دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان این مطلب که ظرفیت کتابخانههای مساجد بسیار عظیم است و ما باید از کارکردهای آن بهره ببریم،گفت: ما در حدود ۱۴ هزار کتابخانه در مساجد کشور داریم و برای ترویج فرهنگ کتابخوانی طرح شنبههای با کتاب را در مساجد راه اندازی کردهایم.
، حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی عصر امروز سه شنبه (۲۹ آبان) در نشست هم اندیشی کتابداران کتابخانههای مساجد کل کشور با تبریک هفته کتاب و هفته وحدت اظهار کرد: ظرفیت کتابخانههای مساجد بسیار عظیم است. برخی از کارکردها بعدا به مسجد اضافه شده است اما کتابخانه از همان ابتدا جزو فعالیتهایی بود که در مساجد به آن پرداخته میشد. نبیمکرم اسلام هر گاه وارد مسجد میشد اگر در جمعی بحث علمی بود به آن جمع وارد میشد. علم آموزی و خوانش جزو تعالیم دینی است که ما باید در کتابخانههای کشور و به خصوص در کتابخانههای مساجد این مهم را حفظ کنیم و کتابخانهها را به سمتی ببریم که در شأن مساجد باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما در حدود ۱۴ هزار کتابخانه در مساجد داریم که از این تعداد ۷۰۰۰ مسجد مخزن دار و ۷۰۰۰ مسجد دیگر قفسه دار است. همچنین طرح شنبههای با کتاب را در مساجد راهاندازی کردهایم که حداقل هر هفته یک کتاب معرفی شود. ارسال ۴۰ کامیون حامل کتابهایی که مورد نیاز کتابداران مساجد است را در هفته گذشته از مرقد امام راحل داشتهایم که این خود میتواند در ترویج کتابخوانی بسیار مهم باشد. کانونهای فرهنگی هنری مساجد و فعالیت کتابداران آنها باید از ظرفیت بالایی برخوردار باشد و همگان حول یک طرح مشترک حرکت کنند. اینگونه راحتتر میتوانیم به مفاهیم کتاب و کتابخوانی بپردازیم.
رئیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد با تاکید بر این مطلب که افراد خالصانه و بدون هیچ چشمداشتی در کتابخانههای مساجد فعالیت میکنند گفت: یکی از پارامترهای خاص مساجد کتابخانه است و فرهنگ کتابخوانی یک فرهنگ ارزشمند است که اگر در سایه مساجد شکل بگیرد میتواند حضور افراد در مساجد را پررونقتر کند. اگر مسجدی تاسیس میشود در کنار هم با تاسیس کتابخانه میتوانیم باعث جذب بیشتر افراد به مسجد شویم چرا که فضای مسجد یک فضای خاص است و افراد با علایق و سلایق مختلف میتوانند در آن حضور داشته باشند.
ارزانی ادامه داد: در این ۴۰ سال اتفاقات مبارکی در عرصه کتاب و کتابخوانی رخ داده است اما ممکن است نقاط ضعفی نیز داشته باشد که تمام اینها ناخواسته بوده است. دهه ۵۰ و ۶۰ دوران طلایی مساجد است اما در دهه ۷۰ و ۸۰ مردم حضور کمتری در مساجد داشتهاند. وقتی نمازگزار نباشد چگونه ما میتوانیم تبلیغ کتابخانه را در مساجد داشته باشیم. البته من همانگونه که گفتم تاسیس کتابخانه هم میتواند مثمرثمر باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما وظیفه بسترسازی در عرصه مطالعه کتاب را داریم. بر همین اساس با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صحبتهایی داشتهایم و از آنها درخواست کردهایم که کتابهایی را به کتابخانه مساجد اهداء کنند که مورد نیاز افراد است. برای این موضوع در ابتدای راه یک سامانه را ثبت کردهایم و در این سامانه حدود ۷۰ هزار نفر عضو شدهاند که کتابداران میتوانند با یکدیگر در این سامانه ارتباط بگیرند و کتابهای خود را معرفی کنند. همچنین درصدد طبقهبندی کتابخانهها نیز هستیم و به دنبال انسجام این موضوع هستیم که افراد به صورت منسجمتر بتوانند از فعالیت کتابخانهها بهره ببرند. اگر ما با یکدیگر منسجم باشیم اینگونه راحتتر میتوانیم برای پیشبرد اهداف کتابخانهها بودجه دریافت کنیم. همچنین دورههای آموزشی نیز برای ارتقای شغلی کتابداران برگزار میکنیم.
انتهای پیام
ثبت نظر