رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: از مجموع بناهای تاریخیای که ثبت ملی هستند یا در آستانه ثبت قرار دارند، 60 بنا نیازمند مرمت اضطراری هستند که این بناها را برای انجام اقدامات مقتضی به ادارهکل استان معرفی کردهایم.
، حجتالله آریایینیا با بیان اینکه 186 هکتار بافت قدیم مصوب در دزفول وجود دارد، افزود: 90 بنای تاریخی ثبتشده و حدود 90 بنای تاریخی در آستانه ثبت در این شهرستان وجود دارند.
او ادامه داد: رسیدگی به این بناهای تاریخی و آسیبهای احتمالی آنها، نیازمند اعتبار و بودجه مناسب است چرا که برای بررسی بناها به تجهیزاتی همچون دوربین نقشهبرداری، سیستمهای کامپیوتری، جیپیاس و وسیله نقلیه نیاز است؛ گذشته از این، به منظور شناسایی بناها در حال حاضر تعداد کارشناسان موجود در دزفول جوابگوی این تعداد بنا نیست.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول عنوان کرد: از میان بناهایی که ثبت هستند یا در آستانه ثبت قرار دارند، 60 بنا را که آسیب دیدهاند و به مرمت اضطراری نیاز دارند از ابتدای سال 97 آسیبشناسی و به ادارهکل استان معرفی کردهایم تا ضمن انجام اقدامات مقتضی درخصوص آنها، اعتبار استانی یا ملی لازم نیز به این بناها تخصیص یابد.
وی با اشاره به مشکلاتی که درخصوص بناهای تاریخی در دزفول وجود دارد، گفت: در بسیاری از موارد در بافت قدیم متأسفانه مالکانی که عمدتاً از قشر ضعیف نیز هستند تخلفاتی را انجام میدهند؛ به عنوان مثال، در برخی موارد خانههایشان را با استفاده از مصالح غیراصولی از یکدیگر جدا میکنند.
آریایینیا بیان کرد: درخصوص بافت تاریخی دزفول، همکاریهایی با اداره برق برای رفع نابسامانیهایی که بواسطه تیرهای برق ایجاد شده بودند انجام شده و با شهرداری و سازمان آب و فاضلاب نیز مکاتباتی به منظور حل مشکلات صورت گرفته است.
او در پایان با تأکید بر اینکه برای رفع مشکلات نیازمند نیرو، امکانات، ادوات و بودجه هستیم، افزود: در راستای حل مشکلات بافت تاریخی دزفول تاکنون اقداماتی نظیر معرفی بناهای در معرض تخریب به ادارهکل استان، برگزاری جلسات مختلف با فرمانداری، ستاد مدیریت بحران، آبفا و شهرداری، یادآوری قوانین و مقررات میراثی به ارگانها و اشخاص و رفع تخلفات انجامشده از سوی شخص، اداره یا ارگان انجام شده است.
انتهای پیام
ثبت نظر