Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 17 و 20 دقیقه

چند کلامی درباره پدیده‌ای به نام جشنواره موسیقی فجر

چند کلامی درباره پدیده‌ای به نام جشنواره موسیقی فجر

امیر اثنی‌عشری، خواننده جوان موسیقی ایرانی در نامه‌ای خطاب به مسوولان جشنواره موسیقی فجر انصراف خود را از حضور در جشنواره شیراز اعلام و نسبت به تغییر اصول اعلامی گله کرد.

یکشنبه 7 بهمن 1397 ساعت 18:31

در نامه اثنی عشری آمده است:

«چندی قبل، دو گروهی که پیشتر با ایشان کنسرت‌هایی را برگزار کرده بودم از من خواستند که در جشنواره فجر نیز در کنارشان باشم. من هم پذیرفتم.

آنها هم بخش‌هایی از اجرا را برای جشنواره ارسال کردند. فکر می‌کردم درخواست ارسال فیلم (مثل همه این سال‌ها) برای بررسی محتوای شعری، با خط قرمزهای مد نظر ارشاد است.

اما خود غلط بود آنچه می‌پنداشتیم و چون مدتی بعد در کمال شگفتی گفتند هیچکدام از کارها مورد قبول تیم فنی ارزیابی جشنواره قرار نگرفته است!!

بنده سال‌هاست در هیچ رویدادی که کارها را مورد ارزیابی قرار می‌دهد، شرکت نکرده و نمی‌کنم. چون منطق این کار را از اساس نادرست می‌دانم. آخر ارزیابی هنری با چه متر و معیاری و توسط چه خط کشی؟ آیا اصولاً جایگاه کسانی که سال‌ها در کنار استادان موسیقی فعالیت کرده‌اند و اهل فن هم مهارت و هنرشان را پذیرفته‌اند، ارزیابی فنی را برمی‌تابد؟!

اگر معیار ارزیابی صرفاً ارزش هنری باشد، که در این سال‌ها دیده‌ایم چه آثاری در مراسم‌های مختلف و رنگارنگ، بر قبای اطلس عده‌ای جا خوش کرده است!!

اگر هم معیار انتخاب سلیقه، ارتباط و خوش آمد تیم ارزیابی است، که سخن نگفتن خوش‌تر...

بعد از این اتفاقات به پیشنهاد گروهی در شیراز و با استقبال مسؤولان برگزاری جشنواره از بنده دعوت شد که اجرایی را در آن دیار داشته باشم. کسانی که مرا می‌شناسند حتماً می‌دانند که یکی از علایقم اجرای موسیقی در خارج از تهران و ارتباط رو در رو با مردمانی است که به ناحق از بسیاری از امکانات از جمله تماشای اجراهای موسیقی محروم مانده‌اند.

این اتفاق را هم فارغ از دستمزد نازل و خارج از عرف، فرصتی برای هم‌نفسی با مردم خونگرم و مهربان شیرار می‌دیدم.

چند روزی گذشت. برنامه اجرایی جشنواره اعلام شد. در همان ابتدای امر تناقض در سخن مسئولین برگزاری آشکار شد. زیرا پیشتر از این، به هر دو گروه که قصد شرکت در جشنواره با بنده را داشتند، اعلام کرده بودند، هر خواننده فقط می‌تواند با یک گروه اجرا داشته باشد. اما در لیست اجرایی جشنواره دو عزیز از دوستان خواننده‌ام به طور همزمان در دو گروه حاضر بودند. بگذریم که در امری بی‌سابقه اسامی خواننده‌ها نیز ذکر نشده بود...

اما سوال من این است که این چه جشنواره‌ای است که بر سر اصول اعلامی خود نمی‌ماند؟! و وقتی معیارهای واضح اعلامی در کالبد جشنواره، این گونه به خوش‌آمدشان تغییر می‌کند، ببیند معیارهای کیفی انتخاب گروه‌ها تا چه اندازه می‌تواند انعطاف داشته باشد!

همه اینها مرا بر آن داشت که با توافق اعضای گروه انصراف خود را از شرکت در جشنواره شیراز اعلام کنم و همچون گذشته چشم به همت خود بدوزم که اگر شمعی از موسیقی ایرانی روشن است، آتشش را از دل سوزان اهل هنر دارد، نه منت و لطف "گاه هست و گاه نیست" آنان که هنوز تکلیفشان با موسیقی روشن نیست.»


انتهای پیام

تعداد بازدید : 193

ثبت نظر

ارسال