Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 20 و 53 دقیقه

نماهنگ، محملی برای بیان معارف انقلاب اسلامی

نماهنگ، محملی برای بیان معارف انقلاب اسلامی

نخستین جشنواره ملی نماهنگ فجر عصر روز شنبه (ششم بهمن) در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد.

جمعه 8 بهمن 1397 ساعت 0:25

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، مرتضی میرباقری، معاون سیما در این مراسم با تاکید بر اهمیت برپایی این جشنواره گفت: این روزها نماهنگ یکی از مهم‌ترین و شاخص‌ترین ساختارها در انتقال پیام به مخاطبان به شمار می آید و رسانه ملی نیز برای این امر مهم اهمیت قائل است.

 وی افزود: رسانه ملی، رسانه‌ای است که باید صدای انقلاب و جمهوری اسلامی را مطرح کند و این رسانه نماد جمهوری اسلامی است. میرباقری تاکید کرد: محتوایی که این رسانه باید مطرح کند و بیش از هر موضوع دیگری در طرح آن کوشا باشد، معارف و مقاصد انقلاب و جمهوری اسلامی است. در واقع این مأموریت اصلی و اساسی رسانه ملی است که باید در انجام آن اهتمام بورزد.

معاون سیما ادامه داد: ما در همه حوزه‌ها و بخش‌های سازمان تلاشمان این است که بتوانیم این صدا را رسانه‌ای کنیم. یعنی بتوانیم در همه ساختارهایی که امکان برنامه‌سازی وجود دارد این محتوا را مطرح کنیم و در اختیار مخاطب بگذاریم؛ یکی از این ساختارها می‌تواند نماهنگ باشد. وی با اشاره به مفهوم معارف و مقاصد انقلاب و جمهوری اسلامی‌گفت: این معارف باید بتوانند در فضای فقهی و حتی علوم تجربی نمود پیدا کنند.

میرباقری با اشاره به مفهوم تبیین مقاصد انقلاب اسلامی ایران گفت: این معارف عظیم توسط حکمایی همچون حافظ، سعدی، ابن عربی، علامه طباطبایی و امام (ره)در اختیار ما گذاشته شده است و اگر بنا باشد این مفاهیم تجسم پیدا کند باید براساس مقاصد انقلاب شکل بگیرد.  

معاون سیما خاطرنشان کرد: یکی از مفاهیم انقلاب اسلامی موضوع آزادی است. اینکه اگر ما از درون آزاد نشویم، هیچ‌گاه نمی‌توانیم در جامعه آزاد باشیم از اندیشه‌های مهمی است که ائمه برای ما به ارمغان آورده‌اند و متأسفانه به این بعد از آزادی کمتر توجه می‌شود. وی افزود: مأموریت مهم رسانه ملی طرح این مقاصد و تبیین آن در برنامه‌هایش است.

میرباقری با تاکید بر اینکه سازمان صداوسیما انتقال این مفاهیم و مقاصد انقلابی را باید در برنامه‌ریزی‌ها و برنامه‌سازی‌هایش لحاظ کند، اظهار کرد: خوشبختانه در این 40 سال بخش‌هایی از این معارف را در ساختارهای مختلف فیلم، سریال، انیمیشن و سخنرانی مطرح کردیم. اما اگر بخواهیم با توجه به تغییرات فضای رسانه‌ای که همه موضوعات سریع و کوتاه مطرح می‌شوند، این معارف عظیم را به‌درستی منتقل کنیم، ساختار فیلم و سریال چندان مناسب نخواهند بود.

معاون سیما ادامه داد: این ساختارها تنها می‌توانند بخشی از انتقال مفاهیم را بر عهده بگیرند. اما نماهنگ، ساختار کاملی در این زمینه محسوب می‌شود.

او با بیان اینکه نماهنگ برای انتقال مفاهیم ظرفیت هنگفتی دارد، خاطرنشان کرد: همه مردم به این ساختار علاقه دارند و این ساختار می‌تواند هم در رسانه ملی جایگاه مستقلی داشته باشد و هم می‌تواند حلقه وصلی برای ارتباط میان برنامه‌ها باشد.

