رسم خاص خودش را برای معرفی امام حسین (ع) دارد،به آنچه که بیش از ۱۰۰۰ سال است در عاشورا و تاسوعای حسینی انجام میدهند، از رفتن زیرِ خیمهی حسین(ع) و عزاداری برای او گرفته تا تعزیههایی که به یاد او داستان کربلا را به ذهن میآورند.
، کاظم مبهوتیان یا همان حاج درویشِ بازار بزرگ تهران، راه خودش را میرود. او در کوچکترین نقطهی تهران، به رسم خودش یادِ امام حسین (ع) را گرامی میدارد و فرهنگ عزاداری برای او و علت شهادتاش را به گوش گردشگران خارجی میرساند، تا آنها هم حسین (ع) را بهتر بشناسند و شاید اصلا نام حسین را با خود به کشورهایشان ببرند.
او از سه سال قبل در کوچکترین قهوه خانه تهران که اندازهاش را در سطح جهانی هم مقایسه میکنند، با عمرِ بیش از ۱۰۰ ساله مغازهاش در حالی که «سنت قهوه خانه داریش» در سال ۹۵ در فهرست آثار ناملموس ثبت شده، برای معرفی امام حسین (ع) به گردشگرانی که به بازار تهران می آیند، در قدیمی ترین نقطه ی تهران تلاش میکند.
حاج درویش امسال نیز برای سومین سال متوالی با نصب بنرهای انگلیسی در بازار بزرگ تهران و در محدوده کاسبی خودش به گردشگران خارجی قهوه میدهد و با آنها درباره امام حسین (ع) صحبت میکند.
او نخست گردشگرانی که به بازار زرگرها وارد میشوند را به خوردن قهوهی امام حسین (ع) دعوت میکند، سپس از آنها دربارهی امام سوم شیعیان و میزان آشناییشان با قیام امام حسین (ع) میپرسد و اگر خودشان سوالی دربارهی امام حسین (ع) داشته باشند، با کمک کارشناسان دینی به آنها پاسخ میدهد.
خانم ترکیهای ۴۵ سالهای که همراه با دوستش برای دیدن عزاداری ایرانیها برای امام حسین (ع) به تهران آمده، از تعریفهای متفاوتی که برای این عزاداری توسط ایرانیها شنیده، میگوید که چطور او را مشتاق کرده تا در این روزها حتما در ایران باشد و او تهران را برای دیدنِ این عزاداریها انتخاب کرده است.
زن و شوهر ایتالیایی که هر چیزی در بازار تهران برایشان جذاب است، هم به واسطهی دیدن پارچههای سیاه و دستههای عزاداری در تهران، با نام امام حسین(ع) آشنا شدهاند دوست دارند بیشتر از قیام امام سوم شیعیان و علت شهادتاش بدانند.
خانم بیش از ۶۵ سالهی ایرانی که سالهاست در یکی از ایالتهای امریکا با فرزندانش زندگی میکند، حالا برای دیدن عزاداری مردم در رثای امام حسین (ع) به تهران آمده و میهمان قهوهی حاج درویش است، او هم به توضیحات کارشناسِ اسلامی دربارهی شخصیت امام حسین (ع) و قیام او گوش میدهد.
بنرهای قرار گرفته در بازار زرگرها برای توجه بیشتر گردشگران خارجی و خواندن مطالبشان، در دو سه مغازهی اطراف محل کسبِ حاج درویش قرار گرفتهاند تا مزاحمتی برای دیگر مغازهها نداشته باشند، هر چند در زمان برگزاری آیین تازه نفس او یعنی از هشتم تا دهم ماه محرم، مغازههای بازار طبق یک رسم قدیمی تعطیل میشوند.
حضور بیش از ۱۰ مترجم انگلیسی زبان در زمان برگزاری آئین های عزاداری در بازار تهران و دعوت از گردشگران برای حضور در کوچکترین قهوه خانه دنیا، خودش روایتِ آیینی متفاوت برای معرفی امام حسین (ع) به غیر مسلمانان است، آن هایی که محرم به ایران سفر می کنند تا بُعد دیگری از گردشگری در ایران را تجربه کنند.
انتهای پیام
ثبت نظر