مراسم یادبود مظاهر مصفا در حال برگزاری است.
، مراسم یادبود این شاعر، استاد ادبیات فارسی و مصحح فقید با حضور امیربانو کریمی - همسر مظاهر مصفا - و فرزندان و خانواده او از جمله علی مصفا و لیلا حاتمی، مسئولانی همچون محسن جوادی (معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، محمدجواد حقشناس (رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر تهران) و نیکنام حسینیپور (مدیرعامل خانه کتاب)، چهرههای فرهنگی و هنری همچون محمدرضا شفیعی کدکنی، علی نصیریان، بهمن فرمانآرا، میرجلالالدین کزازی، مهدی محقق، نوشآفرین انصاری، محمدرضا شریفینیا، بهروز شعیبی، مصطفی زمانی، اسماعیل آذر و جمعی دیگر از هنرمندان و شاگردان مصفا در هتل لاله برگزار شد.
در این مراسم مریم حسینی، میلاد عظیمی، امیراسماعیل مصفا - پسر مظاهر مصفا - و امیربانو کریمی سخنرانی کرد و کلیپی از شعرخوانی این چهره فقید برای حاضران پخش شد.
مریم حسینی - استاد دانشگاه - در سخنانی گفت: حالا که اینجا هستم سعی میکنم چهره ایشان را پشت میز کلاس درس به یاد بیاورم، زمانی که شاهنامه و سعدی میخواند و سعی میکرد آرام باشد. او با نگاه نافذ خود شیفتگیاش را به شاعران ابراز میکرد. اما سکوت و خموشی او بسیار بود. استاد سالها سنایی و سعدی تدرس میکرد و سعی داشت به معارف و مفاهیم حقیقت برسد. او عارفانه زیست. جوانمردی، تواضع، معرفت، قناعت و آزادگی از صفات بارز ایشان بود.
او در ادامه خاطرنشان کرد: شیفتگی مظاهر مصفا به شعر فارسی بیمانند بود و دیوان چند شاعر را تصحیح کرد. او تسلط بیمانندگی بر واژگان شعر داشت. اگر بخواهیم جایگاه تاریخی شعر او را بدایم دیوان اشعارش در ردیف مهدی حمیدی شیرازی، ملکالشعرا بهار و پرویز ناتل خانلری جای میگیرد. رواج شعر نیمایی مانع از آن شد که شعرهای این شاعران مورد توجه قرار گیرد، اما زمانه قاضی و داور خوبی است و سخن والا را قدر مینهد.
مظاهر مصفا، زاده سال ۱۳۱۱ در تفرش بود که روز چهارشنبه (هشتم آبانماه) در ۸۷ ساگی از دنیا رفت. پیکر او دهم آبانماه در زادگاهش، تفرش به خاک سپرده شد.
او سالهای متمادی بهعنوان استادتمام رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه فعالیت میکرد و یکی از قصیدهسرایان زبان فارسی در دوره معاصر بود.
اسامی آثار منتشرشده مظاهر مصفا که به تایید خانوادهاش رسیده، به این شرح است:
شعر:
«توفان خشم»، ۱۳۳۶، چاپ کتاب خانه زوار
«شبهای شیراز»، ۱۳۳۷، چاپخانه حکمت
«سیپاره»، ۱۳۴۰
«سپیدنامه»، ۱۳۴۰
«جمعه سرخ»، ۱۳۵۷
«گزینه اشعار مظاهر مصفا»، ۱۳۸۷، انتشارات مروارید
«نسخه اقدم؛ منظومههای مظاهر مصفا»، ۱۳۹۶، نشر نو
متن:
«پاسداران سخن»، چکامهسرایان، ۱۳۳۵
«دیوان حکیم سنایی»، ۱۳۳۶، انتشارات امیرکبیر
«کلیات سعدی»، انتشارات زوار، ۱۳۴۰
«جمع الفصحا» (مجموعه شش جلدی)، ۱۳۴۰، انتشارات امیرکبیر
«دیوان نظیری نیشابوری»، ۱۳۴۰، انتشارات امیرکبیر
«برگی از اشعار صفای سپاهانی»
«با اوست حدیث من» (متن ده گفتار در عرفان و تصوف اسلامی)، ۱۳۴۷، چاپ میهن
«قند پارسی» (نمونههای شعر دری)، ۱۳۴۸، بنگاه مطبوعاتی صفی علیشاه
«دیوان لامع»، ۱۳۶۵
«دیوان حکیم نزاری قهستانی»، ۱۳۷۱، انتشارات علمی
«متن کامل دیوان سعدی »،۱۳۸۳، انتشارات روزنه
«جوامعالحکایات»، ۱۳۸۶، پژوهشگاه مطالعات فرهنگی
این گزارش در حال بهروزرسانی است.
ثبت نظر