Fa En شنبه 19 آبان 1403 ساعت 5 و 51 دقیقه

یک گزارش از یک تبادل بین‌المللی با تم تئاتر / «سایه روشن»

یک گزارش از یک تبادل بین‌المللی با تم تئاتر / «سایه روشن»

تئاتر کشورهای ارمنستان، عمان، عراق و اقلیم کردستان عراق در روز چهارم جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان در پارک ملت این شهر ، احرا داشتند.

سه شنبه 5 شهریور 1398 ساعت 15:2

، منطقه کردستان، امسال بُعد بین المللی جشنواره تئاتر خیابانی مریوان پررنگ‌تر شده و 10 گروه خارجی از 11 کشور در این جشنواره گردهم آمدند.

علاوه بر این، دبیران جشنواره‌های تئاتر خیابانی کشورهای دیگر نیز به این جشنواره دعوت شده‌اند و همچنین در بخش جنبی نیز دو کارگاه آموزشی با حضور مدرسان و هنرمندان خارجی برای اهالی تئاتر برگزار شده است.

نمایش‌های «مایم تئاتر» از کشور ارمنستان و «رویا» محصول مشترک سه کشور در بخش بین الملل جشنواره، در بعدازظهر روز دوشنبه(چهارم شهریورماه) در پارک ملت مریوان به اجرا درآمدند.

نمایش ارمنستان بیشتر متکی بر اجرای پانتومیم و بهره گیری از موسیقی و زبان بدن بود که به آسیب‌های فضای مجازی می پرداخت.

کارگردان و نویسنده ارمنستانی نمایش «مایم تئاتر» در مورد اثر خود اظهار کرد: این نمایش در مورد آسیب‌های فضای مجازی و تلفن‌های همراه بود و ما بیشتر درصدد تلنگر به مردم برای هوشیاری در استفاده از دنیای مجازی و تلفن های هوشمند بودیم.

هایک اسرائلیان، سبک این کار را به شیوه پانتومیم دانست و افزود: «مایم تئاتر» یک نمایش صحنه‌ای بود که در راستای شرکت در جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان تغییراتی را در آن لحاظ کردیم.

کارگردان و نویسنده نمایش «مایم تئاتر» ادامه داد: تئاتر خیابانی در جهت انعکاس مشکلات جامعه به اجرا در می‌آید که تئاتر خیابانی مریوان هم باید به این سمت و سو سوق داده شود که این مسئله نیازمند زمان، هزینه و فراهم کردن زیرساخت‌هاست.

وی خاطرنشان کرد: استقبال خوبی از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان می‌شود اما کارهایی که در این جشنواره در حال اجراست از لحاظ تکنیکی و فنی، آنگونه که باید باشد، نیستند.

پس از اتمام نمایش «مایم تئاتر»، نظر یکی از مخاطبان را در مورد این نمایش جویا شدم که وی اعتقاد داشت این اثر برای مخاطبان تا حدودی گنگ و مبهم بود و اثری که برای مخاطبان قابل فهم نباشد ارزش چندانی ندارد.

اما نمایش «رویا» نیز یکی دیگر از آثار بخش بین الملل بود که به واسطه اینکه کاری مشترک مابین چند کشور بود به بیان مشکلات چندین جامعه اشاره داشت.

نژاد نجم، کارگردان نمایش «رویا» از اقلیم کردستان عراق در مورد این نمایش اظهار کرد: نمایش «رویا» محصول مشترک سه کشور عمان، عراق و اقلیم کردستان عراق بود که نویسندگی آن را نیز خودم برعهده داشتم.

وی در مورد جزئیات این نمایش گفت: تئاتر «رویا» در مورد مسایل و مشکلات کُردها و حتی عرب ها و فارس زبان‌ها بود که از جمله این مشکلات، مسایلی همچون جنگ با داعش، فاجعه شیمیایی حلبچه و ... بود که به صورت تابلو هم آنها را به نمایش درآورده بودیم.

این کارگردان کُرد با بیان اینکه همه نمایش‌ها پیام خاص خود را دارند، تصریح کرد: خوشبختانه تئاتر خیابانی در عراق روند رو به رشدی داشته است که این مسئله با حمایت جشنواره تئاتر خیابانی مریوان و محققان اینجا صورت گرفته است.

وی در ادامه خواستار حضور بیشتر کشورهای عربی نیز در جشنواره مریوان شد و ادامه داد: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان یک برند خوب است که می‌توان از این طریق توسعه اقتصادی شهر مریوان را رقم زد. حتی می‌توان زمان جشنواره را به 10 روز افزایش داد و به واسطه آن گردشگری شهر مریوان را هم بیشتر توسعه داد.

نژاد نجم در پایان خاطرنشان کرد: مردم مریوان همیشه با مهمان‌نوازی خود ما را پذیرا بوده‌اند و ما هیچوقت در این شهر احساس غریبی نکرده‌ایم.

شهرام زرگر، داور چهاردهمین دوره از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان نیز در مورد آثار بین المللی گفت: روز گذشته اثر اکراین و امروز هم نمایش ارمنستان را دیدم که با تمرکز خاصی کارهای خود را اجرا کردند اما هنوز نمی‌توان در مورد کیفیت کلی این آثار نظر داد.

وی در مورد تئاتر خیابانی مریوان هم اظهار کرد: این جشنواره به دلیل سابقه طولانی که دارد انتظار از آن بیشتر است اما به شکل حیرت آوری مردم مریوان آن را میراث معنوی خود می دانند و من در هیچ کجا این شور و شوق را در تماشاچیان ندیده ام که بابت این مسئله باید به مردم تبریک گفت.

فقط یکی از نقاط ضعف مکان اجراهای پارک ملت این است که بخش زیادی از این پارک هنوز در دست بازسازی و تعمیر بوده که می‌بایست برای این مسئله قبل از آغاز جشنواره تمهیداتی صورت می گرفت، نه اینکه همزمان با اجرای تئاتر و حضور مردم باشد که باعث ایجاد مشکلاتی نیز در تردد مردم و همچنین نشان دادن چهره نامطلوبی از این نقطه شهر باشد.

تنها شش اجرا در صبح روز پایانی جشنواره به اجرا درخواهند آمد و پرونده این دوره از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان با برگزاری آیین اختتامیه در سه شنبه شب(پنج شهریورماه) بسته خواهد شد.

چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان از یکم الی پنجم شهریورماه جاری با حضور هنرمندان و گروه‌های نمایشی ۱۷ استان و ۱۱ کشور در پایتخت تئاتر خیابانی کشور (مریوان) در حال برگزاری است.

در مجموع 38 اثر به بخش نهایی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان راه یافته‌اند که 28 اثر در بخش داخلی و 10 اثر در بخش بین الملل هستند.



انتهای پیام

تعداد بازدید : 244

ثبت نظر

ارسال