میرباقری گفت:ما به عنوان تلویزیون خواهان این ساختار هستیم و با توجه به اینکه ما کشور پر مناسبتی محسوب می‌شویم، این ساختار با چابکی که دارد می‌توان بسیار کمک کند.

معاون سیما تاکید کرد: ما در سازمان صداوسیما در مسیر انتقال مفاهیم مهم به مخاطبان هستیم و در این مسیر نیز می‌مانیم‌. به همین خاطر هم هست که علیرغم تمام شایعه‌ها و جو سازی‌ها هر فرد بیش از سه ساعت تلویزیون می‌بیند و طبق آمار تلویزیون بیش از ۸۰ درصد بیننده دارد.

وی با اشاره به وظیفه رسانه گفت: ما رسالت بزرگی داریم و با حمایت مردم توانستیم انقلاب اسلامی را شکل دهیم و دفاع مقدس را مدیریت کنیم. حال اینجاییم که درباره ساختارهای چابک تر  کم هزینه تر صحبت کنیم.

میرباقری نماهنگ را حلقه وصل برنامه‌های سیما دانست و گفت: این ظرفیت هنگفت باید مورد توجه قرار بگیرد و موسیقیدانان، شاعران و ترانه سرایان باید با این ساختار آنتن شبکه‌ها را چه ملی و چه استانی پر کنند.

معاون سیماتاکید کرد: ما کشوری پرمناسبت هستیم و این ساختار می تواند نیازهای آنتن را برآورده کند.

وی افزود: جرقه این ساختار از 20 سال گذشته زده شد و اکنون در حوزه استعدادیابی آمادگی داریم همراه با نیروهای مجرب نیاز آنتن را برآورده کنیم.

میرباقری با اظهار امیدواری از ادامه یافتن این فضا برای ساختار نماهنگ تاکید کرد: چنانچه دبیرخانه دائمی این جشنواره شکل بگیرد ما می‌توانیم از نظر بودجه و آنتن به آن کمک کنیم و شاهد حضور قوی و پررنگ هنرمندان در جشنواره بعدی باشیم.

نماهنگ هنر روزگار ما است

محمدباقر معلم، دبیر نخستین جشنواره ملی نماهنگ فجر در سخنانی با تاکید بر اهمیت نماهنگ در حوزه موسیقی، اظهار کرد: نماهنگ هنر روزگار ما است. در روزگار کم تابی‌ها و دل مشغولی‌ها حوصله تنگ است و دل تنگ مجالی برای قصه‌های بلند ندارد پس برای کشف خستگی‌ها و پروبال بسته او نماهنگ می تواند غوغای پرجاذبه شعر و موسیقی و رنگ باشد.

وی افزود: نماهنگ هنر روزگار ماست و در حوزه کلان فرهنگی کشور باید تدبیری راهبردی از جنس سیاست‌های کلان کرد و برای این قالب غالب که محبوب از نظر مخاطبان است و مغفول از نظر مدیران شده است باید فکری کرد. به همین خاطر هم سازمان صداوسیما در این عرصه پا پیش گذاشت.

مدیر مرکز موسیقی و سرود گفت: هنر زنده به تجلی است و تاب مستوری ندارد. هر هنری برای ارائه و تجلی ساخته یا آفریده می‌شوند. همان‌طور که فیلم‌ها برای عرضه در پرده نقره‌ای و نمایش برای عرضه در قاب صحنه ساخته می‌شوند، نماهنگ نیز برای عرضه در قاب رسانه ساخته می‌شود.

معلم با اشاره به روند شکل گیری این جشنواره خاطر نشان کرد: اوایل سال گذشته مدیران سیاست‌گذاری کلان رسانه ملی به دنبال دستور ریاست این سازمان بر آن شدند که دفتر موسیقی را به انجام این مهم انتخاب کنند.

دبیر نخستین جشنواره ملی نماهنگ گفت: با شروع کار پزوهشی در این زمینه نخستین گام برای نخستین جشنواره برداشته شدش و با مشاوره شورای عالی نکوداشت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی آماده اجرا شد.

