتهای موجود در حوزه فعالیت نهادهای مالی به خصوص شرکتهای تأمین سرمایه در راستای اجرای بند ب ماده ۱۴ قانون برنامه ششم، قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و دستورالعمل سرمایهگذاری در اوراق بهادار مصوب ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ شورای پول و اعتبار از سوی بانک مرکزی و بازبینی و بهبود مقررات ناظر بر ضمانت بانکی در خصوص پذیرش ضمانت اوراق با نرخ بیش از ۱۸%، برخی از موضوعات مشترک مطرح شده از سوی اعضای این کمیته هستند.
تعیین و اعلام نرخ تسعیر ارز بانکها به طور هماهنگ با سازمان امور مالیاتی افزایش شفافیت در مراودات بانکها با دولت از طریق تعیین رسمی نحوه شناسایی سود مطالبات از دولت؛ ایجاد درگاه واحد با هماهنگی بانک مرکزی، سازمان بورس و اوراق بهادار و اداره ثبت شرکتها، بهمنظور ارتقا شفافیت در ساختار مالکیتی برخی بانکهای خصوصی و تسریع در مکانیزم صدور تأییدیه بانک مرکزی قبل از برگزاری مجامع بانکها، از دیگر موارد طرح شده در این کمیته بودند.
شایان ذکر است، یکی دیگر از موارد مورد بحث مشترک در این کمیته پذیرش شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به عنوان عضو مورد اعتماد در سامانه تسویه ناخالص آنی (ساتنا) با هدف تسریع در ارائه خدمات پایاپای و تسویه انواع معاملات، بازپرداخت مبالغ اصل اوراق بهادار و توزیع سودهای مجامع و غیره بود.
ثبت نظر