Fa En شنبه 3 آذر 1403 ساعت 19 و 47 دقیقه

مانند اربعین برای مسابقات قرآنی هم حاضر شوید

مانند اربعین برای مسابقات قرآنی هم حاضر شوید

«وظیفه ما این است که به سبک قرآنی زندگی کنیم و مفاهیم قرآنی را به جامعه منتقل کنیم و پس از آن پیام قرآن و انقلاب اسلامی را به جهانیان برسانیم و در این راستا نقطه فعالیت‌های ما باید فرمایشات مقام معظم رهبری باشد.»

سه شنبه 9 بهمن 1397 ساعت 22:1

، نشست رونمایی از پوستر سی و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با حضور جمعی از مدیران و خادمان قرآنی از جمله حجت‌الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی (رئیس مرکز امور قرآنی اوقاف)، حجت‌الاسلام و المسلمین حمید محمدی (مدیر توسعه قرآنی شورای عالی فرهنگی)، علی سرابی (رئیس شورای عالی قرآن)، مهدی قره شیخ لو (رئیس سازمان دارالقرآن)، محمدزاده (مدیر شبکه قرآن)، ابوالقاسمی (مدیر رادیو قرآن) و … در ساختمان مهر سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

در این نشست که صبح امروز سه‌شنبه (نهم بهمن ماه) برگزار شد، حجت‌الاسلام و المسلمین سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در برگزاری این مسابقات همه افراد و سازمان‌ها و ارگان‌ها نقشی مهم دارند و سازمان اوقاف متولی سازمان دهی امور مسابقات است اظهار کرد: با حضور و همکاری سازمان‌ها و نهادها ما می‌توانیم به این مسابقات رونق بیشتری ببخشیم. همکاری حوزه علمیه، جامعه المصطفی العالمیه و سایر وزارت‌خانه‌ها می‌تواند گرمابخش این محفل باشد. از طریق این همکاری‌هاست که ما می‌توانیم در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با رنگ و بوی بهتری مفاهیم و ارزش‌های قرآنی را نه تنها در ایران بلکه در خارج از کشور نیز رونق بدهیم.

وی خاطرنشان کرد: نظام سلطه به دنبال این است که در برابر این حرکت‌های قرآنی موضع‌گیری کند. ما هدفمان این است که از قاریان و شرکت کنندگان کشورهای خارجی دعوت کنیم. آنها با حضور خود در این محافل می‌توانند کشور ما را به هموطنان خود معرفی کنند. در این بین ما می‌توانیم از امکانات رسانه‌ای و ابزارهای روز نیز برای پیشبرد اهداف بهره ببریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: زمانی مقام معظم رهبری تربیت ۱۰ میلیون حافظ را مد نظر داشتند؛ ما باید ببینیم که نقشه راه چیست و بر اساس همان حرکت کنیم. در جغرافیای جمهوری اسلامی ایران، پرچم قرآن بالا است و شورای توسعه‌ی فرهنگ قرآنی به همین منظور تشکیل شده است. ما درصدد هستیم که با برگزاری این مسابقات به ترویج فرهنگ قرآنی در سطح کشور کمک کنیم. از این طریق ما می‌توانیم وحدت جامعه مسلمین را در داخل و خارج کشور نشان دهیم و برای این امر نیازمند کمک و صبر هستیم.

خاموشی گفت: ما باید یک مکان مناسبی را در شأن برگزاری مسابقات قرآنی داشته باشیم و با تفاهم جامعه قرآنی می‌توانیم به این منظور دست پیدا کنیم. وظیفه ما این است که به سبک قرآنی زندگی کنیم و انتقال مفاهیم قرآنی را به جامعه داشته باشیم و پس از آن پیام قرآن و انقلاب اسلامی را به جهانیان برسانیم و در این راستا نقطه فعالیت‌های ما باید فرمایشات مقام معظم رهبری باشد.

‏تدوین سند راهبردی برای مسابقات و برنامه‌های قرآنی

حجت‌الاسلام و المسلین سید مصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با تبریک به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: مسابقات قرآنی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است. اگرچه هنوز چشم‌انداز قرآنی که مد نظر بوده است در کشور محقق نشده است اما امروز ما افتخارات بسیار زیادی را در داخل و خارج از کشور کسب کرده‌ایم.

وی گفت: جریان مسابقات قرآنی در ایران اسلامی متوقف نمی‌شود و ایران با سند راهبردی که در این راستا دارد پیش می‌رود. مردم باید پای کار مسابقات و محافل قرآنی باشند. اگر همانطور که مردم پای کار اربعین آمدند برای برگزاری مسابقات و جشنواره‌های قرآنی هم حاضر شوند مطمئناً مسابقات گسترده‌تر خواهد شد.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف امور خیریه ادامه داد: تا امروز نهادهای بسیاری مانند آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی، ارگان‌های نظامی و… و. پای کار بودند و هم افزایی و تعامل خوبی را با ارگان‌ها داشته‌ایم و امیدواریم پس از این نیز این همکاری‌ها ادامه پیدا کند.

وی در ادامه با اشاره به گردهمایی و جشنواره‌های بزرگ که در کشور برگزار می‌شود ادامه داد: مرکز امور قرآنی اوقاف با توجه به آئین نامه تنظیم شده که خیلی برای مسابقات قرآنی راهبردی نبوده است سندی را مجدداً تنظیم کرده که دغدغه ما در این سند نه تنها مسابقات قرآنی بلکه برنامه‌های قرآنی دیگر را نیز پوشش داده‌ایم.

