مدتهاست که در عالم طب و پزشکی، طلا، در درمان بیماریها نقش مؤثری داشته است، با این وجود، تحت تأثیر پیشرفتهای تکنولوژیکی، کاربردهای جدیدی در رابطه با آن در حوزههای مختلف متداول شده که در برخی مواقع نجاتبخش نیز بودهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ارگ خبر به نقل از شبکه خبری اقتصاد
جالب است بدانیم بدن انسان تقریباً حاوی ۰.۲ درصد طلاست. این مقدار در بدن پخش میشود. مثلاً هر تار مو تقریباً از ۱۴ عنصر مختلف از جمله طلا تشکیل شده یا خون جاری در رگها هم مقدار کمی طلا دارد!
خاصیت درمانی فلز طلا: ذخایرطلا غیر از کاربردهای مالی و لوکسش، کاربردهای دیگری هم دارد. مثلاً این فلز در پزشکی و برای معالجه امراضی مثل سرطان، ایدز و آرتریت روماتوئید موثر است.
طلا فلز واکنشی نیست، به همین دلیل هیچوقت زنگ نمیزند. اگر به انگشتر یا آویزهای طلایتان حساسیت دارید، احتمالاً فلز دیگری با آن ترکیب شده است!
کارکرد طلا در علوم
- ستاره شناسی
- لوازم صوتی
- دستگاههای فتوکپی
- سی دیهای تصویری
- ماهوارهها
- تجهیزات ایمنی
- تلسکوپ
بزرگترین تلسکوپ دنیا در رصد خانهای در کک واقع شده است که در اجزاء داخلی آن از طلا استفاده شده است. این تلسکوپ در ارتفاع ۷۹۶/۱۳ پایی در بالای آتشفشان مااوناکی در هاوایی قرار دارد. این رصدخانه دارای تلسکوپهای دو قلو، به نامهای لک وان و ککتو است. هر یک از این تلسکوپها مجهز به یک آینه ثانویه ۲۱ اینچی هستند که روکشی از طلای ۹/۹۹ درصد دارند. تلسکوپ لکوان از سال ۱۹۹۳ راه اندازی شد و با توان گرد آوری نور، پنجرهای مملو از شگفتیهای دنیا نجوم را به روی ستاره شناسان گشود، درواقع منجمان با استفاده از طیف مادون قرمز قادرند تا حتی کمرنگترین منابع نوری موجود درآن سوی کره زمین را نیز شناسایی نمایند. مشاهدات نجومی از طریق تلسکوپ لکتو از اکتبر ۱۹۹۶ آغاز خواهد شد.
این تلسکوپها به اندازهای قوی هستند که بوسیله آنها میتوان حتی نور یک شمع را روی کره ماه شناسایی کرد. از طلا برای پوشش دادن آینههای ثانویه تلسکوپ استفاده میشود زیرا طلا از قدرت بالایی در بازتابش اشعه مادون قرمز برخوردار است.
دستگاههای فتوکپی برای انجام عمل کپی به حرارت بسیار بالایی نیاز دارد. بنابراین در این دستگاهها از آینههایی با روکش طلا استفاده شده است تا حداکثر حرارت ممکنی را بتابانند.
سی دیهای تصویری: شرکت ایست من کداک اقدام به ابداع سیستم سی دیهای عکس نموده است که در این سیستم از طلا بعنوان سطح باز تابنده استفاده شده است. عکاسیها با بکار گیری این روش میتوانند نگاتیوها و اسلایدها را تا ۱۰۰ عدد و به صورت دیجیتالی بر روی یک دیسک انتقال دهند. محتویات دیسک فوق را میتوان روی تلویزیون و یا صفحه مانیتور کامپیوتر مشاهده نمود.
نمونه بسیار جالب کاربرد این سیستم، پروژه نشنال پارک سرویس است که تمامی عکسهای مربوط به بزرگداشت سربازان جنگ ویتنام بر روی این سیدیها به صورت کاتالوگ ذخیره و ضبط شدند...
مدتهاست که در عالم طب و پزشکی، طلا، در درمان بیماریها نقش مؤثری داشته است، با این وجود، تحت تأثیر پیشرفتهای تکنولوژیکی، کاربردهای جدیدی در رابطه با آن در حوزههای مختلف متداول شده که در برخی مواقع نجاتبخش نیز بودهاند.
