محمد ابراهیم یخکشی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه سدها، در واقع آب رودخانهها را تنظیم و ذخیره کرده و محیط جذابی را برای گردشگر رقم میزند، اظهار کرد: به طور مثال سد شهید رجایی، در گذشته رودخانهای کم آب بوده اما اکنون از ساری تا خود سد پر از آب است و امکان تبدیل شدن به مکان گردشگری را دارد.
وی با اشاره به اینکه سد، دریاچه و مخزن ها جاذبههایی داشته که می توانند در جذب گردشگر کمک کنند، تصریح کرد: با برنامه ریزی درست و استفاده از مشاوران این حوزه در راستای جذب گردشگر با توجه به ظرفیت سدها در مازندران اقدامات لازم انجام شده است.
مدیرکل آب منطقهای مازندران با بیان اینکه در یک پروسه ۲۰ ساله این مکانها به بخش خصوصی و سرمایه گذارها سپرده شد، گفت: هدف از اجرای این طرح مهیا کردن امکاناتی از قبیل ورزشهای آبی و زیرساختهایی گردشگری در استان بوده تا مردم به آنها دسترسی داشته و به خوبی از آن استفاده کنند.
یخکشی خاطرنشان کرد: سدهایی از قبیل جویبار، سنبل رود و شیاده در مرحله آغاز این طرح قرار دارند و امکاناتی از جمله اقامتی وتفریحی و ورزشی در آن ایجاد می شود.
وی در خصوص واگذاری طرح ها به سرمایه گذاران افزود: ملاحظات زیست محیطی و حفظ کیفیت در سد ها رعایت می شود، به طور مثال در سدهایی که برای آب شرب هستند ملاحظات خاص خود را دارد، مکان اقامتی در بالادست ساخته نمی شود زیرا پسآب های خانگی به محیط آسیب نزند و آب آلوده نشود.
مدیرکل آب منطقه ای مازندران با تاکید بر اینکه مجاز به افزودن آلاینده ها در سدهای مختص کشاورزی نیستیم، بیان کرد: بحث هایی در گذشته مطرح شده است مانند ملاحظات اجتماعی که باید به نهاد مرتبط واگذار شود و حضور حداکثری مردم این مهم را ممکن می کند.
یخکشی با اشاره به اینکه گردشگری سد باعث اشتغال زایی می شود، یادآور شد: سد برنجستانک شیرگاه برای ۱۵ نفر به طور مستقیم و سد نوشهر برای ۲۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است .
مدیرکل آب منطقه ای مازندران با بیان اینکه مزیت سدهای مازندران نسبت به سایر سدهای کشور بیشتر است، خاطرنشان کرد: این استان با وجود داشتن جاذبه های محیطی، تلفیقی از جنگل، آب و کوه باعث افزودن گردشکر شده است، هرجا که آب باشد قطعا آبادی خواهد بود و کمک کردن رسانه ها باعث رونق گردشگری در این حوزه خواهد شد.
انتهای پیام
ثبت نظر