Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 16 و 14 دقیقه

نقش کلیدی دانشگاه‌ها در تبیین علمی مفاهیم همزیستی مسالمت‌آمیز

نقش کلیدی دانشگاه‌ها در تبیین علمی مفاهیم همزیستی مسالمت‌آمیز

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران نقش دانشگاه‌ها در تبیین علمی مساله همزیستی مسالمت آمیز در کشور را با اهمیت توصیف کرد و گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند مفاهیم اساسی برای زندگی مسالمت آمیز را به صورت علمی آموزش دهند تا زمینه‌های تحقق زندگی مسالمت آمیز و صلح در جهان فراهم شود.

چهارشنبه 5 تیر 1398 ساعت 12:6

، دکتر باقری در نخستین کنفرانس بین‌المللی "ظرفیت‌های راهبردی آموزه‌های اسلام در تحقق همزیستی مسالمت آمیز" که در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران در حال برگزاری است، به اهمیت برگزاری این کنفرانس اشاره کرد و گفت: همزیستی مسالمت آمیز در حقوق بین‌الملل واژه‌ای بسیار آشنا است که در دهه‌های اخیر مطرح می‌شود. در روایت قرآن و روایت آموزه‌های اسلام نیز مفاهیم متعددی در این زمینه دیده می‌شود که این مفاهیم بیانگر اهمیت موضوع مسالمت آمیز است.

وی در ادامه تصریح کرد: تعابیری چون صلح، تهی از مجادله و جنگ، دوری از اختلاف و تفرقه و همزیستی مسالمت آمیز در دیدگاه اسلام و کتاب اهل بیت به وفور دیده می‌شود و تمامی این مفاهیم کلمه‌ای را فرا می‌خواند که بین همه مشترک است و بر نقاط مشترک که چیزی جز مفاهیم اصلی و اساسی برای زندگی مسالمت آمیز در پی دارد نیست.

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران با بیان اینکه مساله همزیستی مسالمت آمیز پشتوانه عقلی و منطقی و عرفی دارد گفت: از نظر هر عقل سلیمی نزاع، کشمکش، درگیری و اختلاف، جنگ و افراطی گری و غیره چیزی جز آسیب به ارمغان نمی‌آورد. بنابراین دوری از وفاق و کینه توزی کلمه اولیه عقل است.

وی در ادامه تاکید کرد: امروز در جهان دولت‌ها، ملت‌ها و اقوام و گروه‌ها برای اینکه در مسیر پیشرفت قدم بردارند نیازمند زندگی مسالمت آمیز و ترک جنگ و دشمنی هستند تا شرایط و مسیر کمال برای آنها محقق شود چرا که هر جا که کشمکش و نزاع وجود داشته باشد بازگشت به عقب داریم ضمن اینکه ضرورت جهان اسلام و حتی فطرت انسان‌ها چیزی جز دوری از جنگ و جنگ طلبی نیست.

دکتر باقری تاکید کرد: هیچ گاه انسان جنگ طلب نیست اما شرایط محیطی و اجتماعی گاهی مسیر انسان را به سمت جنگ سوق می‌دهد. وقتی سخن از همزیستی مسالمت آمیز می‌شود به این معنی نیست که دین، نژاد، قومیت، رنگ پوست، و غیره اهمیت نداشته باشد بلکه این تفاوت‌ها اقتضای زندگی بشری است.

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران بر نقش دانشگاهیان در تحقق زندگی مسالمت آمیز اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها در تحقق زندگی مسالمت آمیز رسالت بسیار مهمی دارند چرا که آنها وظیفه تعلیم و تربیت نسل جوان را عهده دار هستند و می‌توانند با تبیین علمی مساله همزیستی مسالمت آمیز دانشجویان را متعهد تربیت کنند که در نهایت موجب تحقق صلح در جهان شود.

باقری تاکید کرد: دانشگاه تهران به عنوان اولین، قدیمی‌ترین و جامع‌ترین دانشگاه کشور در سال ۱۳۱۳ تأسیس شد و از همان ابتدا نیز دانشکده الهیات راه‌اندازی شد و با بیش از ۸۵ سال سابقه تأسیس، کرسی‌های فقه شافعی و حنفی در این دانشکده رایج شده و فعالیت دارند.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر رشته‌ها و گروه‌های مختلفی از ادیان، عرفان، فقه مذاهب و غیره در دانشکده الهیات دانشگاه تهران آموزش داده می‌شود، به گونه‌ای که ما در فقه شافعی دانشجویانی را در دوره‌های مختلف کارشناسی و ارشد و دکتری تربیت می‌کنیم که این امر می‌تواند پرچم‌دار تبیین مذاهب در داخل و خارج از کشور باشد.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 192

ثبت نظر

ارسال