جواهرات ساخته شده از طلا، بدون تردید از زیبایی خاصی برخوردارند و میتوان به کمک آن حتی به توجیه و توصیف موقعیت اجتماعی افراد پرداخت، اما سئوال این است که آیا طلا به راستی قادر است که زندگی شما را نجات بخشد؟ در پاسخ به پرسش مزبور باید گفت این احتمال به میزان چشمگیر وجود دارد تا با توجه به کاربردهای جدید طلا به عنوان یکی از با ارزشترین عناصر موجود در علوم مختلف پزشکی چنین امری تحقق یابد.
هزاران سال است که طلا، در فرهنگهای قدیمی، از جنبه دارویی مورد توجه قرار گرفته است. در چین، از آن در معالجه بیماریهای همچون، آبله مرغان، زخمهای پوستی و سرخک استفاده میکردند و ژاپنیها بر این باورند که ورقههای نازک طلا در چای، ساکی (نوعی نوشابه الکلی ژاپنیها) و غذا، فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد.
تا سال 1920، ترکیبات طلا در معالجه التهابهای مفصلی، رماتیسم، سودمند محسوب میشد و به تدریج با پیشرفت روشهای معالجه در درمان بیماری فلجکنندة فوق، استفاده هر چه بیشتر از آن میسر شد.
گویهای میکروسکوپی طلا برای وارد ساختن واکسن، دارو و اجزاء یا قطعات DNA به بدن انسان مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین کاربرد بلندمدت طلا در دندانپزشکی ارزش فوقالعاده حیاتی آن را به اثبات میرساند. این فلز در قالب ذراتی با قطر 1 تا 3 میکرون، واکسن را وارد پوست میسازند، اما خود بیاثرند. سیم طلائی یا ”گلدوایر Goldwire“ در دستگاه تنظیم ضربان قلب و ”استنتهای Stents“ حاوی روکش طلا رگهای ضعیف خونی قلب را تقویت میکنند. حتی طلا در معالجه ایدز و ویروس HIV نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
شورای جهانی طلا از برنامه تحقیقاتی دانشگاه ”ساوتامپتون Southampton“ در زمینه بررسی ویژگیهای ضد باکتریایی طلا حمایت به عمل میآورد. به گفته دکتر ”لریی کورتی“ از بخش صنعتی شورای جهانی طلا، مس و نقره به عنوان خواهران طلا از خاصیت ضد باکتریایی قابل ملاحظهای برخوردارند.
در تحقیقاتی که هنوز منتشر نشدهاند به طلا به عنوان عنصری توجه شده است که آینده درخشان و نویدبخشی در پیش روی دارد.
همه ما طلا را به عنوان فلزی زینتی می شناسیم و کمتر کسی از ما از خواص جادویی آن در روند ضد پیری و جوان سازی با خبر است.ماساژ صورت با طلا را اولین بار مصری های باستان تجربه کرده اند. کلئوپاترا ، ملکه معروف مصر در دوران فراعنه ، از ترکیب براده های طلا و روغن های مخصوص ،ماسکی ویژه برای صورت خود اختراع کرده بود که باعث جوان ماندن و شادابی آن می شد.بی دلیل نیست که هنوز در جهان چهره کلئوپانرا به عنوان نمونه ای از زیبایی منحصر به فرد شناخته شده است.
امروزه ماساژ صورت با طلا در مراکز معتبر اسپا و ماساژ با فرمول های جدید و استاندارد مورد توجه بسیاری از خانم هایی که طالب جوانی دیرباز و پایدار می باشند ، قرار گرفته است.
طلا یکی از معدود فلزات موجود در جهان است که مواد موجود در آن به راحتی جذب صورت شده و باعث دفع سموم، سرعت بخشیدن به روند سلول سازی و ضد چروک و پیری پوست می باشد.ترکیب طلای 24 عیار با روغن آلوئه ورا لوسیون مخصوصی را برای این روند ضد پیری به وجود آورده است که استفاده از آن شگفتی می آفریند.
برچسب ها
ثبت نظر