نشست تخصصی «چالشهای پیش روی مؤسسات در زمینه صدور مجوز مهد و پیشدبستانی قرآنی»، با حضور حسن محمدی-مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور؛ نسرین زادمهر- مدیرعامل مؤسسه قرآنی شکوفههای انتظار و حجتالاسلام والمسلمین قائمی- مدیرعامل مؤسسه قرآنی شریعت نور، در محل سالن نشستهای اتحادیه قرآن و عترت کشور برگزار شد.
، به نقل از اتقان، در ابتدای این نشست محمدی- مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور طی سخنانی با بیان اینکه مؤسسات قرآنی امروز به دلایل متعددی به فعالیتهای حوزه کودک روی آوردهاند، اظهار کرد: یکی از دلایل این امر هزینههای فرهنگی کودکان است که در سبد خانوار ایرانی وجود داشته و دارد و این موضوع همواره برای خانوادههای ما مهم و اساسی بوده است.
محمدی ادامه داد: همچنین، مشکلات مالی اخیر مؤسسات قرآنی و عدم حمایت مالی از آنها نیز در این رابطه مزید برعلت شده تا مؤسسات قرآنی کشور به این سمت روی آورند تا بتوانند با دریافت مبالغی که برای ثبت نام کودکان دریافت میکنند، هزینههای خود را از این طریق تأمین کنند.
۷۰ درصد مؤسسات قرآنی درگیر آموزش در دورههای مهد و پیش دبستانی هستند
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با بیان اینکه بالغ بر ۷۰ درصد از مؤسسات قرآنی درگیر آموزش کودکان در دورههای مهد و پیشدبستانی هستند، تصریح کرد: مؤسسات قرآنی به علت قوانینی که در رابطه با اخذ مجوزهای قرآنی در مقطع مهد قرآن که از سوی سازمان بهزیستی و پیشدبستانی که از طرف آموزش و پرورش صادر میشود، با مشکلاتی در کشور مواجه شدهاند که باید به دنبال رفع آنها بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اولویت اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور باید رفع این مشکلات چه در بستر اخذ مجوز و تسهیل در روند آن و چه در حوزه ادامه فعالیت مؤسسات و تعامل با بهزیستی و آموزش و پرورش باشد، افزود: البته در این رابطه راهکارهایی ارائه شده است که برای مثال مدلی که بسیج در حوزه مهد و پیش دبستانی پیش گرفته، مدلی خوب و قابل تأمل است. سازمان بسیج در این زمینه تفاهم نامهای را با آموزش و پروش منعقد کرده که با یک استانداردهای سادهتر مهد قرآنهای خود را فعال کنند که واقعاً ابتکار خوبی بود و به نوعی تحولی را در کانونهای بسیج ایجاد کرد.
برون سپاری بخشی از وظایف آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی در زمینه صدور مجوز و نظارت بر مهدهای قرآنی
محمدی با اشاره به تفاهمنامه همکاری بسیج و آموزش و پرورش در زمینه مهد و پیش دبستانیهای قرآنی گفت: این اتفاق میتواند به صورت خیلی سادهتر برای مؤسسات قرآنی رخ دهد؛ از این حیث که هم ظرفیت سختافزاری مؤسسات مقداری از بسیج بهتر است و هم اینکه از نظر منابع انسانی و محتوای قرآنی آمادهتر از سایر نهادها هستند. بنابراین به نظر میرسد میتوانیم همین الگو را در مهدهای قرآنی و مؤسسات قرآنی مردمنهاد پیاده کنیم و واقعاً اگر بخواهیم بستر مؤسسات را برای اخذ مجوز مهد قرآن و پیشدبستانی قرآنی تسهیل کنیم حتماً باید تحولی چشمگیر در این رابطه صورت گیرد.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در ادامه پیشنهاد کرد تا اتحادیه تشکلهای قرآن وعترت کشور با هر استانداردی که آموزش و پرورش، بهزیستی و نهادهای صادرکننده مجوز مهد و پیشدبستانی قرآنی دارند، مرجع صدور مجوز برای مؤسسات قرآنی شود.
وی با اشاره به اینکه با هماهنگی هر دو نهاد سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش میتوانیم این کار را به خوبی اجرایی کنیم تا از مشکلات مؤسسات نیز کاسته شود، بیان کرد: پس از برگزاری این جلسه حتماً موضوع را پیگیری کرده و با مکاتبات مختلف با وزیر آموزش و پرورش و معاونت مربوطه مطالبه خود را مطرح خواهیم کرد.