درصدد کیفی سازی مسابقات هستیم

محمد تقی میرزاجانی، مدیر کمیته فنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با اشاره به برگزاری شش مسابقه قرآنی در طی سال اظهار کرد: در بخش مسابقات ما ششمین مسابقات دانشجویان، چهارمین مسابقات نابینایان، چهارمین دوره مسابقات دانش آموزان، سومین دوره مسابقات طلاب علوم دینی را در سه مرحله‌ی مقدماتی، نهایی و نیمه نهایی برگزار خواهیم کرد. مرحله مقدماتی به صورت غیرحضوری است و رشته حفظ به صورت ارتباط تصویری انجام می‌شود. دلیل ما در برگزاری مسابقات این است که درصدد کیفی سازی مسابقات هستیم و می‌خواهیم افرادی که برای شرکت در مسابقات حاضر می‌شوند و در بخش نهایی شرکت می‌کنند از کیفیت بالایی برخوردار باشند.

وی ادامه داد: در بخش هیأت داوران ۵۷ نفر از اساتید در این محفل قرآنی حضور دارند که ۲۱ نفر از آنها از اساتید بین‌المللی هستند و ۳۶ داور دیگر از اساتید ایرانی هستند و در حدود ۳۵ درصد داوران از ایران برای اولین بار است که قضاوت مسابقات را بر عهده دارند. تعداد داوران خارجی نیز از ۱۷ کشور جهان انتخاب شده است که در حدود ۶۰ درصد از آنها برای بار اول است که این مسابقات را داوری می‌کنند.

۳۸۵ نفر از ۶۰ ملیت در بخش مسابقات طلاب حضور دارند

حسین اسدی، دبیر بخش طلاب مسابقات در ادامه با تاکید بر این مطلب که از ۶۲ کشور نمایندگانی را در بخش طلاب مسابقات قرآنی خواهیم داشت، گفت: ما امسال سعی کرده‌ایم در یک قالب جدید مسابقات طلاب را برگزار کنیم و بر همین اساس ظرفیت شرکت‌کنندگان را در هر رشته از یک تا ۱۵ نفر قرار داده‌ایم؛ ظرفیت ورودی را بیشتر کرده‌ایم تا مخاطبان بیشتر بتوانند در این مسابقات شرکت کنند و دست داوران برای گزینش افراد باز باشد.

وی گفت: در مجموع ۳۸۵ نفر از ۶۰ ملیت در این بخش حضور دارند. در بخش برادران ۹۲ حافظ و ۷۱ قاری داریم که در مجموع ۱۶۳ نفر تعداد شرکت کنندگان است. در بخش خواهران نیز ۳۵ نفر از ۲۴ کشور در رشته حفظ به مسابقه می‌پردازند. در حوزه طلاب نیز ۷۸ نفر از ۲۴ کشور حضور دارند. در بخش نابینایان از ۱۲ کشور ۲۲ شرکت کننده در این مسابقات حضور پیدا می‌کنند. در بخش دانش‌آموزان نیز در مجموع ۷۸ شرکت کننده داریم. از هر ۵ قاره در این مسابقات حضور پیدا می‌کنند و طبق آمار پیش بینی می‌شود که بالای ۷۰ کشور در این دوره از مسابقات حضور پیدا کنند.

ماهیت مسابقات باید بر اساس نیازهای نظام و مردم باشد

حجت‌الاسلام و المسلمین حمید محمدی، رئیس شورای عالی توسعه فرهنگ قرآنی با تاکید بر این موضوع که ما درصدد هستیم با برگزاری این مسابقات به قطب قرآنی در جهان اسلام تبدیل بشویم گفت: ما اگر بتوانیم مسابقات قرآنی را در سطح جهانی برگزار کنیم در این صورت است که موفق بوده‌ایم. ما نماد مبارزه با اسرائیل و تقریب هستیم و فقط بر اساس قرآن است که می‌توانیم به استحکام برسیم. ما باید تبدیل به یک نهاد بزرگ بین‌المللی در عرصه مسابقات قرآنی باشیم. باید در راستای گفتمان دیپلماسی قرآن گام برداریم. تجربیات افراد شرکت کننده در مسابقات باید ثبت و ضبط بشوند و باید مسابقات را به گونه‌ای در سطح جامعه ترویج بدهیم که با استقبال افراد روبرو شود.

وی گفت: ماهیت مسابقات باید بر اساس نیازهای نظام و مردم باشد. ما در برگزاری مسابقات سه مدل داریم؛ که عبارتند از ثروت گذشته، قوت حال و کشش آینده. برخی از رشته‌ها همچون پژوهش‌های قرآنی و یا مسابقات بخش بانوان هنوز جای خود را در این مسابقات پیدا نکرده‌اند. باید بررسی کارشناسی بروی مسابقات صورت بگیرد. مسابقات یا هنر محور هستند یا سطح سنتی دارند و یا تلفیق این دو هستند. اگر ما این موارد را مشخص نکنیم انتظارمان از مسابقات تحقق پیدا نمی‌کند.

در پایان این مراسم از پوستر سی و دوره مسابقات قرآنی رونمایی شد و از دستگاه‌های برتر فعال حوزه قرآن در سال ۹۷ تقدیر شد.

انتهای پیام

تعداد بازدید : 221

ثبت نظر

ارسال