Fa En چهارشنبه 7 آذر 1403 ساعت 20 و 17 دقیقه

دوست دارم به دیدار استاد شجریان بروم

دوست دارم به دیدار استاد شجریان بروم

سه شنبه 27 آذر 1397 ساعت 18:23

فیلم همخوانی همایون شجریان و تکتم همدم، روز گذشته در شبکه‌های مجازی بازتاب گسترده‌ای داشت به‌طوری که هنرنمایی و توانمندی‌های این دختر معلول مشهدی خیلی از کاربران فضای مجازی را تحت تأثیر قرار داد. برخی از کاربران ضمن تحسین کار نوشتند که معلولیت محدودیت نیست و اراده این دختر مشهدی نشان داد که با وجود معلولیت هم می‌توان ذوق و استعداد خود را به نمایش گذاشت. گروهی دیگر هم در شبکه‌های اجتماعی از مسئولان خواستند تا با ایجاد امکانات هنری و اختصاص بودجه از هنرمندان معلول حمایت کنند.

موسسه «همدم» در رشته‌های هنری مختلفی فعالیت می‌کند در واقع به لحاظ جنبه آرام بخشی که هنر دارد از این دارو برای بچه‌های این مؤسسه استفاده می‌شود. به علاوه شرکت در کار گروهی به بچه‌ها احساس اعتماد به نفس و استقلال می‌دهد. حتی برخی از بچه‌های همدم در رشته‌های هنری دیگر مانند قلم زنی روی مس، گلیم بافی و... به اندازه‌ای توانمند شده‌اند که از این محل کسب درآمد می‌کنند. البته این مؤسسه سال‌هاست در زمینه آموزش موسیقی با بچه‌ها کار می‌کند. حتی گروه سرود این مؤسسه حدود یک سال و نیم پیش در اجلاس سران سرود ای ایران سالار عقیلی را اجرا داشتند.

مدیرعامل مؤسسه توانبخشی همدم می‌گوید: آواز خواندن تکتم یک استعداد مادرزادی است و این دختر که چند معلولی و نابینای مطلق است از دوران کودکی اشعار را با خود زمزمه می‌کرده که نزدیک به ۱۰، ۱۲ سال است که به صورت اصولی کار هنری را دنبال می‌کند و استعدادش رشد و پرورش یافت. نخستین استاد آواز تکتم، عباسعلی خمر بود که فوت شد و در حال حاضر آیدا لعل محمدی آموزش تکتم را عهده دار است.

البته در گروه کر ارکستر ملی ویژه ایران به رهبری خانم گیلاسیان هم بچه‌های همدم هستند که تکتم در این گروه استعداد خود را به نمایش می‌گذارد. جالب است که تکتم اشعاری که در دستگاه موسیقی ایرانی است را با واکمن گوش می‌دهد و خودش یاد می‌گیرد.

همخوانی تکتم با همایون شجریان

همایون شجریان طی بازدیدی که از مؤسسه همدم داشته تحت تأثیر این گروه موسیقی قرار می‌گیرد، برای این همخوانی تکتم با شجریان اصلاً از قبل تمرینی نداشتند بلکه این دختر هنرمند با تلاش و تکرار روی موسیقی بی‌کلام این قطعه و با کمک مربی موسیقی‌اش موفق به همخوانی با شجریان شده است.البته این دختر به دلیل محدودیتی که دارد نمی‌تواند ساز و حتی خط بریل را آموزش ببیند و این آوازخوانی برای تکتم مؤثرترین و آرام بخش‌ترین دارو محسوب می‌شود.

گفت وگو با تکتم همدم:

تکتم !چند سال‌داری و چه مدت در این مؤسسه زندگی می‌کنی؟

۲۸ سال دارم و از بچگی تو این مؤسسه بوده‌ام فکر می‌کنم حضورم به ۱۴ سال برسه.

آواز خواندن  را چند سال است که شروع کردی؟

از بچگی می‌خوندم خیلی به این هنر علاقه دارم.

برای خواندن آموزش دیدی؟

اول استاد خمری بهم یاد می‌داد. متأسفانه فوت شدن. الانم مربی موسیقی دارم؛ آیدا لعل محمدی بهم یاد می‌ده.

کدوم خواننده رو دوست داری؟

همایون شجریان، تو خوابم نمی‌دیدم یه روزی بتونم باهاش آواز بخونم.

اولین بار است که برای مردم می‌خوندی؟

نه خیلی جاها خوندم، ارکستر ملی ویژه ایرانم هستم و با خیلی‌های دیگه هم خوندم مثل یغمایی، خراطها، علی اصحابی، هوروش باند، حجت اشرف‌زاده، حامد محضرنیا و...

تمرین کردن با همایون شجریان سخت بود؟

من اصلاً با آقای شجریان تمرین نداشتم. خودم این شعرو تمرین کردم و مربی هم بهم کمک کرد. من شجریان رو دوست دارم.

چه حسی داشتی وقتی با شجریان می‌خوندی؟

فکر نمی‌کردم با شجریان بخونم افتخار بزرگی برای من بود. دوست دارم شب یلدا هم شجریان بیاد پیش ما.

کی برای خوندن تشویقت کرده؟

استاد خمری گفت صدات خوبه و استعداد‌ داری برای همین هم رفتم کلاسش که آواز و موسیقی تدریس می‌کرد.

چی دلت می‌خواد؟

دوست دارم استاد محمدرضا شجریان رو از نزدیک ببینم؛ افتخار می‌کنم.

چه حسی‌داری برای مردم می‌خونی؟

حس خوشحالی، حس می‌کنم دارم هنرمو به مردم نشون می‌دم.

و حرف آخر؟

چهارشنبه شب یلدا برنامه داریم ما ۴۰۰ تا دختر، ۴۰۰ تا لبخند منتظر شماهاییم.

الهه زارعی

تعداد بازدید : 239

ثبت نظر

ارسال