نشست هم اندیشی گام دوم از ایده تا عمل با حضور نخبگان و مسئولان برگزار شد و طی آن چهرههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی به گفتگو درباره گام دوم انقلاب پرداختند.
، عصر پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت در مجموعه فرهنگی سرچشمه، جلسه هم اندیشی با حضور چهرههای فرهنگی، اجتماعی، دینی، سیاسی، چند تن از مسئولان سازمان تبلیغات از جمله حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی- رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و همچنین نخبگان و فرهیختگان جوان از سراسر کشور در قالب گفتوگو پیرامون گام دوم انقلاب اسلامی برگزار شد.
این مراسم به میزبانی و ابتکار سازمان تبلیغات اسلامی و در راستای سخنان مقام معظم رهبری درباره گام دوم انقلاب اسلامی و ایده پردازی و عملگرایی ترتیب داده شد.
سازمان تبلیغات پیش از این اعلام کرده بود که آمادگی دارد، تا از همه گروهها و اقشاری که در جهت تبیین گام دوم اقدامات عملیاتی میکنند میزبانی و پشتیبانی کند.
کاشفی -عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد در این نشست گفت: نباید در گام دوم به نهادهای دولتی دل بست. ما باید غیر دولتی و غیر حاکمیتی کار را جلو ببریم. تجربه نشان داده است که این چنین کارها، در بخشهای دولتی جواب نمیدهد. ما در تشکیل بسیج مردمی عمل کردیم که موفق بودیم. ما مردم را جدی در کارهایمان نداریم.
اکبری-عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس در ادامه بیان کرد: «ما به شدت نگران این موضوع هستیم که در فضای محدود برای انتخاب جوانان در سمتها مهم کشوری انقلابی عمل نمیکنند. اگر امثال حاج آقای قمی در سازمان تبلیغات انقلابی عمل نکنند، انگیزه از جوانان میرود. ما توقع فعالیت انقلابی داریم. باید برای انتخابات آینده و حضور جوانان برنامه ریزی کنیم. باید جلسهای درباره رسانهها داشته باشیم که محافظه کاری و ضعفهای دیگرشان شناسایی و مرتفع شود. مثلاً درباره طلبه شهید ما ضعفمان را نشان دادیم. چگونه برای آزادی بانوان آنطرف آبیها کلی سرمایه گذاری میکنند، اما ما برای طلبه شهید، برنامهای نداشتیم.»
الله یاری مدیر بنیاد بین المللی تمدن ولایی درباره برنامههای این بنیاد توضیحاتی ارائه کرد و به الگوهای گام دوم اشاره کرد.
در ادامه حجتالاسلام حامد تقدیری-رئیس مدارس معارف اسلامی صدرا گفت: «گام دوم به موضوع تربیت و پرورش هم مربوط است. حضرت آقا نگاه فرا ملی دارند. اگر گام دوم درباره جوانان است، باید روی تربیت نوجوانان که جوانان آینده هستند، کار کرد.»
ایزدخواه-کارشناس اقتصادی در ادامه بیان کرد: «ما از نسل یک و دوم انقلاب گله داریم؛ چراکه هر چه ما از رویکردها و مبانی انقلاب داریم، برای صدر انقلاب است. جهاد خودکفایی، جبهه فرهنگی دهه شصت و دیگر اتفاقات مفید اوایل انقلاب اسلامی، به یکباره نابود شدند. چرا راههای رفته انقلاب مصدود شد و به نسلهای بعد نرسید. چرا جهاد سازندگی موتورش خوابید؟ چرا نهضت سواد آموزی تبدیل به یک سازمان بروکرات شد؟ اینها نهادهای موفقی بودند. این ریلها چرا تعطیل شد؟ جوان نیاز به عرصه دارد. هیچ جوانی از داخل خانه و کتابخانه جهادی نمیشود. میدان و عرصه را از جوانان گرفتیم. باید این عرصهها زنده شود. بحث میدان دادن دادن به جوانان پست دولتی دادن به آنها نیست؛ ورود جوانان به کارهای اجرایی مد نظر است.»
