Fa En جمعه 25 آبان 1403 ساعت 10 و 35 دقیقه

مباحث اصلی ما در آستان قدس بحث زائر و فرهنگی است

مباحث اصلی ما در آستان قدس بحث زائر و فرهنگی است

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری گفت: مهم‌ترین چالش در ایجاد تمدن، برخی نهادها هستند و این نهادها و فرایندها هستند که مشکل دارند.

چهارشنبه 1 اسفند 1397 ساعت 8:52

، سید رضا فاطمی امین امروز در همایش تبیین نحوه فعالیت معین‌های اقتصادی استان خراسان رضوی در محل استانداری ضمن تبریک ورود به ۴۰ ساله دوم انقلاب که ۴۰ سال تمدن‌سازی است و تقدیر و تشکر از رویکرد جدید و تلاش استاندار، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم، کلیدواژه پررنگ تمدن نوین اسلامی را مطرح کردند. این بحث جدی و مهم و ناظر بر مسائل فعلی جامعه ما است.

وی با بیان اینکه تمدن صفر یا صد بوده و مشکل ما در ایران این است که در وسط آن گیر کردیم، عنوان کرد: ما مناسک دینی را انجام می‌دهیم اما وارد سازوکارها و شرایطی می‌شویم که مبتنی بر اصول ارزشی ما نیست. از یک طرف جلوه‌های فناوری و سازوکارهای تمدن غرب در جامعه ما جاری است و از طرف دیگر با ارزش‌های ما همخوانی ندارد و ما را دچار تنش می‌کند. باید تمدن نوین اسلامی را محقق کنیم.

فاطمی امین گفت: مهم‌ترین چالش در ایجاد تمدن، نهادها هستند و این نهادها و فرایندها هستند که مشکل دارند. بانک جهانی چند سال پیش کشورها را بر اساس دارایی‌ها، زیرساخت‌های فیزیکی، یهم منابع طبیعی و دارایی نامشروط نمره‌گذاری کرد. در کشور ما این سهم زیرساخت‌های فیزیکی ۴ درصد اما دارایی‌های نامشروط ۳۴ درصد است.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: ما در زیرساخت‌های فیزیکی بیش از زیرساخت‌های نرم و نهادی هزینه کردیم و وقت و پول زیادی گذاشتیم که همه زمان‌بر و پرهزینه هستند اما وقت کمی برای فرایندها، همگرایی‌ها و اصلاح نهادی صرف کردیم که هزینه کمتری هم دارد. با یک برنامه‌ریزی بین بخشی و هماهنگی می‌توان از این منابع، خروجی بیشتری گرفت.

وی با اشاره به اینکه مباحث اصلی ما در آستان قدس بحث زائر و فرهنگی است و بحث اقتصادی نداریم، تصریح کرد: موقوفاتی در طول سالیان انجام شده و آستان قدس فعالیت‌های اقتصادی را به انجام رسانده است. رویکرد اصلی ما یعنی بحث فرهنگی، اجتماعی و زیارت به قوت خود باقی بوده اما ما منابعی داریم که در درجه اول به دنبال ارتقای افزایش دارایی و درآمد برای استان هستند که ظرفیت قابل توجهی است.

فاطمی امین اضافه کرد: رویکرد ما این است که بر تقویت زیرساخت‌های تولید متمرکز شویم. به طور مشخص رویکرد را تغییر دادیم و به جای زیرساخت‌های فیزیکی بر حوزه‌های نهادی و فعالیت‌هایی متمرکز شدیم که تصدی‌گرایانه نیستند و در خدمت کسب و کارها قرار دارند. به قدری هم که در مورد آستان قدس صحبت می‌شود، پولدار نیست.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: ما با منابع خود توانستیم کارهایی انجام دهیم، شرکتی به نام شرکت زنجیره تامین ایجاد کردیم. مشکلی که وجود دارد این است که زنجیره‌ها با هم هماهنگ نمی‌شوند و با وجود زیرساخت‌ها، تولید از آن خارج نمی‌شود. این شرکت زنجیره‌ها را مدیریت می‌کند. یکی از کارهایی که این شرکت انجام داد، ایجاد شرکت موسسه کیفیت رضوی یا نشان طیب بود. به سمتی رفتیم که یک سری استانداردها مانند نشان حلال را تعریف کنیم.

وی افزود: نشان و استاندارد برای کسب و کارهای کوچک حیاتی است. کسب و کارهای کوچک نیاز به اعتبار دارند. نشان طیب را تهیه کردیم تا بتوان اعتباربخشی به محصولات کسب و کارهای خرد را انجام داد. همچنین ما شرکت شبکه بازار را ایجاد کردیم که رویکرد آن ارتقای سبک زندگی خانوار و کاهش هزینه‌های زندگی است.

فاطمی امین گفت: کاری که استاندار شروع کردند به لحاظ اجرایی و اشتغال بسیار موثر است. ما دو منطقه چناران و سرخس را قبول کردیم و مسئولیت آن‌ها بر عهده ما است. امیدواریم با کمک تمام دستگاه‌ها این کار را انجام دهیم و به طور مشترک پیش ببریم. امیدوارم این کار بزرگ که متمرکز بر اصلاحات نهادی است، موفق باشد. این کار حداقل ۳ ساله زمان می‌برد که امید داریم به خروجی قابل ارایه و طرح در سطح ملی برسد.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 224

ثبت نظر

ارسال