معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر این موضوع که در خدمت کریمانه باید شأن، شخصیت و حرمت افراد حفظ شود، گفت: وقف یک خدمت بی منت و بدون انتظار تشکر از طرف مقابل است. ما باید فرهنگ خدمت کریمانه را در بین مردم نهادینه کنیم و از این طریق است که میتوانیم یک جامعهای بدون فرد نیازمند داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا عادل با بیان اینکه خدمت کریمانه از مصداقها و رفتارهای بارز اهل بیت (ع) است اظهار کرد: ما شعری داریم برگرفته از آیات و روایات اسلامی که میگوید «بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک پیکرند، چون عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار». گاهی میبینیم که هم وطنان و مردم در حوزههای مختلف مشکلاتی را دارند. این اساس وظیفه انسان است که برای خدمت کریمانه به آنها اقدام کند. همان وظیفه انسانی از طرف مقابل این اقتضا را دارد که حرمت، کرامت و شخصیت او نیز حفظ شود و خدای نکرده فرد احساس نکند دیگران میخواهند به او ترحمی کنند و یا از این کار خیر برداشت تبلیغی، ریاکارانه و یا منتی همراه با آن داشته باشند.
معاون فرهنگی، اجتماعی اوقاف ادامه داد: خدمت کریمانه در دل وقف نهادینه شده است و وقف یعنی یک خدمت بیمنت بدون انتظار تشکر از طرف مقابل و در واقع خدمتی عاری از هر گونه ریا. اگر ما در ویژه برنامههایی خدمت وقف را مطرح میکنیم دلیلش تشویق سایر خیرین و مردم برای توسعه اینگونه کارهای خیر است. همیشه در برنامهها و کارهایی که انجام میدهیم توصیه و تاکید ما به این است که جامعه هدفی که به آنها خدمت میکنیم باید همواره مورد احترام و تکریم باشند و حرمت آنها حفظ شود تا خدای نکرده آبروی آنها تحت الشعاع قرار نگیرد.
عادل در ادامه با ارائه مثالی از رفتار امام رضا (ع) با فردی که از امام (ع) درخواست کمک داشتند گفت: در روایت وارد شده که وقتی فردی به امام رضا (ع) مراجعه کرده و از ایشان درخواست کمک داشتند امام رضا (ع) از پشت پرده این کمک را اهدا کردند و بعد که سوال کردند حضرت فرمودند که نخواستم شرمندگی را در چهره آن فرد ببینم. ما هر چقدر بتوانیم این فرهنگ را در بین مردم جا بیندازیم خدمت کریمانه راحتتر صورت میگیرد. مردم ما به خاطر عشق و ارادت به ائمه (ع) و به دلیل اینکه میخواهند کار خیر آنها در پیشگاه الهی مورد قبول باشد سعی میکنند بر همین منوال و مبنا حرکت کنند.
او گفت: خدمت کریمانه و حفظ حرمت مؤمنین در یاری رساندن به آنها بستگی به این دارد که ما چقدر بتوانیم فرهنگسازی درستی را انجام بدهیم. اگر خدای نکرده خدمت کریمانه در جایی رعایت نمیشود باید به آنها تذکر بدهیم تا همه حرمت مؤمن که از خانه کعبه بالاتر است را حفظ کنند. انشاءلله به زودی شاهد جامعهای باشیم که با انجام کارهای خیر هیچ نیازمندی در آن نباشد.
انتهای پیام
ثبت نظر