مشاور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: آنچه وظیفه اوقاف وامور خیریه است حرکت به سمت اعتمادسازی، موضوعشناسی موقوفات جدید و شفافسازی جهت توسعه منویات خیراندیش و واقفان عالی مقام است.
وقف از عقود اسلامی به معنای بخشش عین مال جهت بهرهبرداری از منافع آن - بدون دریافت عوض- است. لفظ وقف در قرآن به کار نرفته، اما احادیث بسیاری به استحباب وقف اشاره کرده و احکام آن را شرح دادهاند. وقف میتواند برای یک شخص یا گروه خاص، یا به منظور یک هدف عمومی و برای همه مردم باشد.
در قرآن آیه صریحی که بر عنوان وقف دلالت داشته باشد، بیان نشده است. اما در کتب معروف به آیات الاحکام، وقف در ردیف سُکنی (استفاده از منافع یک مال برای مدت معین) و صدقه و هبه و... معرفی شده و تحت عنوان کلی عطایای مُنجّزه (مالی که بدون دریافت عوض به دیگری پرداخت میشود) جای گرفته است.
به عنوان نمونه در آیه ۹۲ سوره آل عمران میخوانیم: هرگز به نیکوکاری نخواهید رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید. همچنین در بیان اهمیت وقف به آیه ۲۰سوره مزمل و آیه ۱۷۷ سوره بقره نیز استناد شده است.
حجتالاسلام و المسلمین سیدجلال رضوی مهر اظهار کرد: وقف از بزرگترین مفاهیم ارزشی اسلام و سیره عملی پیامبر اعظم اسلام(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است و بر این مبنا بزرگان دین و شاخصههای رکن رکین اسلامی در این باب همت گماشته اند.
وی افزود: آنچه وظیفه اوقاف وامور خیریه است حرکت به سمت اعتمادسازی، موضوع شناسی موقوفات جدید و شفاف سازی جهت توسعه منویات خیراندیشان و واقفان عالی مقام است، با حضور نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه، امروز شاهد جذب اعتماد حداکثری در این سازمان هستیم.
مشاور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: نباید فراموش کرد که وجود بیش از 600 موضوع در موقوفات مختلف موجب شده است که امروز سازمان اوقاف و امور خیریه در زمینههای قرآنی، خدمات به نیازمندان و محرومین، بازسازی و ترمیم امامزادگان و ترمیم رقبات وقفی گامهای موثری را بردارد.
وی ادامه داد: امروز سازمان اوقاف و امور خیریه سازمانی پربار، مفتخر و در حرکتی به سوی تمدن اسلامی است، سازمان اوقاف با معاونتهایی در بقاع متبرکه، اعزام مبلغ، فعالیتهای فرهنگی و بازسازی ساختمانهای ارزان قیمت در خدمت جامعه اسلامی است.
رضوی مهر گفت: سازمان اوقاف توانسته است با رعایت موازین اسلامی، فعالیتهای مضاعفی در زمینههای حقوقی و شرعی انجام بدهد، افتخار داریم که امروز شاهد بالندگی، تحرک و استفاده از عنصر زمان و مکان در پویایی موقوفات باشیم.
وی در پایان گفت: وقف از صدقات جاریه ای است که در قرآن به آن اشاره شده و در یکی از احادیث شریف هم اشاره شده که "بعد از مرگ همه امور به جز فرزندصالح و صدقه جاریه (که تعبیر به وقف میشود) از انسان قطع میشود"، وقف از مصادیق بارز انفاق محسوب می شود.
انتهای پیام
برچسب ها
ثبت نظر