، نشست خبری دومین «جشنواره موسیقی امیر جاهد» ۱۹ آذرماه در محل خانه موزه دکتر معین و امیرجاهد برگزار شد.
مهدی سبحانی ـ مدیر مجموعه خانه موزه دکتر معین و امیر جاهد ـ در ابتدای این نشست گفت: این مجموعه که متعلق به شهرداری است سال ۸۴ افتتاح شد و حدود سه سال است با حمایت خانه موسیقی و اداره کل فرهنگی شهرداری به مرکز موسیقی و ادبیات شرق تهران تبدیل شده است.
او ادامه داد: ما از ابتدا با برگزاری یکی، دو کلاس فعالیت آموزشی را شروع کردیم اما الان کلاسهای آموزشی سازهای ایرانی و جهانی در این مجموعه برگزار میشود. همچنین سال گذشته تولد پیشکسوتان موسیقی به شکل فصلی در این مجموعه گرفته شد.
سبحانی درباره جشنواره موسیقی امیرجاهد اظهار کرد: ما اولین جشنواره را سال گذشته همین جا برگزار کردیم با توجه به اینکه اداره کل فرهنگی و معاونت اجتماعی رویکرد حمایت از موسیقی پیدا کرده است امسال جشنواره را به شکل موسیقی کشوری و هنرجویی برگزار میکنیم.
در ادامه حمیدرضا نوربخش ـ رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره ـ نیز گفت: ما بر حسب وظیفه ذاتی خود در خانه موسیقی باید در کنار تمام فعالیتهای موسیقی باشیم. یکی از کارهای بسیار خوبی که رخ داده، این جشنواره بوده که الان دومین مرحله آن است. ما وظیفه خود دانستیم با تمام وجود در کنار این کار باشیم. در مراحل مختلف داوری سعی میکنیم اساتید صاحب صلاحیت را به عنوان داور در کنار این جشنواره قرار بدهیم.
سپس ابوالفضل رفیع ـ مدیر اداره کل فرهنگی شهرداری و رئیس جشنواره ـ بیان کرد: حوزه فعالیت شهرداری در بحث فرهنگی، حوزه فرهنگ عمومی است . ما کمک میکنیم فعالیتهای فرهنگی در سطح جامعه به شکل مناسبی جریان پیدا کند. ما باید با انجمنهای صنفی ارتباط و تعامل داشته باشیم و این کمک میکند فعالیتها با رعایت استاندارد انجام شوند. ما هر فعالیتی را بخواهیم در حوزه موسیقی دنبال کنیم با مرجع صنفی خانه موسیقی دنبال خواهیم کرد.
او افزود: ما امسال رخداد مهم چهلسالگی انقلاب را داریم و تلاش میکنیم در تمام رخدادهای فرهنگی بزرگداشت چهلسالگی انقلاب را هم داشته باشیم. در این جشنواره نیز جایزه ویژهای برای بخش موسیقی انقلاب پیشبینی میشود.
حمیدرضا عاطفی ـ دبیر هنری جشنواره ـ نیز در سخنان کوتاهی اظهار کرد: خیلی از ما سوال میشود که چرا همکاری شما با خانه موزه بیشتر از دیگران است؛ این موضوع به جدیت دوستان این مجموعه برمیگردد.
مهدی مساح بیدگلی ـ دبیر اجرایی جشنواره موسیقی امیرجاهد ـ نیز گفت: سال گذشته اولین جشنواره در این مجموعه به شکل داخلی برگزار شد، اما امسال با همکاری اداره کل فرهنگی شهرداری و خانه موسیقی جشنواره را به شکل سراسری برگزار میکنیم. امسال جشنواره شامل تکنوازی، دونوازی و گروهنوازی است و افراد در هر سطح و سنی میتوانند در آن شرکت کنند؛ این از ویژگیهای بارز جشنواره است.
او ادامه داد: شرکتکنندگان در بخش دونوازی میتوانند ساز کوبهای را به عنوان ساز سوم در کنار خود داشته باشند، همچنین در بخش گروهنوازی یکی از آثار اجرایی شرکتکنندکان باید از آثار استاد امیرجاهد باشد.
دبیر اجرایی این جشنواره بیان کرد: ما فراخوان جشنواره را ابتدای آذر منتشر کردیم، علاقهمندان تا ۱۵ دیماه فرصت شرکت در این رویداد را دارند. امکان تمدید فراخوان تا پایان دی نیز هست. ما در مرحله دوم که به بازبینی آثار اختصاص دارد تصمیم گرفتیم که سرای محلات شهرداری تهران را در اختیار گروهها قرار دهیم تا آنها بتوانند تمرین داشته باشند. سپس آزمونی از شرکتکنندگان گرفته میشود و در نهایت برگزیدگان نهایی برای حضور در جشنواره معرفی می شوند.
او توضیح داد در مرحله پایانی این جشنواره چهار روز اجرا در سالن ایوان شمس برگزار میشود و روز پنجم اختتامیه در همین سالن خواهد بود.
رفیع نیز درباره بودجه این جشنواره اظهار کرد: پیشبینیهای بودجه جشنواره انجام شده است.
او همچنین گفت: در حوزه فعالیتهای فرهنگی در شهرداری، ما یک سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران را که اداره فرهنگسراها را دنبال میکند داریم و یک ساختار هم معاونت امور اجتماعی و فرهنگی است. هرکدام از این دو ساختار بودجه و ساختار خودشان را دارند اما نیاز شهر تهران به فعالیتهای فرهنگی به گونهای است که هنوز هم کمبود وجود دارد.
در بخش دیگری از این نشست نوربخش درباره احتمال برگزاری جشن خانه موسیقی اظهار کرد: جشن خانه موسیقی برگزار میشود. ما در این زمینه مشکل مالی داشتیم و قرار است کمکهایی جلب کنیم. قاعدتا نباید برگزاری این جشن از دیماه بگذرد.
انتهای پیام
ثبت نظر