مهدی یراحی از هفته گذشته که با لباس کارگران فولاد خوزستان کنسرتی اجرا کرد تا امروز که به دلیل انتشار ویدیوی جدیدش از آلبوم سهگانه اجتماعی اول، شایعاتی درباره ممنوع الکاریاش مطرح شده، اسمش سر زبانهاست؛ کسی که به قول فرهاد گوی آبادی، مدیر گروه مهدی یراحی از٣ سال قبل درخواست اجرای کنسرت رایگان برای ٥هزار نفر در خرمشهر را داشته اما پیگیریهایشان بینتیجه بوده است.
همه چیز از روزهای پایانی هفته گذشته شروع شد، نخست کنسرت با لباس کارگران و بعد تماسهایی از دفتر موسیقی وزارت ارشاد برای گفتوگو در اینباره. ویدیوی پاره سنگ هم همان روزها یعنی هفتم دی منتشر شده بود و بعد از تقریبا ٥روز دفتر موسیقی نسبت به تغییر آن بعد از صدور مجوز اعتراض کرده است. در این دو سه روز هم تا دلتان بخواهد شایعه در رسانهها پخش شد که مهمترین آن ممنوعالکاری مهدی یراحی بود و البته درستترین آن تعلیق موقت موسسه جام سبز بهعنوان منتشرکننده و توزیعکننده موزیک ویدیوی پاره سنگ. فروغی، مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت ارشاد هم در برابر پیگیری های خبرنگار «شهروند» گفت که فعلا بحث ممنوعالکاری در میان نیست: «گفتهاند مهدی یراحی و مدیر موسسه احضار شدهاند، هیچ احضاری به دادگاه در میان نیست. دفتر موسیقی گفته است که مدیر موسسه جام سبز بهعنوان منتشرکننده و توزیعکننده کلیپ بیاید و دراینباره توضیح دهد.» آنها میگویند که شورای نظارت و ارزشیابی موسیقی به دفتر موسیقی اعلام کرده است که بخشی از تصویر و شعر در ویدیو با آنچه مجوز گرفته است مغایرت دارد: «بخشی از شعر منتشر شده در این کلیپ، با شعری که برای درخواست مجوز ارایه شده، متفاوت است. بنابراین کلیپ «پاره سنگ» آن چیزی نیست که دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن مجوز داده و غیرمجاز است. جالب است که حالا رسانهها نوشتهاند مهدی یراحی بعد از کنسرت و حمایت از کارگران ممنوعالکار شد درحالیکه موسسه تا ارایه توضیح، تعلیق شده است.»
یک تغییر و بگیر و ببندهایش
ماجرا از دید مدیر موسسه جام سبز و درواقع مدیر گروه مهدی یراحی طور دیگری است، آن هم در شرایطی که ظاهرا لحن تماسگیرنده دفتر موسیقی با آنها تهدیدآمیز بوده است. فرهاد گویآبادی به «شهروند» میگوید که چهارشنبه در تماسی از ما خواسته شد که شنبه برای ارایه توضیح به دفتر موسیقی برویم: «ما در برابر پرسش رسانهها هم گفتیم ترجیحمان فعلا سکوت است تا به دفتر موسیقی برویم. البته بعد از اجرای کنسرت اهواز با لباس کارگران هم با ما تماس گرفتند که به ارشاد برویم، اما نتوانستیم. حالا میگویند کلیپ تغییر پیدا کرده است مگر چه تغییری است و حالا چه مشکلی دارد؟ تغییر آنقدر ناگوار نیست که این همه بگیر و ببند داشته باشد. اگر تغییری هم کرده است باید درباره آن صحبت کنیم تا ببینیم اشکال کار کجاست.» به هر صورت تا عصر روز شنبه مشخص خواهد شد که تکلیف موسسه جام سبز و بعد از آن ادامه فعالیت مهدی یراحی چه سرانجامی خواهد داشت و اینکه آیا وزارت ارشاد میخواهد برخورد جدیتری با این کلیپ داشته باشد؟
درخواست کنسرت رایگان در خرمشهر
با تمام این حرفها حالا دیگر همه میدانند که مهدی یراحی، مثل خیلی از خوانندههای جنوبی دیگر علاقه خاصی به زادگاه جنگزدهاش و جریانات سیاسی و اجتماعی آن دارد، اما آیا این دلسوزی تنها در حد پوشیدن لباس کارگران و تقدیم احترام است؛ آن هم به کارگرانی که به دلیل مشکلات اقتصادی هیچگاه امکان حضور در یک برنامه موسیقی را ندارند؟ پاسخ این سوال را هم میتوان در حرفهای فرهاد گویآبادی، مدیر گروه یراحی یافت. او میگوید که دوسال قبل با حمایت و همکاری خندوانه و شهرداری در کورههای آجرپزی شمس آباد، کنسرت رایگان برگزار کردهاند و حالا هم از اجرای رایگان در شهرهای جنوبی استقبال میکنند: «از ٣سال قبل پیگیر این هستیم که در خرمشهر کنسرت رایگان برگزار کنیم به شرط آنکه فضای مناسب و در شأن مردم در اختیار ما بگذارند. حتی ورزشگاه خرمشهر را پیشنهاد کردیم و گفتیم حاضریم برای ٥هزار نفر اجرای رایگان بگذاریم. در چند ماه گذشته هم با سازمان منطقه آزاد اروند، استانداری، شهرداری و بسیاری از نهادهای دیگر خرمشهر و آبادان رایزنی کردیم، اما باز هم نتیجه نگرفتیم.» بههرحال مهدی یراحی ثابت کرده که اگر حرفی بزند پای آن میایستد. او دو سال قبل در برنامه خندوانه قول داده بود تا برای مردم کنسرتی رایگان برگزار کند آن هم در منطقهای که تقریبا تمامی ساکنانش کارگر هستند و اغلب آنها در کورههای آجرپزی کار میکنند. عید غدیر دوسال قبل بالاخره این کنسرت در آخرین کوره خیابان شمس آباد برگزار شد و حالا هم شاید مسئولان شهرهای جنوبی از استاندار گرفته تا فرماندار باید یاری کنند تا مردم رنجکشیده این منطقه هم طعم حضور در یک اجرای زنده را بچشند.
ثبت نظر