مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کردستان گفت:در سطح استان کردستان ۲۵۰۰ نقطه یادمانی شناسایی و ثبت شده و همچنین ۹۰۰ نقطه نیز به عنوان مدخل دانشنامه استان به تهران ارسال شده تا در دایره المعارف ثبت شود.
، سردار ذبیحالله مالکی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کردستان در دیدار با مدیر کل میراث فرهنگی استان کردستان بیان کرد: گردشگری دفاع مقدس، گردشگری حماسهها است چرا که میتوان گردشگران را با تاریخ حماسهها و رشادتهای مردم دیارمان آشنا کرد و فرهنگ شهادت و ایثار را به گردشگران معرفی کرد.
وی افزود: با گردشگری دفاع مقدس میتوان گردشگران را با تاریخ حماسهها و رشادتهای مردم دیارمان آشنا کرد و فرهنگ شهادت و ایثار را به گردشگران معرفی کرد. استان کردستان از جمله استانهای درگیر در هشت سال دفاع مقدس ایران و عراق بودند، به همین دلیل مناطق جنگی و آثار زیادی از رشادتهای رزمندگان، ایثارگران و شهیدان در این استانها به یادگار مانده است.
سردار مالکی افزود: میراث فرهنگی در بازسازی آثار به جا مانده از دوران دفاع مقدس همواره همکاری لازم را در این خصوص با ما داشتهاند. در سطح استان کردستان ۲۵۰۰ نقطه یادمانی شناسایی و ثبت شده و همچنین ۹۰۰ نقطه نیز به عنوان مدخل دانشنامه استان به تهران ارسال شده تا در دایره المعارف ثبت شود در حالی که مردم از این نقاط یادمانی زیاد آگاه نیستند و لازم است که میراث فرهنگی تابلوهایی را برای توضیح مردم در این نقاط یادمانی دایر کند تا مسافران و گردشگران از آن آگاه یابند.
وی در پایان گفت: ۱۵ یادمان در سطح استان وجود دارد، اما هفت یادمان در سطح کشور جهت بازدید گردشگران و راهیان نور مورد تایید قرار گرفته است.
در بخش دیگر این دیدار سید احسن علوی مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری کردستان ن خاطرنشان کرد: گردشگری جنگ حوزه جدیدی است که بعد از جنگ جهانی دوم وارد صنعت گردشگری شد و در واقع شامل بازدید از مناطق عملیاتی، موزهها، یادمانها و مکانهایی که درگیر جنگهای داخلی و یا خارجی بوده اند میشود. استانهای مرزی به واسطه حضور مستقیم در منازعات بینالمللی و جنگهای بینالمللی، قابلیت تبدیل شدن به مناطق جذاب برای گردشگران را دارا میباشند.
وی با بیان اینکه مردم کردستان در دو جبهه علیه دشمنان این آب و خاک مقاومت کردند، بیان کرد: جبهه مقابله با ارتش حزب بعث و جبهه ناامنی گروهکها که قبل از جنگ تحمیلی آغاز شد و تاکنون هم ادامه دارد دو جبههای است که مردم کردستان در برابر آن مقاومت کرده و میکنند. وظیفه همه ماست که برای حفظ و حراست از ارزشها تلاش کنیم و ارزشهایی که داریم را نشر دهیم.
علوی خاطرنشان کرد: طرح جامع گردشگری دفاع مقدس را باید در دستور کار قرار دهیم چرا که کمتر جایی در استان وجود دارد که شهید نداده باشیم و یکی از این روستاها پایگلان با ۷۰ شهید در سطح کشور بینظیر است.
انتهای پیام
ثبت نظر