Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 8 و 10 دقیقه

آمادگی ایران برای پهلوگیری «کروز»

آمادگی ایران برای پهلوگیری «کروز»

مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: اسکله‌ها و بنادر ایران برای پهلوگیری کشتی‌های کروز آماده است.

پنجشنبه 28 آذر 1398 ساعت 1:38

، چهل و چهارمین نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر امروز (چهارشنبه ۲۷ آذرماه) در ساختمان آموزش سازمان بنادر و دریانوردی با حضور اعضای این ستاد برگزار شد که به طرح برخی چالش‌های سفر و گردشگری دریایی پرداخته شد. محمد راستاد ـ معاون وزیر راه و شهرسازی ـ در این نشست به ظرفیت کشور برای پهلوگیری کشتی‌های کروز اشاره کرد و افزود: در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ زیر ساخت و امکانات در چهار بندر از جمله قشم، کیش و شهید باهنر برای پذیرش کشتی‌های کروز ۵ ستاره حامل گردشگران آمریکایی، اروپایی و روس، فراهم بود. یقینا امروز هم این ظرفیت وجود دارد و برخی بنادر برای پهلوگیری کروزها آماده هستند.

وی ادامه داد: تورهای کروز در حال حاضر در خلیج فارس برقرار است ما خیلی تلاش کردیم شرکت‌های وابسته آن‌ها را متقاعد کنیم که قشم و کیش را به برنامه سفر خود اضافه کنند ولی عمده سهامداران این کروزها آمریکایی‌ها هستند. اگر با آنها به جمع بندی برسیم هیچ محدودیتی برای کشتی‌های کروز نداریم و سازمان بنادر آمادگی حمایت دارد.

راستاد گفت: برای استفاده کروزها از بنادر چابهار نیز اخیرا مذاکراتی با وزیر مربوطه در کشور عمان انجام شده است. مانعی از جانب ایران وجود ندارد چرا که در چابهار پایانه مناسبی داریم که کیفیت آن از فرودگاه این منطقه بالاتر است، ما حتی حاضریم خدمات رایگان در ارتباط با کروزها ارائه دهیم. فقط بخش خصوصی و شرکت‌های کشتیرانی باید این مسیر را برقرار کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره درخواست قطر برای تردد شناورهای تفریحی‌اش به جزیره کیش، توضیح داد: قطر تمایل دارد کشتی‌های تفریحی‌اش به کیش تردد داشته باشد ما از وزارت خارجه خواسته‌ایم توافق دو جانبه‌ای با قطر داشته باشد تا شناورهای تفریحی کیش نیز به دوحه تردد کنند.

مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به ظرفیت بالای سفرهای دریایی و بی‌توجهی به آن، از حمایت سازمان بنادر و دریانوردی  از سرمایه‌گذاران گردشگری خبر داد و گفت: گردشگری دریایی برای کار ظرفیت زیادی دارد، ولی متاسفانه با قایق‌های فایبرگلاس به مسافران دریا خدمات ارائه می‌شود که کیفیت و ایمنی پایینی دارند.

او سپس به نمونه‌های موفقی در جزیره قشم اشاره کرد که زیرساخت گردشگری دریایی در آن بهبود یافته و در ادامه اظهار کرد: با ارتقاء زیرساخت گردشگری دریایی در جنگل حرا و دیگر مناطق ساحلی قشم، ضریب اشتغال در این منطقه به ۱۰۰درصد و آمار بیکاری به صفر رسیده است.

راستاد با وجود نقدهای که به وضعیت زیر ساخت گردشگری در آب‌های ایران داشت اما شرایط را رو به رشد ارزیابی کرد و گفت: اگر وضعیت را از آن چه هست ارتقا دهیم می‌توانیم امیدوار باشیم هموطنانمان برای استفاده از ظرفیت‌های دریایی به کشورهای اطراف سفر نکند و اگر الگوی گردشگری دریایی که در جزیره کیش اجرا شده به سایر سواحل و جزایر کشور تعمیم داده شود حتما ارزش افزوده، اشتغال و درآمدزایی بیشتری ایجاد می‌شود.

وی همچنین از معاونت گردشگری به عنوان دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر درخواست کرد مصوبه این جلسه که به موضوع گردشگری دریایی اختصاص دارد به تعیین متولی صدور مجوزهای کلوپ‌های گردشگری و باشگاه‌های تفریحات آبی اختصاص یاید که در نهایت ولی تیموری، رییس این ستاد با آن موافقت کرد.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 290

ثبت نظر

ارسال