زمانیان-استاد دانشگاه در ادامه به تغییر ساختارهای فرهنگی و ادغام آنها اشاره کرد.
بیات دانشجوی دکترا، نیز در این نشست گفت: «ما باید ارتباط را با مردم توسعه دهیم. اگر جوان گرایی رفتن راه گذشتگان باشد، دردی دوا نمیشود. باید در جوان گرایی میدان جدید و جهان بینی داشته باشیم. ما برای ساخت اقتصاد نیاز به رشد نداریم؛ بلکه جهش حلال مشکلات است. برای تمدن اقتصادی نیازمند نگاه بنیادی به نگرشهای دانش بنیان هستیم.»
شریعت مدار-معلم و استاد دانشگاه درباره گام دوم اظهار کرد: «باید توجه ویژهای در بحثهای فرهنگی به بانوان شود، چراکه آنها فرهنگ ساز هستند. در بحث تعلیم و تربیت ما همچنان در حال گفتمان گام دوم هستیم، در حالی که هنوز فعالیت عملی انجام نشده است.
در ادامه چند تن از جوانان به بیان انتقادات و پیشنهاداتشان پرداختند.
حسینی استاد دانشگاه در ادامه اظهار کرد: باید بستر بسیج را احیا کنیم. اقدام و عمل بدون ساختار امکان ناپذیر است. امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب ساختار بسیج را تشکیل و توسعه دادند.
حجتالاسلام جلیل محبی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: کشور ما کشوری است با نظام حقوقی فرانسوی؛ چه درست چه غلط؛ در این نظام عمل نمیشود، مگر با داشتن دست خط. نمیشود در فضا حرف زد. چرا دستورات رهبری اجرا نمیشود؟ چون دستورات در سلسله مراتب قوانین و مقررات کشور اجرایی قرار نمیگیرد. هر پروژه و ایدهای لازم است که پیوست قانون مقررات داشته باشد. تا زمانی که این مسئله به سند اجرایی در نیاید انجام نمیشود. مسئله این است که ایران نظام حقوقی فرانسوی دارد. آنچه در عمل اجرا میشود آئین نامه است و قانون و منویات رهبری نیست. ما روی هوا حرف میزنیم. در اف ای تی اف ما توانستیم با چهارچوب انقلاب اسلامی باشد. باید روی هوا حرف زدن را کنار بگذاریم.
فرید عادل در ادامه بیان کرد: نظام تربیتی گام دوم نیاز به دو اتفاق دارد و آن ایجاد امکانات برای طراحی و عملیاتی کردن گام دوم است.
حجتالاسلام و المسلمین عزت زمانی- معاون سازمان تبلیغات اسلامی نیز اظهار کرد: «وقتی خدمت استادی جهت ارائه طرح ترویج فرهنگ کتابخوانی رسیدیم. ایشان به ما فرمودند، بهترین طرح این است که بروید کتابخانه و خودتان کتاب بخوانید. من معتقدم درباره گام دوم انقلاب، باید من و دیگر دوستان طلبه کار را از خودمان آغاز کنیم. یکی از مهمترین کارها تبیین گام دوم است. جریان مؤمن چند درصد به این موضوع مراجعه و آن را مطالعه کنند. باید درباره شناخت و فهم آن حرف زده شود. باید از این فرصت عظیمی که برای گفتمان با جوانان به وجود آمده، استفاده کنیم. بنابراین باید گام دوم انقلاب را تبیین کرد. باید مدلها و روشهای اجرایی و عملیاتی گردن آن را به کار گرفت.»
حجتالاسلام و المسلمین سهرابی-مدیر کل تبلیغات اسلامی تهران در ادامه گفت: «حضرت آقا برنامه اصلیشان در دوران رهبری گام دوم است. پیش از این مقدمه چینیها برای گام برداشتن در مسیر انقلاب است. حضرت آقا نسل جوان را پرورش دادند و حالا این جوانان به بهره برداری رسیدند. نظام انقلابی یعنی بدنه مردمی و کار حاکمیتی که حضرت آقا در دوره جدید به آن تکیه دادند. علاوه بر این باید روی دارایی مردم فکر کنیم.
انتهای پیام
ثبت نظر