Fa En شنبه 26 آبان 1403 ساعت 10 و 17 دقیقه

کتاب "بلوغ پشت خاکریز" نقد و بررسی شد

کتاب "بلوغ پشت خاکریز" نقد و بررسی شد

کتاب "بلوغ پشت خاکریز" در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور راوی کتاب ایمان کفائی مهر ونویسندگان آن حسن و حسین شیردل وامیرمحمد عباس نژاد نویسنده و منتقد ادبی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

دوشنبه 24 دی 1397 ساعت 19:35

به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ بیست وپنجمین جلسه از سلسله جلسات نقد و بررسی کتاب، با عنوان "بلوغ پشت خاکریز" با حضور امیرمحمد عباس‌نژاد نویسنده و منتقد ادبی مورد بررسی و نقد قرار گرفت.
این کتاب نوشته حسن و حسین شیردل دربرگیرنده خاطرات یکی از رزمندگان نوجوان دوران دفاع مقدس به نام ایمان کفایی مهر است.
در ابتدای جلسه،ایمان کفایی مهر راوی کتاب "بلوغ پشت خاکریز" گفت: در این کتاب اتفاقاتی که در زمان جنگ شاهدش بودم را روایت کردم،نه آنچیزی که بر من و امثال من جنگ بر روح و روانشان اثر گذاشته و هنوز رهایمان نمی‌کند را بازگو نکردم بلکه تنها آنچه را شاهد وقوعش بودم روایت کردم.
کفایی مهر تاکید کرد: هیچ کتابی در حوزه ادبیات دفاع مقدس کشورمان اتفاقاتی که بر روح و جان سربازان افتاده و هنوز نیز با آنان است  را بیان نمی‌کند و این بعد از جنگ همچنان مورد توجه قرار نگرفته است...و جالب‌تر آنکه این قسمت بطور جدی روح و روان رزمندگان باقی مانده را آزار می‌دهد،یا بهتر است بگویم جنگ برای ما هنوز پایان نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه سعی کردم روایتم در این کتاب صادقانه باشد، افزود: متاسفانه در ادبیات دفاع مقدس فقط آن چیزی که خوششان می‌آید را می‌گویند.
کفایی مهر اظهار کرد: من بر این موضوع تاکید داشتم که خاطرات بنده را  بدون کم و کاست در کتاب بیاورند و هر آنچه که در آن زمان دیدم و در خاطره‌ام بود را روایت کردم.
حسن شیردل در ادامه جلسه گفت: قصه اصلی جنگ زمانی اتفاق می افتد که راوی یک نیروی رزمنده باشد.
وی با اشاره به اینکه شیطنت خاصی در کتاب است اما منطقی است، ادامه داد: من قصد داشتم زبان دفاع مقدس را حفظ کنم و فکر می کنم موفق بودم.
نویسنده کتاب بیان کرد: این کتاب در 14 جلسه جمع آوری شده است و ما با یک خاطره گویی برخورد داشتیم که ١٤ساله بود و نه ٤٠ساله.
سپس امیر محمد عباس نژاد منتقد این کتاب در ادامه نشست اظهار داشت: یکی از بهترین اتفاقات در این کتاب تاریخ محلی و گویش محلی آن است و جنگ ما در این خرده فرهنگ‌ها نهفته بود،ولی تا کنون دیده نشد.
وی ادامه داد: این کتاب ارتباط روان و راحتی با خواننده برقرار می‌کند و ابتدای کتاب با یک ضربه شستی به خواننده آغاز می‌شود و خواننده را با خود می‌کشاند .
عباس نژاد با بیان اینکه مهمترین حسن این کتاب این است که شعاری نوشته نشده است، گفت: ما در این کتاب ماجرای زندگی رزمندگان و شیطنت‌هایی که میان بچه‌ها اتفاق می‌افتد را می‌خوانیم.
وی با اشاره به اینکه در این کتاب نشان می‌دهد رزمندگانی با وجود مخالفت خانواده‌شان به جبهه می‌رفتند، افزود: در این کتاب اتفاقاتی که در جبهه می‌افتد به خوبی به تصویر کشیده شده است.
عباس نژاد گفت: این کتاب زبان ساده و روانی دارد و خرده فرهنگ در این کتاب همانند روزهای دفاع مقدس زیاد است.
وی با بیان اینکه قصه در این کتاب مردمی و ساده روایت شده است، افزود: تسلسل زمانی در کتاب رعایت شده است و البته از نقاط ضعف این کتاب فهرست نداشتن است و بهتر بود برای راحتی خواننده فهرستی در نظر گرفته می‌شد.

وی با بیان اینکه این کتاب زنده و پویا است، ادامه داد: در این کتاب خاطره بازی، خاطره سازی اتفاق نیفتاده است.
عباس نژاد با اشاره به اینکه مشخص است تدوینگر توانسته راوی را کنترل کند، ادامه داد:  در این کتاب شیطنت‌ها صادقانه آورده شده است و در هیچ کتابی این را نخواهید دید.
وی با تاکید بر اینکه راوی روایت بسیار صادقانه ای داشته است ، گفت: گویش محلی بسیار خوبی در این کتاب آورده شده است و این کتاب می‌تواند در ادبیات دفاع مقدس به مباحث خرده فرهنگ کمک کند.
عباس‌نژاد با اشاره به اینکه خواننده از این کتاب لذت می برد ، افزود: سبک زندگی واقعی رزمندگان را در این کتاب می‌بینیم.و این قابلیت وجود دارد که حتی از آن فیلمی ساخت.
انتهای پیام

تعداد بازدید : 172

ثبت نظر

ارسال