معلم خاطرنشان کرد: اسفند سال گذشته دبیرخانه جشنواره آغاز به کار کرد. از همان روزها تا کنون بیش از ۱۴۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که از این تعداد،  ۱۰۳۳ اثر در موعد مقر برای رقابت در این جشنواره ثبت و ضبط شدند..

مدیر دفتر موسیقی صداوسیما در ادامه ضمن ذکر نام هیأت انتخاب آثار و هیأت داوران بخش مسابقه جشنواره نماهنگ فجر، یادآور شد: داوران آثار در ۱۲ بخش اصلی و سه بخش ویژه مورد بررسی قرار دادند که به جهد آنها ۱۵۰ اثر به بخش اصلی مسابقه راه یافتند.

در بخشی از این مراسم از خانواده شهید ارغوانی یکی از شهدای مدافع حرم و خانواده شهید مهدی قاضی خانی تجلیل شد. اسقندیار قره‌باغی، حسن ریاحی، صادق آهنگران، کیوان ساکت و پیمان سلطانی از دیگر چهره‌هایی بودند که در این بخش تجلیل شدند.

در ابتدای این مراسم که امیرحسین مدرس اجرای آن را برعهده داشت، سرود ملی و قطعه «ای ایران» توسط ارکستر سمفونیک صداوسیما به رهبری سهراب کاشف به همراه گروه کُر به رهبری رازمیک اوحانیان اجرا شد. درادامه این مراسم به خوانندگی محمد معتمدی سرودی با مضمون ایران اجرا شد.

در پایان این مراسم از مجید زین‌العابدین (مدیر شبکه یک) برای نماهنگ ایران به عنوان اثر برگزیده شبکه اول سیما، محمدرضا جعفری جلوه (مدیر شبکه دو) برای نماهنگ مقاومت به عنوان اثر برگزیده شبکه دو سیما، مرتضی صفوی (مدیرکل صداوسیما آذربایجان شرقی) برای نماهنگ "یادها" به عنوان برگزیده این مرکز، محمد احسانی (مدیر شبکه نسیم) برای نماهنگ زندان به عنوان اثر برگزیده شبکه نسیم، مهدی رحمتی (رئیس مرکز بسیج صداوسیما) برای نماهنگ برپاخیز به عنوان اثر برگزیده این مرکز، جلال غفاری (مدیر شبکه افق) برای نماهنگ ای باران به عنوان اثر برگزیده شبکه افق، وحید تاج برای نماهنگ خاک مهرآیین، میثم حسنی (مدیر فرهنگی مؤسسه دلصدا) برای نماهنگ رسول لبخند خدا، مصطفی زیبایی‌نژاد (رئیس مرکز موسیقی بسیج) برای نماهنگ میراث، مهدی جعفری (رئیس سازمان رسانه‌ای ماوا) برای نماهنگ داغ نهان، باقر زاده (مدیر کل صداوسیمای گیلان) برای نماهنگ قلب‌های خالی، یوسف افشاری‌نیا (مدیر کل صداوسیمای چهارمحال و بختیاری) برای نماهنگ چله‌ی بهار، مسعود مجرد (مدیر کل صداوسیمای آذربایجان غربی) برای نماهنگ عشق ماندگار و میلاد عرفان‌پور (رئیس دفتر موسیقی حوزه هنری) برای نماهنگ مدال قدردانی شد.

محمدباقر معلم (مدیر دفتر موسیقی صداوسیما) در این جشنواره میزبان مرتضی میرباقری (معاون سیما)، حمید شاه‌آبادی (معاون صدا)، مسعود احمدی‌افزادی (مدیر شبکه آموزش)، محمدرضا جعفری‌جلوه (مدیر شبکه دو)، زین‌العابدین (مدیر شبکه یک سیما) و جمعی دیگر از مدیران این سازمان و هنرمندان عرصه موسیقی بود.

 

 

تعداد بازدید : 201

ثبت نظر

ارسال