، علیاصغر مونسان - معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - که ۲۴ آذر در آیین افتتاح هفته پژوهش در موزه ملی ایران سخن میگفت، علم بدون پژوهش را چراغی دانست که به مرور به سمت خاموشی میرود و اظهار کرد: پژوهش یک امر ارزش آفرین در این زمینه است.
وی افزود: پژوهش را میتوانیم در دو بخش کلی، یک بخش که به تولید علم منجر میشود و بخش دیگر پژوهش هایی که کاربردی گفته میشود و گره از مشکلات حل می کند، ببینیم. هر دو بخش مهم است اگر یک بخش را جلو ببریم و به بخش دیگر اهمیت ندهیم نامتوازنی ایجاد میشود، بنابراین نیاز داریم پژوهشگران به تولید علم بپردازند و به امور و مشکلات مربوطه توجه کنند راهکار ارائه دهند و گرهی از مشکلات باز کنند.
مونسان ادامه داد: در پژوهشکدههای دیگر گروههای مختلف اقدامات خوبی انجام دادهاند، پایاننامههای خوبی در این موارد تهیه شده که باید به آنها توجه کنیم، همچنین در بخشهایی که جدیدتر به میراث فرهنگی اضافه شدهاند، نیز باید توازن ایجاد شود.
او با اشاره به تبدیل دو گروه در پژوهشگاه میراث فرهنگی به پژوهشکده، بیان کرد: باید در این گروهها که به تازگی تبدیل وضعیت شدهاند، بیشتر کار شود و پژوهشها به کمک سازمان میراث فرهنگی بیایند تا راهکارهای مفید ایجاد شود و بهرهی مناسب بیشتری ببریم.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه شکی در آن نیست که میراث فرهنگی از بخشهای مهم کشور است، اظهار کرد: اینکه بگوییم امروز میراث فرهنگی در جهان بسیار مهم است، زیره به کرمان بردن است، همه میدانند ایران با داشته های تاریخی و مهم فخر ماست و در واقع افتخار ما داشتن میراث فرهنگی است که باید به آن توجه شود.
او با بیان اینکه در مبنای داشتههای فرهنگی باید استفادههای مفیدی از آن شود، گفت: کشورهایی که این جاذبهها را ندارند با پروژههای مختلف جذابیتهایی را برای خود ایجاد میکنند تا از طریق گردشگری کسب درآمد و ایجاد شغل کنند حیف است این همه داشته در میراث فرهنگی داشته باشیم اما نتوانیم به گردشگران مان نشان دهیم
مونسان افزود: ما در دو بعد از میراث فرهنگی از طریق گردشگری بهره میبریم باید به سایر ملل این میراث را معرفی کنیم و مردم همه دنیا پیشینه ایران را بدانند از سوی دیگر کسب درآمد و ایجاد شغل کنیم و با ایجاد یک راه حل مفید برای ادامه مسیر و راهها به این مسئله نیز میرسیم.
او با اشاره به اینکه انتظار سازمان میراث فرهنگی از پژوهشگاه؛ توجه به پژوهشهای کاربردی است، اظهار کرد: این پژوهشها به ویژه در بخش پژوهشکده گردشگری باید ارتقا پیدا کند.
وی گفت: سند توسعه گردشگری در حال ارتقا است وقتی پژوهشگاه به این بزرگی با این ظرفیت و هیأتهای علمی مناسب فعالیت میکند: باید مسیری مشخص و راهکاری مناسب در این زمینه ارائه دهد.
رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: خواسته بودم کارمندان پژوهشگاه و پژوهشکده های مختلف مشکلات خود را مطرح کنند، در گام بعدی حتی مدیران خود در همه جای کشور باید مشکلات را به پژوهشگاه اعلام کنند تا اساتید پژوهشگاه راهکارهای مناسب را ارائه دهند و برای ارتقای گروه گردشگری به پژوهشکده گردشگری این اتفاق رخ دهد.
به اعتقاد او، باید همان طور که در بخش های مختلف میراث فرهنگی در پژوهشگاه شاهد رشد هستیم باید در بخش گردشگری نیز شاهد اتفاقاتی برای گردشگری کشور باشیم.
انتهای پیام
برچسب ها
ثبت نظر