Fa En شنبه 10 آذر 1403 ساعت 8 و 13 دقیقه

شاند ویلیامز: نواختنِ‌ این ساز ریسک بزرگِ زندگی من است

شاند ویلیامز: نواختنِ‌ این ساز ریسک بزرگِ زندگی من است

سه شنبه 9 بهمن 1397 ساعت 17:37
موسیقی ما - «امیر کنجانی» -آهنگساز، وضعیت پرداز و پرفرمنس آرتیست- از طرف ارکستر سمفونیک لندن با مدیریت «سِر سایمن رتل» برگزیده شده است که به مدت ۱۶ ماه با این ارکستر همکاری کند. او ساز-مجسمه ای را در کارگاه چنگ عباسی، برای این ارکستر طراحی کرده که اخیرا در تهران رونمایی شد. در این مراسم «شاند ویلیامز» -رئیس انجمن چنگ بریتانیا- که قرار است این ساز-مجسمه را بنوازد و استاد «عبدالله عباسی» سازنده این ‌ساز-مجسمه حضور داشتند. این ساز ماه مِی ۲۰۱۹ درسالن ارکستر سمفونیک لندن برای نخستین بار روی صحنه می‌رود.
 
شاند ویلیامز،  با آهنگسازان و رهبران بزرگی‌ کار کرده است و آثارشان را برای اولین بار اجرا کرده است؛ آهنگسازانی چون پیر بولز،  لوچیانو بریو، اندرسن، ترنیج، جان ادمز، سر بنت، و... او به مدت ۳۰ سال در جشنواره‌های بزرگی‌ چون  بی‌بی‌سی‌ پرامس حضور داشته است و همچنین به عنوان کم سن و سال‌ترین نوازنده چنگ در بریتانیا در سن ۱۹سالگی  با ارکستر سمفونیک لندن اجرا کرده  و در سال جاری ، بعد از سال‌ها با این ارکستر همکاری خواهد داشت.
 
او که برای دیدن این ساز ، به ایران آمده است پس از دیدنِ آن گفت: «اصولا خیلی سال به شکل سنتی چنگ زدم و سال‌هاست موسیقی معاصر کار می‌کنم و همیشه ایده‌های نو و جدید برای من جذاب است، مخصوصا درباره این ساز که امیر کنجانی آن را طراحی کرده است؛ سازی که نمی توان به آن ساز هم گفت و در واقع یک جور Living Sculpture است. من قبلا هم با آقای کنجانی به عنوان آهنگساز کار کرده‌ام و همیشه به دنبال ایده‌های نو و جدید هستم و حالا هم که این ساز-مجسمه طراحی شده مشتاقم تا ببینم چطور باید با آن کار کنم.»‌
 
ویلیامز که پیش از این هم در ارکسترسمفونیک بی‌بی‌سی نوازنده بوده، درباره ویژگی این ‌ساز-مجسمه می گوید: «همه آدم‌ها در زندگی‌شان ریسک‌هایی دارند و این حالا ریسک زندگی من است. حدود هشت سال است که امیر کنجانی را می‌‌شناسم و در این مدت چندین همکاری با هم داشته‌ایم، از دو سال قبل  مکالماتی درباره این سازْ-مجسمه که یک ایده بود، داشتیم؛ اما هیچ تصوری تا این لحظه که آن را لمس کردم نداشتم اما حالا که این جا هستم طی مراحلی که با آقایان کنجانی و عباسی پشت سر گذاشتیم یک چیز جدید به دنیای موسیقایی من اضافه شده که باید آن را کشف کنم. این چیزی فراتر از تصور من بود و حالا خوشحالم که به واقعیت تبدیل شده است. ایده‌ای ندارم که با آن چه اتفاقی قرار است بیفتد و منتظرم تا ببینم امیر کنجانی چه قطعاتی برای این ساز‌-مجسمه خواهد نوشت.»
 
گویا قرار است کنجانی از این ساز برای ضبط موسیقی‌ دو فیلم از جمله فیلمی در مورد زندگی‌ آیدین اغداشلو در لندن استفاده بکند.
 
ساخت این ‌ساز-مجسمه هفت ماه به طول انجامیده است.  «عبدالله عباسی» سازنده این ‌ساز-مجسمه که از سازسازان شناخته شده است درباره آن می گوید: «از دوازده سال پیش پس از سال‌ها ساختن تار و سه تار تصمیم به ساختن چنگ گرفتم. از همان زمان همیشه از ارکسترهای خارجی سفارش ساز داشتم و ساخت این ساز هم به سفارش امیر کنجانی  (از طرف کنسرواتوار سلطنتی بریتانیا) شروع شد. آقای کنجانی تخیلی از سازی داشتند و با تصاویر سه بعدی از آن به ایران آمده بودند که البته از واقعیت  خیلی دور به نظر می رسید؛ اما با توجه به تجارب و ذوقی که داشتم تلاش کردم تا تخیلات طراح وآهنگساز را به واقعیت تبدیل کنم.
 
گفتنی است که امیر کنجانی از بین ۳۵ آهنگساز مطرح، در بریتانیا برگزیده شده است که بخشی از ایده، طراحی این ساز بوده است. و بخش دیگر، استفاده از «نُت- فرش»‌های گرافیکی وموسیقی  متفاوتی است که در سال ۲۰۱۸ نامزد دریافت مدال طلای کنسروتوار سلطنتی بریتانیا شده است.
تعداد بازدید : 216

ثبت نظر

ارسال