Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 10 و 14 دقیقه

ضرورت توجه بیشتر صدا و سیما به حفظ موسیقی اصیل ایرانی

ضرورت توجه بیشتر صدا و سیما به حفظ موسیقی اصیل ایرانی

نخستین جلسه کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال جدید در خانه موسیقی برگزار شد.

جمعه 30 فروردین 1398 ساعت 9:45

، به نقل از روابط‌عمومی حوزه هنری، محمدحسین ایمانی خوشخو، رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه ضمن تبریک سال نو به هنرمندان گفت: وضعیت هنر امروز از جنبه‌هایی قابل بررسی است، از جنبه‌ای عده‌ای هنر را در وضعیت مناسبی نمی‌بینند و تشتت در هنر دیده می‌شود و از نگاهی اقبال به هنر از سوی جوانان قابل توجه است که اگر تدابیر مدیریتی و خلاقیت‌های هنری کنار هم قرار گیرد می‌تواند مسیر هنر را هموار کند. ضرورت دارد که مدیران و نهادهای هنری با استدلال، اولویت و ضرورت هنر را در کنار نیازهای ضروری دیگر برای برنامه‌ریزی تثبیت کنند و با رویکرد فعالانه حمایت‌ها و منابع بیشتری را برای هنر جذب کنند.

وی با بیان اینکه متأسفانه از ظرفیت‌های هنر به نحو مناسب استفاده نکرده‌ایم گفت: موسیقی میراث فرهنگی کشور است و برای حفظ آن میراث فرهنگی برنامه عملیاتی نیاز است و ضرورت دارد نهادهای مختلف مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما، آموزش و پرورش، وزارت علوم، خانه موسیقی و… تعامل و همکاری جدی داشته باشند. اگر برای حفظ موسیقی، هنرمندان و استادان و نهادها با همدلی اقدام نکنند، تهاجم فرهنگی سیل‌گونه همه داشته‌های فرهنگی را از بین می‌برد. کمیسیون هنر و معماری تلاش می‌کند تعاملی را با مجلس شورای اسلامی و نهادهای مختلف برای حفظ میراث ناملموس ما، از جمله موسیقی فاخر و تعالی‌بخش برقرار کند.

ایمانی خوشخو در ادامه گفت: کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکنون فعالیت‌هایی داشته است و سند سینما به تازگی در این کمیسیون نهایی شد و در ماه‌های آینده برای بررسی و تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه می‌شود. بعد از سند سینما، ویرایش نهایی سند موسیقی انجام می‌شود تا برای تصویب به شورای عالی برود.

رییس کمیسیون هنر و معماری با اشاره به نقش صدا و سیما گفت: متأسفانه در صدا و سیما در زمینه‌های مختلف از جمله موسیقی نگاه فرهنگی کمتر مشاهده می‌شود.

ایمانی خوشخو در پاسخ به پیشنهاد اساتید خانه موسیقی گفت: جوایز معتبر در شاخه‌های مختلف هنر اهمیت دارند و می‌توانند بر فضای هنر تأثیرگذار باشند، به این منظور خانه موسیقی می‌تواند طرح جایزه‌ای معتبر در زمینه موسیقی اصیل و فاخر ایرانی را تدوین و به کمیسیون ارایه کند تا کمیسیون با بررسی و تصویب آن زمینه انجام این کار را فراهم کند.

داریوش پیرنیاکان نیز در این جلسه گفت: تصویب سندی که برای موسیقی تدوین شده است و من هم در تدوین آن نقش داشتم و طراحی و اجرای جایزه‌ای معتبر در موسیقی می‌تواند به فضای موسیقی کمک کند. اما یکی از بخش‌هایی که در موسیقی تأثیرگذار است و نمی‌توان نقش آن را نادیده گرفت، صدا و سیماست و ضرورت دارد که کمیسیون هنر و معماری در زمینه موسیقی صدا و سیما را درگیر کند. متأسفانه سهم صدا و سیما در وضعیت نامناسبی که موسیقی امروز دارد کم نیست و ما اعلام خطر می‌کنیم که با این رویه هنر و موسیقی از بین می‌رود.

حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی نیز در این جلسه گفت: خلأ جایزه‌های معتبر هنری از جمله موسیقی در ایران احساس می‌شود و ضرورت دارد که این خلأ برطرف شود در غیر این صورت کشورهای دیگر این خلأ را پر می‌کنند.

محمد سریر نیز در این جلسه گفت: بعضی از موضوعات از جمله مسایلی در موسیقی به سرعت قابل حل نیست و به بررسی و زمان نیاز دارد.

هوشنگ کامکار در ادامه گفت: تا زمانی که تکلیف موسیقی از نظر قانونی در کشور مشخص نشود، نهادها از جمله کمیسیون هنر و معماری نمی‌توانند مسایل موسیقی را برطرف کنند.

داود گنجه‌ای نیز در این جلسه گفت: کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی جایگاه مهمی دارد و می‌تواند راهی را برای رفع مسایل موسیقی پیش بگیرد و در این زمینه خانه موسیقی به عنوان مهم‌ترین مرجع موسیقی کشور نقش مؤثری دارد که باید از ظرفیت آن استفاده شود.

در ادامه اعضای کمیسیون هنر و معماری نظرات خود را درباره مسایل و رخدادهای هنری و موسیقی بیان کردند.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 235

ثبت نظر

ارسال