تاکنون روایات زیادی از مکانی به نام ایستا در شهرستان طالقان به گوش رسیده است؛ از زندگی به سبک دوران قاجار و استفاده نکردن از مظاهر مدرنیته تا پرورش اسبهای اصیل و میلیاردی، اما این روایات چقدر صحت دارد و آیا این نقطه مرموزترین منطقه ایران است؟
جواد صادقلو، فرماندار طالقان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرده، بر خلاف آنکه گفته میشود ایستا یک روستاست آنجا روستا نیست و یک مجموعه جمعیتی آن هم با جمعیت خیلی اندک به شمار میرود.
وی افزود: ساکنین ایستا اصالتاً ترکزبان و از مقلدین آیتالله تبریزی هستند که ۸۰ سال پیش فوت کرده و معتقدند در زمان غیبت امام زمان (ع) باید در مسائل فقهی توقف کرد؛ مثلاً ماشین سوار نمیشوند یا شناسنامه نمیگیرند.
فرماندار طالقان تصریح کرد: بر همین اساس از آب، برق، تلفن و گاز هم استفاده نمیکنند.
وی در خصوص اینکه گفته میشود ساکنین این منطقه جزء جمعیت کشور به حساب نمیآیند، ادامه داد: تعداد ساکنین ایستا زیاد نیست در این مورد قابل اغماض است.
فرماندار طالقان ادامه داد: ساکنین ایستا در پرورش اسب بسیار حرفهای هستند و تخصص خوبی در این زمینه دارند به همین دلیل بازار خوبی برای اسبهای خود دارند و آنها را با قیمتهای میلیاردی حتی به مشتریان خارجی میفروشند.
وی خاطرنشان کرد: این افراد از بازار بیرون چیزی خریداری نمیکنند و اغلب نیازهای خود را خودشان تأمین میکنند و برای کشاورزی و کشت برنج و دیگر مایحتاج هم در زمینهای خود مشغول به کار هستند.
فرماندار طالقان در پاسخ به اینکه آیا ساکنین ایستا با بیرون هیچ ارتباطی ندارند، گفت: این افراد با مجموعه فرمانداری ارتباط دارند و به تازگی مردان را مجاب به گرفتن شناسنامه کردهایم. به طور کلی و در حال حاضر ۱۲ نفر در این منطقه ساکن هستند.
، در کوچههای این روستا اثری از رد پای خودروها دیده نمیشود. مردم روستا، زندگی و آداب و رسوم گذشته را همچنان حفظ کردهاند. نه تنها شبها پای تلویزیون نمینشینند که به شب نشینی هم اعتقادی ندارند.
عروسی و عزا ندارند و مراسمی چون جشن تولد، سالگرد ازدواج و… برای آنان معنا و مفهومی ندارد. مهمان نواز هستند به شرطی که احدی از زنان قصد ورود به روستای آنان را نداشته باشد.
آنها شناسنامه ندارند و جزء آمار جمعیت ایران به حساب نمیآیند و هیچگونه خدمات دولتی دریافت نمیکنند. آنها بدون آب لوله کشی، گاز، برق، درمانگاه، ماشین آلات، وسایل ارتباطی و… زندگی میکنند. مردم روستا بر طبق نظر مجتهد شأن عمل میکنند؛ او تا پایان عمرش بر عدم جواز استفاده از ابزار تکنولوژیک و امور جدید و مدرن فتوا میداد.
انتهای پیام
ثبت نظر