اتحادیه تشکلهای قرآنی مرجع صدور مجوز مهد و پیشدبستانی برای مؤسسات شود در ادامه این نشست، حجتالاسلام والمسلمین قائمی، مدیرعامل مؤسسه قرآنی شریعت نور نیز طی سخنانی با بیان اینکه یک از معضلات موجود در مسیر مؤسسات قرآنی این است که نهادهای مختلفی نسبت به اعطای مجوز مهد و پیشدبستانی قرآنی اقدام میکنند، اظهار کرد: به همین دلیل هر کدام از این سازمانها که احیاناً بخواهد مؤسسات را مورد حمایت خود قرار دهد، اعلام میکند که مؤسسات باید حتماً از آنها مجوز داشته باشد و در غیر این صورت حمایتی نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه این مسئله باعث شده است تا برخی مهدهای قرآنی دارای چند مجوز از همزمان از نهادهای مختلف باشند، افزود: راهحلی که وجود دارد این است که سازمانهای مربوط در این زمینه با هم یک دست شوند و یکدیگر را قبول داشته باشند یا اینکه این مبحث را تخصصی کنند، یعنی هر سازمانی که کار صدور مجوز را انجام میدهد، مجوز را تنها برای مخاطبان خود صادر کند.
قائمی- مدیرعامل مؤسسه قرآنی شریعت نور در رابطه با فعالیت مهد کودکهای قرآنی نیز تصریح کرد: مهدکودکهای ما باید تخصصی شوند و مسئولان آنها در راستای تخصصی بودن آموزش داده شوند. همچنین باید دورههای تخصصی مانند روانشناسی، تربیت کودک، مباحث امور قرآنی و رفتار با کودک برای ایشان برگزار شود تا مهارت لازم در این زمینه را کسب کنند.
مدیرعامل مؤسسه قرآنی شریعت نور بیان کرد: حمایت نهادهای مختلف از مهد و پیشدبستانیهای قرآنی نیز در روند فعالیت آنها بسیار مؤثر است، گفت: این حمایتها میتواند هم به صورت مادی (اعطای وام و …) و هم به صورت معنوی (ترغیب کارکنان برای ثبت نام فرزندان در مهدها و…) انجام شود.
قائمی در ادامه با اشاره به اینکه موضوع بیمه مهدها و پیشدبستانیهای قرآنی نیز موضوع بسیار مهمی است، تصریح کرد: موضوع نظارت بر مهدهای قرآنی نیز بسیار اهمیت دارد؛ چراکه اگر خدایی ناکرده مشکلی برای مهدهای قرآنی پیش آید، مسئولان باید پاسخگو باشند. هر سازمانی باید از بعد خود نظارت لازم را داشته باشد تا مشکلی در مسیر فعالیت مهدها و پیشدبستانیهای قرآنی ایجاد نشود.
اتحادیه تشکلهای قرآنی مرجع صدور مجوز مهد و پیشدبستانی برای مؤسسات شود
نسرین زادمهر، مدیرعامل مؤسسه قرآنی شکوفههای انتظار در ادامه این نشست تخصصی نیز در سخنانی ضمن اشاره به مشکلات فراوانی که مؤسسات قرآنی با آنها دست و پنجه نرم میکنند، بیان کرد: مؤسسات قرآنی مشکل چندانی با بهزیستی در اخذ مجوز مهد قرآن ندارند و بیشترین مشکلی برای مؤسسات وجود دارد، در رابطه با مجوز پیشدبستانی قرآنی از آموزش و پرورش است.
زادمهر با بیان اینکه اکثر مؤسسات یعنی قریب به یک سوم از مؤسسات پیشدبستانی خود را تعطیل کردهاند، تصریح کرد: با توجه به کار قرآنی فراوانی که مؤسسات قرآنی انجام میدهند و کشور نیز به این فعالیتها و آموزشهای نیاز مبرم دارد، باید گامهای مهمی در زمینه رفع مشکل مؤسسات برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه امروز مشکل مؤسسات ما وام نیست، بلکه مشکل اصلی مربوط به مجوز پیشدبستانی قرآنی است، گفت: باید در این رابطه تفاهمنامهای میان اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور و وزارت آموزش و پرورش منعقد شود تا اتحادیه بتواند با این تفاهم اختیار صدور مجوز برای مؤسسات را در دست بگیرد تا از بار مشکلات مؤسسات قرآنی کشور کاسته شود.
مدیرعامل مؤسسه قرآنی شکوفههای انتظار با بیان اینکه برخی از مؤسسات بزرگ کشور مانند مکتبالقرآن و … در زمینه فعالیت پیشدبستانی قرآنی به صورت مستقیم با آموزش و پرورش تفاهمنامه دارند، اظهار کرد: به دلیل مشکلات زیادی که در این مورد وجود دارد، مؤسسهای مانند شکوفههای انتظار برای فعالیت در زمینه پیش دبستانی قرآنی باید زیر نظر این مؤسسات بزرگ قرار گیرد که امیدواریم با تعامل اتحادیه و آموزش و پرورش این مشکلات رفع شود.
انتهای پیام
ثبت نظر